Leading Organizations

Voor directeuren en bestuurders

Leid je een afdeling, grote divisie of hele organisatie en wil je jouw impact vergroten? Leading Organizations is een leiderschaps- en organisatieontwikkeling programma voor managers en directeuren. We bieden een klankbord, houden je een spiegel voor en helpen je ontdekken waar je met jouw organisatie naartoe wilt én hoe je daar komt. 

Let op: de inschrijvingen van dit programma gaan snel. In oktober zitten we al vol. De volgende optie begint in oktober 2023. Wees er snel bij!

Direct inschrijven
Inschrijven met STAP-budget

Kosten:

€ 6.995,- excl. BTW

17 dagdelen

Locatie:

House of Brout, Maarssen

Brochure aanvragen  Waarom?

  Goed voorbeeld doet goed volgen. Als leider druk je een belangrijke stempel op de organisatie. Jij zet de toon in wat belangrijk is, waar de organisatie voor staat en naartoe groeit.  

  • Je geeft richting. Dit doe je samen met de omgeving. Een organisatie zonder waarde voor de buitenwereld heeft geen bestaansrecht.
  • Je creëert een veilige context. Medewerkers nemen leiderschap en dragen bij aan de richting én het doel van de organisatie.
  • Je bepaalt het speelveld. Duidelijke normen en gedragsregels vormen de kaders. Je geeft zelf het goede voorbeeld en stelt grenzen waar nodig.

  Voor wie?

  Leading Organizations is een dynamisch programma voor C-level executives die bereid zijn om te doen wat nodig is. Je hebt minimaal tien jaar ervaring in leidinggevende posities en wilt reflecteren op jouw leiderschap en jouw visie voor de organisatie. Je wilt impactvol zijn en inzicht krijgen in wat er nodig is om anderen mee te menen in de verandering. 

  Programma

  Leading Organizations is een dynamisch en veelzijdig programma. De verschillende bijeen- komsten zijn afgestemd op leren en ontwikkelen, maar ook praktijkvraagstukken komen ruimschoots aan bod. De doorlooptijd bedraagt iets meer dan een half jaar met ongeveer één groepsbijeenkomst per zes weken. Een groep bestaat uit minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers. Tussendoor doorloop je een aantal individuele opdrachten. Zo voer je onder begeleiding van de trainer een tweetal groepsgesprekken met medewerkers uit jouw organisatie, de zogenaamde Living Leadership Circle. Ook ruil je één dag van stoel met een van de andere deelnemers. In twee intervisiebijeenkomsten onderzoek je in een kleiner gezelschap praktijkcasuïstiek. Je verdiept je kennis over leiderschaps- en organisatieontwikkeling met lees-, luister- en kijkmateriaal. We sluiten het programma af met een feestelijk diner op een mooie locatie. 

   Als onderdeel van Leading Organizations organiseren we twee keer per jaar een Intensive in Noord-Portugal. Dit is een aanvulling op het reguliere programma en biedt de kans om – verstoken van de waan van de dag – samen met andere leiders te focussen op wat aandacht nodig heeft. Hiermee maken we een extra verdiepingsslag. Je leest hier meer over de Leading Organizations Intensive. 

  bring outs

  Je maakt een intensieve en inspirerende leiderschapsreis. We vertrekken tijdens de intake bij jou zelf. Vervolgens haal je input op bij medewerkers en bij andere deelnemers. Wij laten natuurlijk ook graag ons licht schijnen op jouw ontwikkeling. Aan het eind stellen we vast wat jouw bring outs zijn.

  Intake

  Je start met een individueel kennismakingsgesprek met Dorine, de programmalead van Leading Organizations.
  Tijdens dit gesprek bespreken we jouw leer- en ontwikkeldoelen en de programmadetails. Het gesprek vindt online plaats.
   

