Brout Trainers Education

Learn to bring out the best in people

Getting the best out of people and really getting them moving? That is what you will learn during the Brout Trainers Education. Not by learning tricks, but by discovering your own authentic style and learning how to use it optimally as a trainer.

This training is an unforgettable journey of self-discovery. We help you gain insight into your talents and pitfalls as a trainer. We let you experience the impact. And we give you influence to become the best possible trainer you can be.

After participating in this program, you will be in a very different place as a trainer. With a backpack full of self-insight and a rich toolbox of models, theories and interventions.

Contact us

Waarom de Brout Trainersopleiding?

  • Je wil het beste in mensen naar boven halen
  • Jouw passie is om een positief verschil te maken in het leven van anderen.
  • Je krijgt een gevulde toolbox met modellen en interventies die écht impact maken.
  • Je wil kunnen wat Brout-trainers kunnen.
  • Je wil dat wat je in deze training leert kunnen toepassen in je dagelijkse werk.

Bring Outs

Deze opleiding biedt een basis om als trainer aan de slag te kunnen. We werken daarbij aan performance, aandacht vasthouden, omgaan met weerstand, verbinding leggen, motiveren en inspireren.

Het is de perfecte aftrap voor een carrière als trainer en een onmisbare toevoeging op je professionele trainers-toolbox.

  • Je kunt groepen leiden én impact maken.
  • Je herkent onderstroom in teams, kunt dat naar boven halen, bespreekbaar maken en oplossen.
  • Je kunt mensen inzichten geven, de impact daarvan laten voelen en ze invloed geven om hun gedrag duurzaam te veranderen.
  • Je beschikt over een rijke toolbox aan modellen, theorieën en interventies.
  • Je krijgt het Brout Trainer-keurmerk.

Programma, opbouw en duur

Na je aanmelding nemen we contact met je op. We starten het traject met een persoonlijke intake. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart waar jij nu staat als trainer. Ook kijken we naar je ambities en aan welke doelen je wilt werken.

Reflectie
Gedurende het hele programma vormt reflectie een belangrijk onderdeel. Waar kom je vandaan? Waar sta je nu? En waar wil je naartoe? Zo krijg je het inzicht waarmee je verder komt.

Meerdere trainingsdagen
Het programma is opgebouwd uit zeven trainingsdagen: één week op locatie met vier overnachtingen en twee keer een dag in the House of Brout. Tussendoor krijg je individuele coaching en ga je een door jou bedachte training op een locatie naar keuze geven.

Tijdens de modules ontmoet en werk je met meerdere Brout-trainers die elk hun eigen expertise en stijl hebben. Zij zullen jou, vanuit hun eigen specialisatie en authenticiteit, inspireren en meenemen in hun eigen reis. Zodat jij jouw eigen stijl ontdekt.

Certificaat
Als je het hele programma hebt gevolgd, krijg je een certificaat. Deze kun je met trots delen, bijvoorbeeld op LinkedIn. En ja, zo’n certificaat is meer dan een papiertje. Het certificaat opent nieuwe deuren voor jou.

Tot slot, de groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers.

visualssummerschool 06

Programma Trainersopleiding

Het belangrijkste in het trainersvak hebben we in 4 thema’s gevat. Alles draait daarbij om persoonlijk leiderschap. Tijdens deze opleiding leer je hoe je deze thema’s toepast als trainer.

Werkgeluk happifiers 1097 × 1159

Dag 1: Trainen als jezelf

Ik weet het verschil tussen wie ik ben en wat ik doe

Deze dag staat in het teken van inzicht krijgen in jezelf. Je gaat jezelf aan medetrainers voorstellen en je leert jezelf kennen als trainer. Om succesvol te zijn als trainer is het belangrijk dat je open, transparant en zonder ego kunt trainen. Alleen dan kun je met een heldere blik naar je deelnemers kijken om hen zo goed mogelijk te begeleiden. Het is daarvoor nodig om eerst naar jezelf te kijken. Wat houdt mij tegen om te doen wat ik wil doen? Hoe reageer ik als ik onder druk sta? Wat zit mij nog in de weg om mijn ego aan de kant te kunnen zetten? Met andere woorden: je gaat je eigen rugzak uitpakken en opruimen.

