Leading Organizations

Intensive

Nieuwe dimensies voor managers en directeuren

Leid je een afdeling, grote divisie of gehele organisatie en wil je nieuwe perspectieven rondom leiderschaps- en organisatieontwikkeling verkennen? Deze INTENSIVE is een awareness programma voor managers en directeuren, waarin je opnieuw herijkt wat van waarde is: voor jouzelf én voor de organisatie.

Let op: inschrijvingen van dit programma gaan snel. Wees er snel bij!

Direct inschrijven

Kosten:

€ 4950,- excl. BTW

6-daagse training

Locatie:

D’Alijo, Noord-Portugal

Waarom?

Als leider ben je drager van de cultuur van de organisatie. Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Jij zet de toon in wat belangrijk is en waar de organisatie voor staat.

  • Je vormt een nieuwe visie op de ontwikkeling van organisaties. Je vertaalt inzichten naar jouw praktijk en vormt een bron van vernieuwing en inspiratie voor anderen.
  • Je herijkt wat True Leadership voor jou betekent. Je levert een bijdrage aan de organisatie en haar omgeving vanuit jouw essentie: jouw waarachtigheid nodigt anderen uit om het beste uit zichzelf te halen.
  • Je focust op zaken waar je werkelijk waarde toevoegt. Je hebt het doel helder voor ogen. Dit stelt je in staat om te kiezen en je energie gericht in te zetten. Voor anderen ben je een krachtig voorbeeld.

Voor wie?

Leading Organizations Intensive is een dynamisch programma voor C-level Executives. Je hebt minimaal tien jaar ervaring in leidinggevende posities en wilt reflecteren op jouw leiderschap en jouw visie voor de organisatie. De Intensive biedt jou de kans om – verstoken van de waan van de dag – samen met andere leiders te focussen op wat écht aandacht nodig heeft. Zo kun je een extra verdiepingsslag maken.

Programma

Je volgt deze INTENSIVE als onderdeel van het programma LEADING ORGANIZATIONS of als een op zichzelf staande training. Op de eerste dag reis je af naar D’Alijo in het Noorden van Portugal. Vanaf dat moment dompel je jezelf onder in een aaneenschakeling van avonturen. Afwisseling in werkvormen, binnen en buiten, groep en individueel, gastronomie, natuur en vakkundige begeleiding staan garant voor een intense belevenis. Een ervaring die ertoe doet en het verschil maakt. Op de laatste dag reis je na het ontbijt weer af naar huis.

Intake

We starten met een kennismakingsgesprek in de maand voorafgaand aan de Intensive. Tijdens dit gesprek bespreken we je leer- en ontwikkeldoelen. Het gesprek vindt online plaats.

Dag 1

Zondag

Overdag reis je af naar Portugal. Je bent vanaf 14.00 uur welkom op D’Alijo. Je kunt vast het terrein verkennen en even rustig acclimatiseren. Om 17.00 uur start het programma en ontmoeten we elkaar in The Mainhouse. Na de briefing nemen we ruim de tijd om kennis te maken. We sluiten de eerste dag af met een heerlijk diner. 

Dag 2

Maandag 

07.30 uur: We starten vroeg met een korte hike. Vanaf een bijzondere plek genieten we van de zonsopkomst. In stilte onderzoek je jouw intenties voor deze week. Bij terugkeer wacht het voortreffelijke ontbijt. 

 

10.00 uur: We verzamelen in de Studio. Nu gaan we echt van start! We beginnen met het onderzoeken van jouw leervragen. Wat is het belangrijkste wat jij moet leren om een waarachtig leider te zijn? Hoe breng jij als leider meer verbinding tot stand: tussen jouzelf en de ander, en ook tussen mensen onderling? Hoe voeg jij waarde toe aan de organisatie en wat heeft de organisatie van jou nodig om waarde toe te voegen aan de omgeving?


14.00 uur: Na de lunch is er ruimte voor vertraging en verstilling. Dit is nodig om de blik naar binnen te richten. Hoe je dat invult? Dat is aan jou. Je kunt een wandeling maken naar een natuurlijke bron, je laten masseren of een plons wagen in het zwembad. 


16.00 uur: In de namiddag onderzoeken we wat True Leadership inhoudt én wat dat voor jou betekent. Oefeningen, gesprekken, spel en reflectie dagen je uit om nieuwe perspectieven ten aanzien van jezelf te verkennen. 


19.30 uur: We sluiten de dag af met een heerlijk diner in The Main Restaurant. 

 

Dag 3

Dinsdag 

07.30 uur: Vandaag starten we in de studio op de yogamat. Je lichaam als bron van energie, dat is de inzet. Als beloning wacht het fijne ontbijt op je.

 

10.00 uur: In de studio duiken we de diepte in. Welke patronen zijn ingesloten in jouw gedrag als mens en leider? Bewust en onbewust. Je onderzoekt het systeem waarbinnen je bent opgegroeid en hoe dat nog steeds doorwerkt in jouw leiderschap.

 

14.00 uur: Na de lunch is er ruimte voor vertraging en verstilling. Dat is nodig om de blik naar binnen te richten. Hoe je dat invult? Dat is aan jou. Je kunt een wandeling maken naar een natuurlijke bron, je laten masseren of een plons wagen in het zwembad.