  Module 1

  Tijdens deze kickoff leer je trainers en de andere deelnemers kennen. We verblijven twee dagen met de hele groep op een bijzondere locatie. We schetsen de contouren van wat je de komende tijd te wachten staat. Inhoudelijk staan de onderwerpen waarachtig leiderschap & business impact centraal. Groei begint immers met reflectie. Hoe kijk je naar jezelf, jouw organisatie en haar omgeving. Je onderzoekt jouw eigen identiteit en deelt belangrijke levensgebeurtenissen met elkaar. Dit heeft onmiddellijk effect op een veilige leeromgeving. Ben je in staat om anderen te bewegen en te laten groeien? Je doet ervaringen en ideeën op over hoe je jouw impact als leider drastisch kunt vergroten. 

  Living Leadership Circle 1

  Je kiest vijf collega’s en medewerkers uit jouw eigen organisatie voor de eerste Living Ledership Circle. Dit is een bijeenkomst waarin jij en de andere vijf personen samen in gesprek gaan over de organisatie én over jouw leiderschap. Het doel is om input te krijgen op jouw leer- en ontwikkelambities: voor jezelf én voor de organisatie. Een van de trainers begeleidt deze bijeenkomst, die plaatsvindt in The House of Brout 

  Module 2

  Cultuur is het DNA van de organisatie en is bepalend hoe het in de organisatie verloopt.  Het is de ontastbare verbinding tussen de mensen. Onbewuste spelregels geven betekenis aan het handelen en bestaan van de organisatie. Als leider ben je een belangrijke cultuurdrager. Goed voorbeeld doet goed volgen. In deze tweedaagse module zoomen we in op het fenomeen organisatiecultuur en onderzoek je volgens de principes van systemisch werk (organisatieopstellingen) de onderstroom en dynamieken in jouw organisatie. 

  Intervisie 1

  De groep wordt verdeeld in twee of drie intervisiegroepen. Tijdens de intervisie onderzoek je samen met de andere deelnemers praktijkcasuïstiek. Samen verken je mogelijkheden, zoek je naar oplossingen en veranker je nieuwe inzichten. De trainer begeleidt de intervisie en hanteert hierbij de meest gangbare intervisietechnieken. 

  Module 3

  In twee dagen leiden we je langs een aantal principes van de creërende organisatie. Een creërende organisatie herken je aan de bruisende energie in de wandelgangen en het ogenschijnlijke gemak waarmee resultaten behaald wordenHoe zorje ervoor dat jouw medewerkers hun purpose kunnen koppelen aan het hogere doel van de organisatie? Het begint bij het loslaten van belemmerende overtuigingen en een verandering van je eigen mindset. Je leert betrokkenheid creëren door het benutten van potentieel en maakt kennis met dialoog als besluitvormingsmodel.  

  Intervisie 2

  Je komt opnieuw samen in de intervisiegroep. Ieder brengt zijn professionele casus in. Samen verken je mogelijkheden, zoek je naar oplossingen en veranker je nieuwe inzichten. De trainer begeleidt de intervisie en hanteert hierbij de meest gangbare intervisietechnieken. 

  Op de stoel van…

  “Changing your perspectives will not only transform you, but also the whole world.”  

  Een dag in andermans schoenen staan? Dit is je kans! Iedereen wisselt één dag van plek met een van de andere deelnemers. Dat geeft een frisse blik en nieuwe inspiratie. Eindelijk kun je een keer écht ervaren hoe het er in een andere organisatie aan toegaat. Samen bereid je de dag zorgvuldig voor, zodat je doelgericht inzichten opdoet en de ander van grondige feedback kan voorzien.   

  Een dag in andermans schoenen staan? Dit is je kans! Iedereen wisselt één dag van plek met een andere deelnemer. Dat betekent dat ook iemand op jouw stoel gaat zitten. Deze bijzondere dag geeft je een frisse blik en nieuwe inspiratie. Eindelijk kun je een keer écht ervaren hoe het er in een andere organisatie aan toegaat. Na afloop deel je jouw ervaringen in een eerlijk advies aan degene wiens plek je hebt ingenomen. 

