Leading Organizations

Voor directeuren en bestuurders

Leid je een afdeling, grote divisie of hele organisatie en wil je jouw impact vergroten? Leading Organizations is een leiderschaps- en organisatieontwikkeling programma voor managers en directeuren. We bieden een klankbord, houden je een spiegel voor en helpen je ontdekken waar je met jouw organisatie naartoe wilt én hoe je daar komt. 

Direct inschrijven

Kosten:

€ 13.995,- excl. BTW

17 dagdelen

Locatie:

House of Brout, Maarssen

Brochure aanvragen  Waarom?

  Goed voorbeeld doet goed volgen. Als leider druk je een belangrijke stempel op de organisatie. Jij zet de toon in wat belangrijk is, waar de organisatie voor staat en naartoe groeit.  

  • Je geeft richting. Dit doe je samen met de omgeving. Een organisatie zonder waarde voor de buitenwereld heeft geen bestaansrecht.
  • Je creëert een veilige context. Medewerkers nemen leiderschap en dragen bij aan de richting én het doel van de organisatie.
  • Je bepaalt het speelveld. Duidelijke normen en gedragsregels vormen de kaders. Je geeft zelf het goede voorbeeld en stelt grenzen waar nodig.

  Voor wie?

  Leading Organizations is een dynamisch programma voor C-level executives die bereid zijn om te doen wat nodig is. Je hebt minimaal tien jaar ervaring in leidinggevende posities en wilt reflecteren op jouw leiderschap en jouw visie voor de organisatie. Je wilt impactvol zijn en inzicht krijgen in wat er nodig is om anderen mee te menen in de verandering. 

  Programma

  Leading Organizations is een dynamisch en veelzijdig programma. De verschillende bijeen- komsten zijn afgestemd op leren en ontwikkelen, maar ook praktijkvraagstukken komen ruimschoots aan bod. De doorlooptijd bedraagt iets meer dan een half jaar met ongeveer één groepsbijeenkomst per zes weken. Een groep bestaat uit minimaal zes en maximaal twaalf deelnemers. Tussendoor doorloop je een aantal individuele opdrachten. Zo voer je onder begeleiding van de trainer een tweetal groepsgesprekken met medewerkers uit jouw organisatie, de zogenaamde Living Leadership Circle. Ook ruil je één dag van stoel met een van de andere deelnemers. In twee intervisiebijeenkomsten onderzoek je in een kleiner gezelschap praktijkcasuïstiek. Je verdiept je kennis over leiderschaps- en organisatieontwikkeling met lees-, luister- en kijkmateriaal. We sluiten het programma af met een feestelijk diner op een mooie locatie. 

  Als onderdeel van Leading Organizations organiseren we twee keer per jaar een Intensive in Noord-Portugal. Dit is een aanvulling op het reguliere programma en biedt de kans om – verstoken van de waan van de dag – samen met andere leiders te focussen op wat aandacht nodig heeft. Hiermee maken we een extra verdiepingsslag. Je leest hier meer over de Leading Organizations Intensive. 

  Spreekt de inhoud je aan, maar werken met een groep doe je liever niet? Ga dan 1-op-1 aan de slag met een coach! Klik hier voor een intake!

  Bring outs

  • Na Leading Organizations zet je je unieke kracht als leider in
  • Je ontdekt nieuwe perspectieven op en in je leiderschap
  • Je versterkt je leiderschapsvaardigheden en ontdekt groeipotentieel (met praktische tools!).
  • Je leert authentiek en impactvol communiceren: hierdoor bouw je sterke relaties en haal je betere resultaten.
  • Je ontwikkelt coachingstechnieken om je team te motiveren, inspireren en begeleiden naar gezamenlijk succes.
  • Je leert effectieve strategieën om je invloed en succes te vergroten in complexe omgevingen.
  • Laad jezelf op met nieuwe energie, klaar om een groep of bedrijf te leiden in een tijd vol nieuwe uitdagingen.
  • Je ontwerpt een persoonlijke visie voor de organisatie en je realiseert je professionele ambities.

  Intake

  Je start met een individueel gesprek waarin we jouw leer- en ontwikkeldoelen bespreken en de programmadetails. Het gesprek vindt online plaats. 

  Module 1

  Tijdens deze kickoff leer je trainers en de andere deelnemers kennen. We verblijven twee dagen met de hele groep op een bijzondere locatie. We schetsen de contouren van wat je de komende tijd te wachten staat. Inhoudelijk staan de onderwerpen waarachtig leiderschap & business impact centraal. Groei begint immers met reflectie. Hoe kijk je naar jezelf, jouw organisatie en haar omgeving. Je onderzoekt jouw eigen identiteit en deelt belangrijke levensgebeurtenissen met elkaar. Dit heeft onmiddellijk effect op een veilige leeromgeving. Ben je in staat om anderen te bewegen en te laten groeien? Je doet ervaringen en ideeën op over hoe je jouw impact als leider drastisch kunt vergroten. 

  Intervisie 1

  De groep wordt verdeeld in twee of drie intervisiegroepen. Tijdens de intervisie onderzoek je samen met de andere deelnemers praktijkcasuïstiek. Samen verken je mogelijkheden, zoek je naar oplossingen en veranker je nieuwe inzichten. De trainer begeleidt de intervisie en hanteert hierbij de meest gangbare intervisietechnieken. 