 

16.00 uur: We borduren voort op de ervaring en inzichten van de ochtend. Welke gebeurtenissen zijn bepalend geweest in jouw leven. Hoe hebben deze jouw persoonlijkheid gevormd?  Welke overtuigingen zijn als het ware vastgeroest en moet je loslaten om te groeien in jouw leiderschap?  


19.30 uur
:
 We sluiten de dag af met een heerlijk diner in The Main Restaurant. 

Dag 4

Woensdag

07.30 uur: Ook vandaag starten we in de studio op de yogamat. Na de geestelijke en fysieke stretch, wacht het ontbijt op je.

 

10.00 uur: We ontmoeten elkaar in de studio. De ochtendbijeenkomst staat in het teken van de dynamiek tussen jou en de ander. Wat kom jij steeds weer tegen in relatie tot andere mensen? Wat is jouw eerste, vaak instinctieve beweging, en wat zou je daarnaast aan ander gedrag willen zetten? Spannend! 


14.00 uur
: Na de lunch gaan we op pad. Afhankelijk van de mogelijkheden van het seizoen stort je jezelf samen de groep omlaag door de rivier, vlieg je door de lucht of klauter je over rotspartijen.


19.30 uur
:
Je bent ruim op tijd terug om je op te frissen voor het diner. We sluiten de dag af in The Main Restaurant. 

Dag 5

Donderdag

07.30 uur: Inmiddels begint het te wennen en kijk je er zelfs naar uit. We stretchen onszelf onder bezielende begeleiding en genieten er vol van. 

 

10.00 uur: In de studio wacht verrassing. Aan de hand van een ludieke oefening experimenteer je met concepten van de organisatie de toekomst. Ieder beleeft het op een eigen manier: wat zegt dat over jouw leiderschap. We verdiepen ons in nieuwe inzichten rondom organisatieontwikkeling. Er is ruimte om te werken met persoonlijke vraagstukken en dilemma’s. 

 

14.00 uur: Na de lunch is er ruimte voor vertraging en verstilling. Dit is nodig om de blik naar binnen te richten. Hoe je dat invult? Dat is aan jou. Je kunt een wandeling maken naar een natuurlijke bron, je laten masseren of een plons wagen in het zwembad. 

 

16.00 uur: In de middag kijken we vooruit. Je begint met het visualiseren van jouw taak en rol. Wat is écht de essentie van wie je bent? Wat karakteriseert jou? Je ontdekt jouw potentieel en krijgt zicht op hoe je waarde wilt toevoegen. Deze pas je toe op jouw eigen situatie. Een checklist helpt je daarbij. 

 

19.30 uur: We sluiten de dag af met een heerlijk diner in The Main Restaurant. 

Dag 6

Vrijdag

7.30 uur: In The Mainhouse staan fruit en yoghurt klaar. We vertrekken om 8.00 uur voor een wandeling door de bergen. Onderweg stoppen we op een waanzinnige plek om de reis samen af te sluiten met ritueel.  

 

11.30 uur: Bij terugkomst staat de brunch klaar. Het zit erop. Een laatste lach en een traan worden gedeeld. Om 13.00 uur word je opgehaald door bus, waarna iedereen zijn of haar eigen weg vervolgt. 

Leading Organizations Intensive

Leading Organizations INTENSIVE vindt plaats in oktober 2023, maart en oktober 2024.

route brout

De trainingsdata voor in je agenda

Voordat het programma start, is er een intake met een begeleider van het programma. Hierna volgende de onderstaande trainingsdata.

Dag 1

10 maart 2024

Dag 2

11 maart 2024

Dag 3

12 maart 2024

Dag 4

13 maart 2024

Dag 5

14 maart 2024

Dag 6

15 maart 2024

De trainingsdata voor in je agenda

Voordat het programma start, is er een intake met een begeleider van het programma. Hierna volgende de onderstaande trainingsdata.

Dag 1

6 oktober 2024

Dag 2

7 oktober 2024

Dag 3

8 oktober 2024

Dag 4

9 oktober 2024

Dag 5

10 oktober 2024

Dag 6

11 oktober 2024

Kosten en locatie

Kosten:

€ 4950,- excl. BTW exclusief vervoer.

6-daagse training

Locatie:

D’Alijo, Noord-Portugal

Leading Organizations regular

Leid je een afdeling, grote divisie of gehele organisatie en wil je jouw impact vergroten? Of voel je een plafond en heb je behoefte aan een klankbord of spiegel? Leading organisations is een awareness programma voor managers en directeuren met meer dan 10 jaar leidinggevende ervaring. Leer mensen en organisaties te bewegen naar jouw bedrijfsdoel.

De locatie

Het verblijf op D’Alijo is een belangrijk onderdeel van deze INTENSIVE. Omgeven door bergen en natuurlijk bronnen, waan je jezelf in het paradijs. Alles is gericht op het faciliteren van jouw ontwikkeling. In the Mainhouse tref je elkaar voor maaltijden en een borrel. Tussen de activiteiten door kun je je terugtrekken in je hotelkamer of cabin, ontspannen bij de pool of genieten van een massage. Voor meer informatie kijk op: www.dalijoyogaretreats.com.