inner leadership, outer change

Duurzame inzetbaarheid

Hoe blijven medewerkers fit, wendbaar en zo gelukkig mogelijk werken?

Organisaties, loopbanen en de arbeidsmarkt zijn constant in verandering. Hoe zorgt u als organisatie dat uw medewerkers effectief omgaan met veranderingen, blijvend willen leren en eigen keuzes maken in hun loopbaan? U streeft als organisatie naar een laag ziekteverzuim, een hoge interne mobiliteit, brede langdurige inzetbaarheid. maar hoe kunt u dit realiseren?

Om alle medewerkers keuzes te laten maken in hun loopbaan dient iedereen in de organisatie een aantal inzichten en vaardigheden te hebben. De belangrijkste vijf zijn:

  1. hoe gaan medewerkers om met leren en veranderen
  2. waardoor wordt werkgeluk bepaald
  3. welke vaardigheden/talenten zetten medewerkers in en welke zijn nog onbenut
  4. welke waarden motiveren
  5. wat is voor werkgever en werknemer de meerwaarden van vaardigheden uit je vrije tijd, als vrijwillige voor het werk?

Om alle medewerkers handvatten te geven hoe om te gaan met veranderingen en keuzes te laten maken bieden we een training. Het resultaat van de training is dat medewerkers onafhankelijk zijn in het maken van keuzes in werk en loopbaan. Voor de werkgever betekent dit dat medewerkers fit, wendbaar en zo gelukkig mogelijk werken.

The magic starts here

Meer weten?

Meer informatie over de training duurzame inzetbaarheid? Gewoon eens overleggen over de mogelijkheden? Dat kan door contact op te nemen met 0202604050 of door het formulier hiernaast in te vullen.

Contactformulier