Leading Organizations

Voor directeuren en bestuurders.

Leid je een organisatie of organisatieonderdeel en wil je jouw impact vergroten? Leading Organizations is een leiderschaps- en organisatieontwikkeling programma voor C-level executives. We bieden een klankbord, houden je een spiegel voor en helpen je ontdekken waar je met jouw organisatie naartoe wilt én hoe je daar komt. 

Direct inschrijven

Kosten:

€ 11.995,-* excl. BTW

Locatie:

House of Brout, Maarssen

Brochure aanvragen  Waarom?

  Goed voorbeeld doet goed volgen. Als leider druk je een belangrijke stempel op de organisatie. Jij zet de toon in wat belangrijk is, waar de organisatie voor staat en naartoe groeit.  

  • Je geeft richting. Je hebt een heldere visie en zet in nauwe samenwerking de lijnen uit, afgestemd op de context van de organisatie. Een organisatie zonder waarde voor de buitenwereld heeft geen bestaansrecht.
  • Je creëert een veilige context. Medewerkers voelen zich uitgenodigd en uitgedaagd om eigenaarschap te laten zien en zijn gemotiveerd om hun bijdrage te leveren aan het doel van de organisatie.
  • Je bepaalt het speelveld. Duidelijke normen en gedragsregels vormen de kaders. Je geeft zelf het goede voorbeeld en stelt grenzen waar nodig.

  Voor wie?

  Leading Organizations is een dynamisch programma voor ondernemers, bestuurders en directeuren. Het programma is speciaal bedoeld voor leiders die bereid zijn om te doen wat nodig is. Die willen reflecteren op hun leiderschap en visie en zichzelf daarin willen ontwikkelen. Leiders die zich bewust zijn van hun impact op de organisatie en de moed hebben om te veranderen.

  Voor mannen en vrouwen die hun awareness willen vergroten en het perspectief op zichzelf, op de organisatie en op de samenleving willen verbreden en impactvol te zijn door anderen mee te nemen in de gewenste veranderingen.

  Bring outs

  Na Leading Organizations zet je je unieke kracht als leider in:

  • Je ontdekt nieuwe perspectieven op en in jouw leiderschap.
  • Je laadt jezelf op met nieuwe energie, klaar om een groep of bedrijf te leiden in een tijd vol uitdagingen.
  • Je ontwerpt een persoonlijke visie voor de organisatie en je realiseert jouw professionele ambities.
  • Je versterkt jouw leiderschapsvaardigheden en ontdekt je eigen groeipotentieel.
  • Je leert authentiek en impactvol communiceren: hierdoor bouw je sterke relaties en haal je betere resultaten.
  • Je ontwikkelt coaching-technieken om je team te motiveren, inspireren en begeleiden naar gezamenlijk doelen.
  • Je leert effectieve strategieën om je invloed en succes te vergroten in complexe omgevingen.
  AdobeStock 437395609 scaled e1626421137753

  Het programma

  Leading Organizations is een veelzijdig programma. Het is opgebouwd uit verschillende bouwstenen, ieder met een eigen dynamiek, setting en leerresultaat. De doorlooptijd van het programma bedraagt acht maanden. Een groep bestaat uit minimaal tien en maximaal zestien deelnemers. 

  leadingorganizationsbloem

  Intakegesprek

  Je krijgt een persoonlijk (online) intakegesprek, waarin je jouw leervragen onderzoekt en aanscherpt.

  intervisie

  Coaching

  Je krijgt drie individuele coachgesprekken, waarin je inzoomt op jouw persoonlijke situatie en vraagstukken.

  bloemwatergeven

  Assessements

  Je krijgt drie praktijkassessements die vanuit verschillende perspectieven informatie verschaffen over jouw leiderschap. Je doorloopt een persoonlijk leiderschapsassessment, een teamassessment en een organisatie-assessment.

  broutlab Spelbord2 18

  Meerdaagse Modules

  Je krijgt 1 driedaagse module en 3 tweedaagse modules. De onderwerpen zijn Leading Self, Leading Others, Leading Organizations, Leaders for the World.

