Unveil your leadership essence

Leading Organizations

Leid je een organisatie of organisatieonderdeel en wil je jouw impact vergroten? Leading Organizations is een leiderschaps- en organisatieontwikkeling programma voor C-level executives. We bieden een klankbord, houden je een spiegel voor en helpen je ontdekken waar je met jouw organisatie naartoe wilt én hoe je daar komt. 

Prijs
€ 11.995 ex. btw

Navigate within, to lead beyond

Leading Organizations is een dynamisch programma voor ondernemers, bestuurders en directeuren. Het programma is speciaal bedoeld voor leiders die bereid zijn om te doen wat nodig is. Die willen reflecteren op hun leiderschap en visie en zichzelf daarin willen ontwikkelen. Leiders die zich bewust zijn van hun impact op de organisatie en de moed hebben om te veranderen.

Waarom?

Goed voorbeeld doet goed volgen

Je geeft richting

Je hebt een heldere visie en zet in nauwe samenwerking de lijnen uit, afgestemd op de context van de organisatie. Een organisatie zonder waarde voor de buitenwereld heeft geen bestaansrecht.

Je creëert een veilige context

Medewerkers voelen zich uitgenodigd en uitgedaagd om eigenaarschap te laten zien en zijn gemotiveerd om hun bijdrage te leveren aan het doel van de organisatie.

Je bepaalt het speelveld

Duidelijke normen en gedragsregels vormen de kaders. Je geeft zelf het goede voorbeeld en stelt grenzen waar nodig.

Bring Outs

Na Leading Organizations zet je je unieke kracht als leider in:

 • Je ontdekt nieuwe perspectieven op en in jouw leiderschap
 • Je laadt jezelf op met nieuwe energie, klaar om een groep of bedrijf te leiden in een tijd vol uitdagingen
 • Je ontwerpt een persoonlijke visie voor de organisatie en je realiseert jouw professionele ambities
 • Je versterkt jouw leiderschapsvaardigheden en ontdekt je eigen groeipotentieel
 • Je leert authentiek en impactvol communiceren: hierdoor bouw je sterke relaties en haal je betere resultaten
 • Je ontwikkelt coaching-technieken om je team te motiveren, inspireren en begeleiden naar gezamenlijk doelen
 • Je leert effectieve strategieën om je invloed en succes te vergroten in complexe omgevingen

Het programma

Leading Organizations is een veelzijdig programma. Het is opgebouwd uit verschillende bouwstenen, ieder met een eigen dynamiek, setting en leerresultaat. De doorlooptijd van het programma bedraagt acht maanden. Een groep bestaat uit minimaal tien en maximaal zestien deelnemers. 

Intakegesprek

Je krijgt een persoonlijk (online) intakegesprek, waarin je jouw leervragen onderzoekt en aanscherpt.

Coaching

Je krijgt drie individuele coachgesprekken, waarin je inzoomt op jouw persoonlijke situatie en vraagstukken.

Assessements

Je krijgt drie praktijkassessements die vanuit verschillende perspectieven informatie verschaffen over jouw leiderschap. Je doorloopt een persoonlijk leiderschapsassessment, een teamassessment en een organisatie-assessment.

Meerdaagse Modules

Je krijgt 1 driedaagse module en 3 tweedaagse modules. De onderwerpen zijn Leading Self, Leading Others, Leading Organizations, Leaders for the World.

Intervisie

Je krijgt twee intervisiebijeenkomsten waarin je groepsgewijs praktijk casussen uitdiept via een coachingsmethodiek.

Living Leadership Circle

Je krijgt een live feedbackbijeenkomst met jouw eigen team van collega’s waarin jouw leiderschapscompetenties worden besproken.

Op de stoel van…

Je zit één dag op de stoel van een de andere deelnemers: je krijgt de kans om één dag te leren en te ervaren hoe het is om een leiderschapsplek in te nemen in een andere organisatie.

Projectopdracht

Je krijgt een projectopdracht waar je jouw leiderschap aanwendt om vanuit de organisatie goed te doen voor de samenleving.

Materialen

Je ontvangt inspiratie- en lesmateriaal in de vorm van boeken, podcasts, documentaires en artikelen, allemaal aansluitend bij het programma.

