inner leadership, outer change

Loopbaancoaching

In een loopbaancoaching traject ga je samen met je coach ontdekken welke baan goed bij je past, hoe je die baan vind en wat je kunt doen om blijvend aan je eigen ontwikkeling te werken.

In een loopbaancoachingtraject kom je een aantal keren samen met je coach om je samen over jouw loopbaanvraagstuk te vragen. Je coach geeft je inzicht in je eigen denkproces, adviseert vanuit zijn expertise en denkt mee over oplossingen die bij jouw situatie passen.

Een loopbaancoaching traject kan kort en krachtig zijn, gericht op het ontdekken welke banen bij jou passen. Het kan ook uitgebreid zijn en gericht op het helder krijgen van je missie en visie en op het aanleren van loopbaanvaardigheden. Je coach sluit daarbij aan op jouw behoeften.

loopbaancoaching

Kort samengevat

Laten we beginnen om kort te beschrijven hoe een loopbaacoaching in zijn werk gaat.

Loopbaancoaching kun je inzetten voor verschillende vraagstukken. Het is niet per se noodzakelijk om vooraf al te weten welke vraag voor jou speelt. Ook is het niet nodig om voor één vraag te kiezen. Elk traject wordt in samenwerking met jou op maat gemaakt.

Tijdens het intakegesprek ga je met je coach aan het werk om helder te krijgen wat je precies uit het loopbaantraject wil halen. Veel voorkomende vragen zijn:

 • welke baan past bij mij?
 • hoe kom ik aan de baan die ik wil hebben?
 • wat kan ik doen om me in mijn huidige baan verder te ontwikkelen?
 • waarom kom ik niet uit de verf in een sollicitatieprocedure?

Deze lijst is uiteraard niet uitputtend en je kunt er voor kiezen om andere vraagstukken te bespreken.


Je coach heeft altijd ruime ervaring met het begeleiden van mensen in hun loopbaan. Daarnaast hebben ze een gedegen coachingsopleiding gevolgd. Bij Brout maken we tot slot gebruik van gevalideerde vragenlijsten om inzicht te krijgen in je sterke punten.

Een assessment maakt altijd onderdeel uit van je traject. Hierbij maken we met behulp van vragenlijsten inzichtelijk wat je drijfveren zijn, je persoonlijkheidsstructuur is en wat je interessant vindt. Deze vragenlijsten kun je vanuit huis invullen.

Aan het eind van het traject heb je een duidelijk antwoord op je vragen óf een duidelijk beeld van de stappen die je moet ondernemen om dit antwoord te vinden.

De duur van het traject kan variëren van drie tot twaalf gesprekken, afhankelijk van je vraag. De doorlooptraject kan twee weken tot een volledig jaar zijn. Bovendien spreken we veel kandidaten in de loop van hun carrière weer bij wijze van checkup.

Onze aanpak


Stap 1

Inventariseren

Allereerst is het belangrijk om je vraag helder te krijgen. Waar kom je vandaan en wat heeft er voor gezorgd dat je met deze vraag zit? Op basis van je arbeidsverleden en eerdere keuzes die je gemaakt hebt, proberen we helder te krijgen waarom je nu blijft steken in het zoeken naar een nieuwe functie.

Stap 2

Assessment

Inbegrepen bij de kosten van het traject zit een uitgebreid assessment. Hierbij nemen we een aantal vragenlijsten af. Op basis daarvan creëren we je persoonlijke rode draad verhaal. Hiermee krijg je inzicht in wat je leuk vindt, wat je goed kunt en wat belangrijk voor jou is.

Stap 3

Arbeidsmarkt

Nu we helder hebben wat je wilt, is het belangrijk om de volgende stap te doen: netwerken. Om helder te krijgen wat je kansen zijn, zul je in contact moeten treden met de arbeidsmarkt. Wij brengen je in contact met de juiste personen binnen bedrijven en bij recruitmentbureaus.

Stap 4

Keuzes maken

Keuzes maken is moeilijk. Wij helpen je om aan het eind van het traject de knoop door te hakken. Op die manier heb je aan het eind van het traject niet alleen inzichten, maar heb je die ook vertaald in concrete actie. Zo stel je de volgende stap naar een nieuwe functie niet onnodig langer uit.


 Een Casus uit de Praktijk

Na het overlijden van mijn vader heb ik het restaurant van mijn familie voor een aantal jaar gerund. Na verloop van tijd kon ik me echter steeds moeilijker voorstellen dat mijn toekomst in deze business lag. Ik vond het werk wel heel leuk, maar zag geen mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. Het werk werd steeds meer een sleur.

Een vaste klant van het restaurant heeft me aangeraden om een coach in te schakelen. Ik had dat zelf niet zo snel gedaan denk ik, maar ik ben blij dat ik toch de stap gezet heb. De sfeer bij Brout is ontspannen en in de gesprekken wordt je uitgedaagd, maar wel op een goede manier.

Het traject

Tijdens het intakegesprek werd het duidelijk dat ik een stip op de horizon nodig had. Een soort ideale baan die me inspireerde om actie te ondernemen. Daar zijn we dan ook mee begonnen. Ik heb vragenlijsten ingevuld, mijn levensverhaal uitgeschreven en alvast vacatures verzameld om te kijken wat me leuk leek.