caring

Dag 2: Ik & de ander

Ik kan vanuit wie ik ben verbinding maken met de ander

De inzichten die je in dag 1 hebt opgedaan over jezelf, ga je nu vertalen naar jouw relatie met anderen. Je bent verbonden met jezelf en leert nu hoe je een ander meekrijgt vanuit verbinding en je bent je bewust van jouw persoonlijke blokkades en valkuilen. Je leert ze signaleren en je leert hoe je hier krachtig mee kunt omgaan. Hoe zorg je ervoor dat je krijgt wat je echt wilt terwijl je anderen ook geeft wat zij willen? Na deze dag weet je hoe je regie kunt pakken ongeacht de omstandigheden.

intervisie

Dag 3: Trainen vanuit verbinding

Ik kan verbinding maken met de groep

Na verbinding maken met de ander is de volgende stap verbinding maken met de groep. Daarin heb je te maken met de groepsdynamiek. Hier leer je deze te herkennen en er krachtig mee om te gaan. Hoe overleef je straks in het wild als je de verbinding dreigt te verliezen? Zonder verbinding is groei niet mogelijk. Daarom gaan we werken aan verbinding. Verbinding met jezelf als trainer, met je deelnemers, tussen deelnemers onderling en tussen de verschillende onderdelen van de training. Het doel is altijd impact. Tijdens deze dag leer je omgaan met weerstand. Ook ontdek je hoe communiceert vanuit kwetsbaarheid en niet vanuit ego. Een Brout trainer sluit aan om vanuit zijn specialisatie waardevolle inzichten te delen.

broutlab spelbord3 1 e1712655873499

Dag 4: Trainen vanuit inspiratie

Ik kan de groep inspireren

Inspireren betekent iemand enthousiasmeren voor een creatieve uiting of een andere activiteit. Hoe krijg je mensen in beweging? Hoe laat je ze anders kijken naar dingen die voor henzelf normaal zijn geworden? Dat doe je onder andere door te inspireren. Dat doe je vanuit storytelling, het delen vanuit je eigen leven en persoonlijke ervaringen.

Tijdens deze module komt het framen van werkvormen, oefeningen en processen aan bod.

transformatieversnellen

Dag 5: Trainen according to Brout

Ik kan trainen met impact

Deze dag gaan we ons concreet voorbereiden. Je gaat ontdekken hoe jij als trainer kan inspireren en motiveren. We gaan praktisch te werk door te kijken naar jouw performance als trainer.

We maken gebruik van een trainingsacteur, om je op te maken voor de volgende stap; een echte training geven. In het veld.

leadingorganizationsbloem

Persoonlijke coaching

 

Na onze vijfdaagse is er voor iedereen een individueel coachingsmoment met de hoofdtrainer. Zodat er aandacht blijft voor je ontwikkeling. Heb je je doelen nog scherp? Ben je nog op koers? En zijn er zaken die nu in de weg staan om je doelen te bereiken?

effectiviteitvergroten

Dag 6: Creatief Trainen

Ik kan creëren

Je hebt nu een hele koffer vol met theorieën, methodieken en inzichten waar je mee aan de slag kunt. Maar; een hoop losse letters maakt nog geen verhaal. Een Brout trainer is iemand die op authentieke wijze verbinding kan maken tussen de boodschap en het publiek. Dat leer je in deze module vanuit storytelling. Verhalend delen, mensen roeren en meenemen. Mensen gaan hierdoor naar zichzelf kijken, ervaren de impact en gaan in actie.

Superman

Dag 7: Grand finale

Ik kan authentiek trainen

Op deze laatste dag komt alles uit de eerdere modules samen. We passen alle nieuwe inzichten en tools toe op het gebied van design, theorie, modellen, best practices en trainingsvaardigheden. Daarnaast gaan we van elkaar zien wat jou écht uniek maakt als trainer. We geven elkaar feedback, leren van elkaar en inspireren elkaar.

En dan vieren we feest! Aan het eind van de dag ontvang je jouw trainersdiploma, voorzien van het Brout-keurmerk.