Meerdere startmomenten per jaar

Bekijk alle data hieronder

route brout
Intake

mei 2024

Module 1
Leading Self

4, 5 en 6 juni
2024

Module 2
Leading Others

5 en 6 september
2024

Module 3
Leading Organizations

7 en 8 november
2024

Module 4
Leaders for the World

9 en 10 januari
2025

Intake

November 2024

Module 1
Leading Self

2, 3 en 4 december
2024

Module 2
Leading Others

29 en 30 januari
2025

Module 3
Leading Organizations

25 en 26 maart
2025

Module 4
Leaders for the World

4 en 5 juni
2025

Meer weten?

Vraag de brochure aan


Basis van verandering: inzicht, impact, invloed én integriteit

De vraag is altijd: ‘Wat doe ik dat dit gebeurt?’ We geloven dat mensen hun gedrag duurzaam veranderen als ze beschikken over de 4I’s: inzicht, impact en invloed en integriteit.

Verandering ontstaat wanneer iemand inzicht heeft in het eigen gedrag, de impact van de consequenties ervaart en invloed ontwikkelt om dit te veranderen. Integriteit, tot slot, gaat over trouw zijn aan waar je voor staat en betrouwbaar zijn in je handelen.

Zo komt verandering van binnen (inzicht) naar buiten (gedrag). Geen trucjes of ingewikkelde methodes. We voegen niets toe, maar trekken het eruit. We bring out your best.

Ervaringsgericht leren

Focus op het hier en nu

Jouw potentieel is leidend

actie ondernemen
Trainer en Leadership Developer

Ton Keunen

Senior trainer en coach

Nathalie Paulussen

Trainer

Dorine Hurenkamp

Trainer en coach

Joost Agterberg

Op een rijtje:

 • Prijs: € 11.995 ex. btw.*
 • Voertaal: Nederlands
 • Duur: 9 trainingsdagen verspreid over enkele maanden
 • Inbegrepen: de materialen, alle overnachtingen en maaltijden
 • Extra: Intake, intervisie en twee individuele coachingsgesprekken
 • Locatie: House of Brout, Maarssen
 • Aantal deelnemers: Maximaal 16

* Volg je de training als particulier of werk je bij een van btw-vrijgestelde organisatie? Dan betaal je geen btw. Geef dit even aan bij je aanmelding.

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd of Leading Organizations iets voor jou is en wil je meer weten? Plan dan een online persoonlijk adviesgesprek. Tijdens dit gesprek beantwoorden we je vragen en adviseren we je over welk programma het beste aansluit bij jouw situatie, wensen en doelen.

Plan een online afspraak in de agenda

Reviews van leiders

Wendy van Keulen

Directeur IT Profile

‘Ik gun het iedere leider en directeur om het programma Leading Organizations voor jezelf te doen. Je zit in zo’n sneltrein continu. Dan is het heel goed om even stil te staan. Om te reflecteren en te kijken wat je doet en waarom je dit doet. Om jezelf in een ander perspectief te plaatsen, zodat je efficiënter wordt.’

Huib de Mulder

Directeur Rabobank

‘Ik maak scherpere keuzes en zeg nu soms ook ‘nee’. Daar hoort ook bij dat ik duidelijker ben in mijn verwachtingen richting de mensen om me heen, dat geeft meer helderheid. Voor mij is het belangrijkste inzicht: blijf dicht bij jezelf en scherp je eigen manier van leidinggeven aan. Dat heeft het programma Leading Organizations mij gebracht!’

Floor Püttner

Directeur Stichting DON

‘Ik startte het traject uit zakelijk oogpunt. Uiteindelijk bleek het vooral over mezelf te gaan. In plaats van dingen persoonlijk te nemen en te vechten, leerde ik me kwetsbaarder en ontvankelijker op te stellen. Dat heeft een verdiepend effect op mijn werkrelaties en een betere samenwerking. Ik maak nu weloverwogen keuzes op alle gebieden. Dat is een transformatie die ik iedereen aanraad.’

Ontdek onze programma's

Leading Organizations The Intensive

Ben je toe aan het verkennen van nieuwe dimensies in jouw leiderschap? Ga mee op een reis die je professionele groei aanscherpt en waarin je tot in de kern ontdekt wie jij bent als leider.

Naar de training

Leading Organizations Female Leaders

Dit intensieve awareness & experience programma is voor vrouwelijke professionals, die hun feminiene kwaliteiten willen onderzoeken en meer integreren in hun leiderschap.

Naar de training

Brout Coaching

Wil je krachtig en effectief functioneren? Of meer plezier in je werk? En ben je bereid om in de spiegel te kijken? Weten wie je bent, waar je staat en waar je naartoe gaat, vraagt om stilstaan en reflectie. Samen gaan we voor jouw doel.

Naar de training