Uit de vragenlijsten bleek dat het werken in de horeca eigenlijk best goed bij me pastte. Ergens wist ik dat ook wel, want het contact met mijn gasten heb ik altijd fantastisch gevonden. Ik heb daarom nog wel verder gekeken naar banen in de horeca, maar kon toch niet iets vinden wat aansloot bij mijn toekomstplannen.


Uiteindelijk zijn we daarom gaan kijken naar andere banen die pasten bij mijn profiel. Op aanraden van mijn coach heb ik contact gelegd met verschillende werving & selectiebureau’s en mijn CV op internet gezet. Toen werd ik al snel opgebeld voor banen in de sales.

Doorzetten

Na een aantal keren afgewezen te zijn omdat ik geen HBO-diploma heb, ging ik nog wat bij de pakken neerzitten, maar de begeleiding heeft er voor gezorgd dat ik steeds doorgezet heb. Uiteindelijk ben ik ingestroomd in een sales-traineeship wat echt de eerste stap van een nieuwe carrière is geweest. Ik ben nu bijna door het traineeship heen en heb een vaste baan aangeboden gekregen bij een partij waar ik het erg naar mijn zin heb.

De loopbaancoaching heeft me geholpen om helder te krijgen wat ik wilde en heeft er ook voor gezorgd dat ik op tijd de juiste partijen benaderde. Bovendien heeft mijn coach er voor gezorgd dat ik doorzette op momenten dat ik liever wilde opgeven. Ik ben dan ook heel blij met het resultaat.

Saachi Suri

Wij werken voor


klanten

Waarom klanten voor ons kiezen

Ons klanttevredenheidsonderzoek wijst uit dat klanten voor ons kiezen om de volgende redenen:

 • No-nonsense begeleiding
 • Ruime beschikbaarheid, snel een afspraak kunnen maken
 • Professionele begeleiding van ervaren coaches
 • Ruime kennis van de arbeidsmarkt en breed netwerk
 • Trajecten die precies aansluiten op de vraag en niet onnodig lang zijn

Wat je van ons kunt verwachten

Wij staan voor professionele begeleiding en willen dat op de volgende manier bereiken

 • Al onze coaches zijn ervaren. Ze hebben ervaring als coach en als professional.
 • Je kunt bij ons binnen vijf werkdagen terecht
 • We zijn gewend om met werkgevers samen te werken
 • We coachen, maar geven je ook concrete adviezen waar dat nodig is
 • Elk traject wordt op maat gemaakt

Robert Haringsma

Robert studeerde psychologie en heeft gewerkt als werving & selectie-consultant, assessmentpsycholoog en HR-manager. Als loopbaancoach omschrijft hij zich als down to earth en resultaatgericht. Hij doet loopbaancoaching, outplacement en ontwikkelassessments.

Marie Marcelle Stadhouders

Marie Marcelle Stadhouders

Marie heeft een ruime ervaring als outplacementbegeleider en recruiter. Ze studeerde bestuurskunde en heeft een coachingsopleiding gevolgd. Ze heeft zelf de nodige veranderingen in haar carriere meegemaakt en neemt deze ervaring mee in de gesprekken.

The magic starts here

Direct aanmelden

Over het algemeen nemen de verschillende stadia in het loopbaanadviestraject drie gesprekken in beslag. Drie gesprekken voor het helder krijgen van je vraag, drie voor hulp bij het solliciteren en drie voor sollicitatietraining.

We werken bij loopbaanadviestrajecten met een vrijblijvend intakegesprek. Als je besluit om niet door te gaan met het traject, hoef je niet voor de intake te betalen. Als je wel doorgaat, rekenen we het als eerste gesprek van het traject.

In de meeste gevallen kun je binnen vijf dagen nadat je contact hebt opgenomen beginnen met de loopbaancoaching. Je kunt ons contacteren op 0202604050 of via het formulier hiernaast.

Contactformulier

Loopbaancoaching

De definitie van coaching volgens Grant (1999) is:

““Een oplossings- en resultaatgerichte samenwerking waarin op systematische manier gewerkt wordt aan het vergroten van werkprestaties, het persoonlijke leerproces en de persoonlijke groei van de coachee.”

Wat ons betreft is deze definitie uitstekend van toepassing op loopbaancoaching. Allereerst is coaching natuurlijk een systematische samenwerking waar je streeft naar resultaat. Maar ook de drie gebieden komen overeen met waar wij ons in loopbaancoaching mee bezighouden.

 1. Het vergroten van de werkprestaties maakt je aantrekkelijker voor de arbeidsmarkt en vergroot je mogelijkheden.
 2. Loopbaancoaching is geen dienst, maar een leerproces waarin je zelfstandig loopbaankeuzes leert maken.
 3. Een coachingstraject zorgt altijd voor persoonlijke groei in zoverre je meer inzicht in jezelf krijgt en beter contact krijgt met je behoeften.

Andere stappen

In tegenstelling tot andere coachingstrajecten is er bij loopbaancoaching niet alleen sprake van coaching, maar zeker ook van advies. Een goede loopbaanadviseur weet wat er speelt op de arbeidsmarkt, hoe je vrijstaande functies ontdekt en waar je op beoordeeld wordt door organisaties.