  pijlinroos

  Intervisie

  Je krijgt twee intervisiebijeenkomsten waarin je groepsgewijs praktijk casussen uitdiept via een coachingsmethodiek.

  broutlab spelbord3 1

  Living Leadership Circle

  Je krijgt een live feedbackbijeenkomst met jouw eigen team van collega’s waarin jouw leiderschapscompetenties worden besproken.

  intervisie

  Op de stoel van…

  Je zit één dag op de stoel van een de andere deelnemers: je krijgt de kans om één dag te leren en te ervaren hoe het is om een leiderschapsplek in te nemen in een andere organisatie.

  broutlab Spelbord2 18

  Projectopdracht

  Je krijgt een projectopdracht waar je jouw leiderschap aanwendt om vanuit de organisatie goed te doen voor de samenleving.

  IL Raket 1 2

  Materialen

  Je ontvangt inspiratie- en lesmateriaal in de vorm van boeken, podcasts, documentaires en artikelen, allemaal aansluitend bij het programma.

  Leading Organizations

  Bekijk alle data voor Leading Organizations
  in 2024 hieronder.

  route brout
  Intake

  mei 2024

  Module 1
  Leading Self

  4, 5 en 6 juni
  2024

  Module 2
  Leading Others

  5 en 6 september
  2024

  Module 3
  Leading Organizations

  7 en 8 november
  2024

  Module 4
  Leaders for the World

  9 en 10 januari
  2025

  Jouw investering

  Je betaalt voor het hele programma € 11.995,- excl. BTW

  Dit bedrag is inclusief de bijeenkomsten, de materialen, alle overnachtingen en maaltijden tijdens het programma. Volg je de training als particulier of werk je bij een van btw-vrijgestelde organisatie? Dan betaal je geen btw. Geef dit even aan bij je aanmelding.


  Meer weten? Vraag de brochure aan.   6848organisations Tekengebied 1

   Basis van verandering: inzicht,
   impact, invloed én integriteit

   De vraag is altijd: ‘Wat doe ik dat dit gebeurt?’ We geloven dat mensen hun gedrag duurzaam veranderen als ze beschikken over de 4I’s: inzicht, impact en invloed en integriteit.

   Verandering ontstaat wanneer iemand inzicht heeft in het eigen gedrag, de impact van de consequenties ervaart en invloed ontwikkelt om dit te veranderen. Integriteit, tot slot, gaat over trouw zijn aan waar je voor staat en betrouwbaar zijn in je handelen.

   Zo komt verandering van binnen (inzicht) naar buiten (gedrag). Geen trucjes of ingewikkelde methodes. We voegen niets toe, maar trekken het eruit. We bring out your best.

   actie ondernemen

   Reviews van leiders

   brout wendy 2

   Wendy van Keulen

   Directeur IT Profile

   ‘Ik gun het iedere leider en directeur om het programma Leading Organizations voor jezelf te doen. Je zit in zo’n sneltrein continu. Dan is het heel goed om even stil te staan. Om te reflecteren en te kijken wat je doet en waarom je dit doet. Om jezelf in een ander perspectief te plaatsen, zodat je efficiënter wordt.’

   Huib rond

   Huib de Mulder

   Directeur Rabobank

   ‘Ik maak scherpere keuzes en zeg nu soms ook ‘nee’. Daar hoort ook bij dat ik duidelijker ben in mijn verwachtingen richting de mensen om me heen, dat geeft meer helderheid. Voor mij is het belangrijkste inzicht: blijf dicht bij jezelf en scherp je eigen manier van leidinggeven aan. Dat heeft het programma Leading Organizations mij gebracht!’

   Floor rond

   Floor Püttner

   Directeur Stichting DON

   ‘Ik startte het traject uit zakelijk oogpunt. Uiteindelijk bleek het vooral over mezelf te gaan. In plaats van dingen persoonlijk te nemen en te vechten, leerde ik me kwetsbaarder en ontvankelijker op te stellen. Dat heeft een verdiepend effect op mijn werkrelaties en een betere samenwerking. Ik maak nu weloverwogen keuzes op alle gebieden. Dat is een transformatie die ik iedereen aanraad.’