Leading Across Cultures and Countries

Culturele awareness voor professionals.

Cross-culturele awareness is voor veel organisaties een uitdaging. Als (project)manager of leidinggevende moet je in verschillende culturele contexten communiceren, problemen oplossen en beslissen. Leading Across Cultures and Countries (LACC) is een interactieve, driedaagse training voor project managers of leidinggevenden van interculturele teams of samenwerking, professionals die internationale organisaties aansturen of managers die werken in het buitenland.

Kosten:

€ 3.200,- excl. BTW

3-daagse training incl. overnachting

Locaties:

House of Brout, Breukelen

Sitges, Barcelona

Dit programma wordt 2 x per jaar aangeboden. 1 x in Breukelen (Nederlandstalig) en 1 x in Sitges (Engelstalig)

Brochure aanvragen  Waarom?

  • Je verdiept je zelfbewustzijn van jouw cultuur. Je leert de impact van jouw gedrag in een interculturele omgeving.
  • Je vergroot jouw begrip van cross-culturele waarden en houdingen. Zo kun je effectief communiceren, motiveren en feedback geven.
  • Je leert vertrouwen op te bouwen. Hiermee kun je duurzame, cross-culturele relaties aangaan.
  • Je leert passend én effectief reageren. Op zowel huidige en toekomstige cross-culturele uitdagingen.
  • Je maakt een cross-cultureel ontwikkelplan. Voor jouw organisatie.

  Programma

  Het programma gaat uit van Geert Hofstede’s cultural dimensions theory. De trainers van het programma zijn ervaren en geaccrediteerd door Hofstede Insights. We werken met een groep van 12 tot maximaal 20 personen. De deelnemers komen uit verschillende organisaties, culturen en landen.

  Individuele intake.

  We willen je leren kennen, inzicht krijgen in je werk en jouw persoonlijke doelen voor dit programma begrijpen. Voorafgaand aan de intake ontvang je per e-mail een online vragenlijst. Aan de hand van de vragenlijst creëren we je persoonlijke Hofstede Insights Culture Compass.

  Dag 1

  Wat is cultuur?

  Leer elkaar kennen! Ontdek elkaars achtergronden, waarden en doelen. Na de kennismaking start het programma. Wat is cultuur? Welke uitdagingen en kansen biedt interculturele samenwerking? We introduceren het Hofstede model en behandelen hiervan zes dimensies. Ook krijg je vandaag jouw Cultural Compass uitgereikt. Aan de hand hiervan bespreken we de culturen die jouw interesse hebben.

  Dag 2

  Omgaan met verschillende culturen

  In de ochtend staat de Logo Game centraal. Tijdens deze interculturele simulatie breng je jouw nieuwe inzichten van dag 1 in praktijk. We ondersteunen je daarbij en geven feedback. In de middag introduceren we de concepten ‘mental images’ en ‘clusters van nationale culturen’. We leren je overzicht houden in een veelheid aan culturen. Tijdens interculturele intervisie maken we de stap van theorie naar praktijk. In kleine groepen bouw je een casus met elementen uit jouw werkpraktijk. Hierover gaan we met elkaar in gesprek.

  Dag 3

   Terug naar jouw werkpraktijk

  Het ochtendprogramma wordt samengesteld aan de hand van de intakegesprekken. We kiezen daarbij één specifiek intercultureel thema, bijvoorbeeld vertrouwen in verschillende culturen. In de middag werk je aan een individueel implementatieplan. Hierover kun je sparren met de andere deelnemers en met de coaches. Aan het eind van de dag presenteer je jouw plan en ontvang je feedback. We sluiten het programma af met een hapje en een drankje.

  Eindgesprek 

  Een maand na het programma volgt een gesprek van een uur. We bespreken dan jouw actieplan en je resultaten. Ook kijken we hoe je de impact van jouw intercultureel leiderschap verder kunt vergroten.

  LACC

  Leading across cultures and countries start in april 2021 in Breukelen (Nederland) en in september 2021 in Sitges (Spanje).
  Bekijk alle data hieronder.

  Intake gesprek

  We nemen daarvoor contact met je op

  Training

  7 tot en met 9 april 2021

  Eindgesprek

  Begin november

  Intake gesprek

  We nemen daarvoor contact met je op

  Training

  29 september tot en met 1 oktober 2021

  Eindgesprek

  n.t.b

  Toelating

  LACC is een verdieping op het programma Leading others. Zij-instromers zijn welkom, mits zij kunnen aantonen over voldoende zelfreflectie en -inzicht te beschikken. Om dit te bepalen, ga je eerst in gesprek met één van de trainers.

  Kosten en locatie

  Kosten:

  € 3.200,- excl. BTW

  3-daagse training incl. overnachting

  Locatie:

  Locatie Breukelen (Nederlandstalig) en Sitges, Barcelona (Engelstalig)

  Dit programma wordt 2 x per jaar aangeboden. 1 x in House of Brout, Breukelen (Nederlandstalig). Je overnacht in een hotel in de buurt. En 1 x in Sitges, Barcelona (Engelstalig).

  Meer weten? Vraag de brochure aan.