inner leadership, outer change

Assertiviteit Coaching

Ontspannen en effectief zijn in de omgang met anderen. Niet bang zijn om voor jezelf op te komen. Goed kritiek kunnen leveren en het ook kunnen ontvangen. Netwerken op een natuurlijke en authentieke wijze. Dat zijn allemaal tekenen van positieve assertiviteit.


De inhoud

Dit assertiviteit coaching traject is specifiek voor mensen die zich ongemakkelijk voelen in sociale situaties en (daardoor) weinig impact kunnen maken op anderen. Je leert voor jezelf opkomen en je mening geven. En je leert op een ontspannen manier contacten leggen op een positieve manier.

In 2012 hebben we een onderzoek gedaan naar de Positieve Assertiviteitstraining. Onderscheidend aan deze aanpak is dat we zowel aandacht geven aan defensieve assertiviteit (het opkomen voor je mening) als aan positieve assertiviteit (het leggen van contacten en het opbouwen van een netwerk). Die twee onderdelen versterken elkaar en houden elkaar in evenwicht.

Daarnaast kunnen de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Wat is assertief gedrag? Als je weet wat assertief gedrag is, helpt dat je om je assertief op te stellen.
  • Oefenen! Samen met je coach oefen je direct je vaardigheden in de praktijk
  • Wat houdt je tegen om je assertief te gedragen? Met behulp van RET kijken we naar je belemmerende overtuigingen in verschillende sociale situaties.
  • Hoe ga je om met spanning? De meeste mensen durven zich niet assertief op te stellen. In het coachingstraject confronteren we je met die angsten. Zo kun je zien dat je nergens bang voor hoeft te zijn.
  • Versterken van het zelfvertrouwen. We geven je onze training zelfvertrouwen in een notendop zodat je steviger in je schoenen staat en je minder druk maakt om het oordeel van een ander. 

Je Coach

Robert Haringsma studeerde psychologie en deed onderzoek naar zelfvertrouwen en assertiviteit in samenwerking met de VU. Hij begeleid de afgelopen 10 jaar al mensen die zich willen ontwikkelen op deze gebieden.

In het assertiviteit coaching traject werk je in zes gesprekken aan het versterken van je assertiviteit. Het traject beslaat over het algemeen ongeveer 2,5 maand. 

Liever aan je assertiviteit werken in een groepstraining? Kijk dan hier.

Direct Inschrijven

We werken bij Brout met een vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek kunnen we kennis maken en de mogelijkheden in kaart brengen. Als je door gaat met het traject, telt dit gesprek als het eerste. Als je besluit om niet door te gaan, hoef je er ook niet voor te betalen.

In de meeste gevallen kun je binnen vijf dagen nadat je contact hebt opgenomen beginnen met de coaching. Je kunt ons contacteren op 0202604050 of via het contactformulier hiernaast.

Contactformulier