inner leadership, outer change

Assertiviteitstraining Amsterdam

Leer op een positieve manier
voor jezelf opkomen

Een wetenschappelijk onderbouwde training waarin je op een positieve manier leert om je grenzen aan te geven en voor je belangen op te komen. Een dag met grote impact, die het begin is van een assertief bestaan.

Voor wie is de

Positieve Assertiviteitstraining geschikt?

Herken jij je in de volgende problemen?

  • Je vindt het moeilijk om “nee” te zeggen en doet daarom veel dingen waar je eigenlijk geen trek in hebt.
  • Je zou je weleens duidelijk willen uitspreken tegenover je partner/baas/ouders, maar durft dat niet goed aan.
  • Als je dan toch eens de stoute schoenen aantrekt en van je laat horen, weet je de boodschap niet goed te brengen waardoor niemand je serieus neemt.
  • Alleen al het idee van een confrontatie maakt je zo angstig dat je liever weer terug in je schulp kruipt.

Als jij jezelf hierin herkent, zou je er baat bij hebben om wat meer assertief te worden. Deze training is specifiek gemaakt om dat voor elkaar te krijgen.Waarom deze training werkt

Uit onderzoek blijkt dat assertiviteitstrainingen aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Namelijk:

Opkomen voor jezelf is belangrijk, maar rekening houden met een ander ook. Het is zoeken naar een evenwicht. Enerzijds wil je je eigen belangen nastreven en anderzijds mag je best meedenken over de belangen van de ander.

Je zult vooral veranderen door te oefenen. In de training krijg je steeds een deel theorie dat vervolgens in de praktijk wordt gebracht. We laten je rollenspellen spelen, met je angst kennismaken en dagen je uit om uit je comfortzone te stappen.

De training is pas het begin. Na de training moet je blijven oefenen. Wij ondersteunen je 5 weken lang met behulp van een training via internet. In deze periode krijg je wekelijks een stuk theorie, gevolgd door praktijkopdrachten. Via de mail houd je contact met de trainer.

assertiviteitstraining amsterdam

Wat komt er in de Assertiviteitstraining aan bod?

Theorie

Wat is assertief gedrag? Als je weet wat assertief gedrag is, helpt dat je om je assertief op te stellen. Bovendien helpt het om helder te krijgen waar het mis gaat.

Oefenen!

Met behulp van trainingsacteurs en praktijksituaties laten we je direct de eerste stappen nemen op weg naar sterkere sociale vaardigheden en minder angst in sociale situaties.

Je overtuigingen onderzoeken

Wat houdt je tegen om je assertief te gedragen? Met behulp van RET kijken we naar je belemmerende overtuigingen in verschillende sociale situaties. 

Omgaan met angst

Hoe ga je om met spanning? De meeste mensen durven zich niet assertief op te stellen. In de training dagen we je uit om de confrontatie met die angsten aan te gaan.

Zelfvertrouwen versterken

We geven je onze training zelfvertrouwen in een notendop zodat je steviger in je schoenen staat en je minder druk maakt om het oordeel van een ander.

Vaardigheden vergroten

Het versterken van je assertiviteit is soms simpelweg een kwestie van vaardigheden. Hoe zeg je bijvoorbeeld op een goede manier nee? In deze training leer je de juiste tips en trucs.

Praktische informatie

Wie: voor deelnemers die hun sociale vaardigheden in brede zin willen versterken
Waar: Instituut voor Positieve Psychologie, Amstelveenseweg 88-4, 1075 XJ AMSTERDAM
Wanneer: elke laatste vrijdag van de maand. Eerstvolgende: 25 januari, 22 februari en 29 maart​.
Trainers:  Gerben Roosink
Deelnemers: maximaal 6. De training start bij minimaal 3 aanmeldingen.
Investering: € 350,- (prijzen zijn exclusief btw, inclusief trainingsmateriaal en lunch). Hierbij zijn inbegrepen:

  • 1 dag training
  • 6 weken training via internet
  • 6 weken begeleiding via het internet
  • Boek: ‘Vergroot je zelfvertrouwen’
  • 1 terugkomavond

De totale duur van de training is ongeveer 2 maanden.

Aanmelden?

Heb je vragen over de training of wil je overleggen of dit de juiste keuze is voor je? Bel dan gerust op 020-2604050 of stuur een email op [email protected]

Je kunt ook het formulier invullen dat je hiernaast vindt. Daarmee kun je je ook inschrijven voor de training. Vergeet niet om aan te geven op welke datum je wilt meedoen. Zoals je ziet is het het een vrij kort formulier. Nadat we je aanmelding binnen hebben gekregen, sturen wij je meer informatie over de training.

Contactformulier