  Living Leadership Circle 2

  Samen met de vijf medewerkers die je eerder hebt gekozen, kom je opnieuw naar The House of Brout voor een Living Leadership Circle bijeenkomst. De trainer begeleidt een gesprek waarin je jouw learnings deelt met jouw collega.s. Zij geven je feedback op basis van hun ervaringen. 

  Module 4

  Op deze laatste dag komt alles bij elkaar en gaan we oogsten! Je herijkt wat true leadership voor jou betekent en hoe jij van daaruit het verschil gaat maken. Ervaringen, inzichten en geleerde lessen worden met elkaar gedeeld. Ieder doet dat op een eigen, unieke wijze. Aan het einde van de dag nemen we afscheid met een heerlijk diner. Misschien tref je elkaar opnieuw bij een Leading Organizations Intensive of op het jaarlijkse Leading Organizations Dinner Event. 

  Leading Organizations

  Leading Organizations start in oktober 2022 en maart 2023.
  Bekijk alle data hieronder.

  route brout
  Intake

  Oktober 2022

  Module 1

  9 en 10 november 2022

  LLC 1

  December 2022

  Intervisie 1

  13 januari 2023

  Module 2

  9 en 10 februari 2023

  Intervisie 2

  9 maart 2023

  Op de stoel van…

  Maart 2023

  Module 3

  5 en 6 april 2023

  Persoonlijke coaching

  April 2023

  Module 4

  10 mei 2023

  Intake

  Maart 2023

  Module 1

  20 en 21 april 2023

  LLC 1

  Mei 2023

  Module 2

  30 en 31 mei 2023

  Intervisie 1

  15 juni 2023

  Module 3

  4 en 5 juli 2023

  Op de stoel van…

  Juli/Augustus 2023

  Intervisie 2

  7 september 2023

  Persoonlijke coaching

  September/oktober 2023

  Module 4

  4 oktober 2023

  Intake

  Oktober 2023

  Module 1

  8 en 9 november 2023

  LLC 1

  November, december 2023 en januari 2024

  Module 2

  17 en 18 januari 2024

  Intervisie 1

  14 en 18 december 2023

  Module 3

  27 en 28 maart 2024

  Op de stoel van…

  Februari en maart 2024

  Intervisie 2

  8 februari en 7 maart 2024

  Persoonlijke coaching

  Nader te bepalen

  Module 4

  16 mei 2024

  Kosten en locatie

  Kosten:

  € 6.995,- excl. BTW

  17 dagdelen

  Locatie:

  House of Brout, Maarssen

  Meer weten? Vraag de brochure aan.   Krijg subsidie met het STAP-budget

   Heb je dit jaar al gebruik gemaakt van het STAP-budget? Dit is een subsidie van het UWV tot wel € 1.000 euro voor een opleiding of training naar keuze. Ook met dit programma van Brout maak je kans op deze meevaller. Meer weten? Lees dan verder.

   Verdiepend programma: Leading Organizations Intensive

   Leid je een afdeling, grote divisie of gehele organisatie en wil je nieuwe perspectieven rondom leiderschaps- en organisatieontwikkeling verkennen? Deze INTENSIVE is een awareness programma voor managers en directeuren, waarin je opnieuw herijkt wat van waarde is: voor jouzelf én voor de organisatie.

   De locatie

   Het verblijf op D’Alijo is een belangrijk onderdeel van deze INTENSIVE. Omgeven door bergen en natuurlijk bronnen, waan je jezelf in het paradijs. Alles is gericht op het faciliteren van jouw ontwikkeling. In the Mainhouse tref je elkaar voor maaltijden en een borrel. Tussen de activiteiten door kun je je terugtrekken in je hotelkamer of cabin, ontspannen bij de pool of genieten van een massage. Voor meer informatie kijk op: www.dalijoyogaretreats.com.