  Module 2

  Cultuur is het DNA van de organisatie en is bepalend hoe het in de organisatie verloopt. Het is de ontastbare verbinding tussen de mensen. Onbewuste spelregels geven betekenis aan het handelen en bestaan van de organisatie. Als leider ben je een belangrijke cultuurdrager. Goed voorbeeld doet goed volgen. In deze tweedaagse module zoomen we in op het fenomeen organisatiecultuur en onderzoek je volgens de principes van systemisch werk (organisatieopstellingen) de onderstroom en dynamieken in jouw organisatie. 

  Living Leadership Circle

  Je kiest vijf collega’s en medewerkers uit jouw eigen organisatie voor de eerste Living Ledership Circle. Dit is een bijeenkomst waarin jij en de andere vijf personen samen in gesprek gaan over de organisatie én over jouw leiderschap. Het doel is om input te krijgen op jouw leer- en ontwikkelambities: voor jezelf én voor de organisatie. Een van de trainers begeleidt deze bijeenkomst, die plaatsvindt in The House of Brout 

  Op de stoel van…

  “Changing your perspectives will not only transform you, but also the whole world.”  

  Een dag in andermans schoenen staan? Dit is je kans! Iedereen wisselt één dag van plek met een van de andere deelnemers. Dat geeft een frisse blik en nieuwe inspiratie. Eindelijk kun je een keer écht ervaren hoe het er in een andere organisatie aan toegaat. Samen bereid je de dag zorgvuldig voor, zodat je doelgericht inzichten opdoet en de ander van grondige feedback kan voorzien.   

  Een dag in andermans schoenen staan? Dit is je kans! Iedereen wisselt één dag van plek met een andere deelnemer. Dat betekent dat ook iemand op jouw stoel gaat zitten. Deze bijzondere dag geeft je een frisse blik en nieuwe inspiratie. Eindelijk kun je een keer écht ervaren hoe het er in een andere organisatie aan toegaat. Na afloop deel je jouw ervaringen in een eerlijk advies aan degene wiens plek je hebt ingenomen. 

  Module 3

  In twee dagen leiden we je langs een aantal principes van de creërende organisatie. Een creërende organisatie herken je aan de bruisende energie in de wandelgangen en het ogenschijnlijke gemak waarmee resultaten behaald wordenHoe zorje ervoor dat jouw medewerkers hun purpose kunnen koppelen aan het hogere doel van de organisatie? Het begint bij het loslaten van belemmerende overtuigingen en een verandering van je eigen mindset. Je leert betrokkenheid creëren door het benutten van potentieel en maakt kennis met dialoog als besluitvormingsmodel.  

  Intervisie 2

  Je komt opnieuw samen in de intervisiegroep. Ieder brengt zijn professionele casus in. Samen verken je mogelijkheden, zoek je naar oplossingen en veranker je nieuwe inzichten. De trainer begeleidt de intervisie en hanteert hierbij de meest gangbare intervisietechnieken. 

  Persoonlijke coaching

  Je krijgt persoonlijk coaching door jouw trainer

  Module 4

  Op deze laatste dag komt alles bij elkaar en gaan we oogsten! Je herijkt wat true leadership voor jou betekent en hoe jij van daaruit het verschil gaat maken. Ervaringen, inzichten en geleerde lessen worden met elkaar gedeeld. Ieder doet dat op een eigen, unieke wijze. Aan het einde van de dag nemen we afscheid met een heerlijk diner. Misschien tref je elkaar opnieuw bij een Leading Organizations Intensive of op het jaarlijkse Leading Organizations Dinner Event. 

  Leading Organizations

  Leading Organizations start weer in oktober 2023.
  Bekijk alle data hieronder.

  route brout
  Intake

  januari/februari 2024

  Module 1

  27, 28 en 29 februari 2024

  Intervisie 1

  april 2024

  Module 2

  4, 5 en 6 juni 2024

  LLC

  juli/augustus 2024

  Op de stoel van…

  juli/augustus 2024

  Module 3

  10, 11 en 12 september 2024

  Intervisie 2

  oktober 2024

  Persoonlijke coaching

  Nader te bepalen

  Module 4

  2, 3 en 4 oktober 2024

  Intake

  oktober 2024

  Module 1

  5, 6, en 7 november 2024

  Intervisie 1

  december 2024

  Module 2

  28, 29 en 30 januari 2025

  LLC

  februari/maart 2025

  Op de stoel van…

  februari/maart 2025

  Module 3

  22, 23 en 24 april 2025

  Intervisie 2

  mei 2025

  Persoonlijke coaching

  Nader te bepalen

  Module 4

  1, 2 en 3 juli 2025

  Kosten en locatie

  Kosten:

  € 13.995,- excl. BTW

  17 dagdelen

  Locatie:

  House of Brout, Maarssen

  Meer weten? Vraag de brochure aan.   Verdiepend programma: Leading Organizations Intensive

   Leid je een afdeling, grote divisie of gehele organisatie en wil je nieuwe perspectieven rondom leiderschaps- en organisatieontwikkeling verkennen? Deze INTENSIVE is een awareness programma voor managers en directeuren, waarin je opnieuw herijkt wat van waarde is: voor jouzelf én voor de organisatie.

   De locatie

   Het verblijf op D’Alijo is een belangrijk onderdeel van deze INTENSIVE. Omgeven door bergen en natuurlijk bronnen, waan je jezelf in het paradijs. Alles is gericht op het faciliteren van jouw ontwikkeling. In the Mainhouse tref je elkaar voor maaltijden en een borrel. Tussen de activiteiten door kun je je terugtrekken in je hotelkamer of cabin, ontspannen bij de pool of genieten van een massage. Voor meer informatie kijk op: www.dalijoyogaretreats.com.