Brout Trainersopleiding

Bring out your best so you can bring out their best

Het beste uit mensen halen en hen écht in beweging krijgen? Dat leer je tijdens de Brout Trainersopleiding. Niet door trucjes aan te leren, maar je eigen authentieke stijl te ontdekken en te leren hoe je deze optimaal inzet als trainer.

Deze opleiding is een onvergetelijke ontdekkingstocht naar jezelf. We helpen je inzicht te krijgen in je talenten en valkuilen als trainer. We laten je de impact ervaren. En we geven je invloed om de best mogelijke trainer te worden die jij kunt zijn.

Na deelname aan dit programma sta jij als trainer op een heel andere plek. Met een rugzak vol zelfinzicht én een rijke toolbox aan modellen, theorieën en interventies.

Ik wil deze opleiding volgen

Kosten:

€ 4.995,- excl. BTW

7-daagse opleiding incl. 4 overnachtingen en twee terugkomdagen vanaf The House of Brout in Maarssen.

Locatie:

Nederland

Op de trainingslocatie zal ook worden overnacht.

Download de brochure  Waarom de Brout Trainersopleiding?

  • Je wil het beste in mensen naar boven halen
  • Jouw passie is om een positief verschil te maken in het leven van anderen.
  • Je krijgt een gevulde toolbox met modellen en interventies die écht impact maken.
  • Je wil kunnen wat Brout-trainers kunnen.
  • Je wil dat wat je in deze training leert kunnen toepassen in je dagelijkse werk.

  Bring Outs

  Deze opleiding biedt een basis om als trainer aan de slag te kunnen. We werken daarbij aan performance, aandacht vasthouden, omgaan met weerstand, verbinding leggen, motiveren en inspireren.

  Het is de perfecte aftrap voor een carrière als trainer en een onmisbare toevoeging op je professionele trainers-toolbox.

  • Je kunt groepen leiden én impact maken.
  • Je herkent onderstroom in teams, kunt dat naar boven halen, bespreekbaar maken en oplossen.
  • Je kunt mensen inzichten geven, de impact daarvan laten voelen en ze invloed geven om hun gedrag duurzaam te veranderen.
  • Je beschikt over een rijke toolbox aan modellen, theorieën en interventies.
  • Je krijgt het Brout Trainer-keurmerk.

  Programma, opbouw en duur

  Na je aanmelding nemen we contact met je op. We starten het traject met een persoonlijke intake. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart waar jij nu staat als trainer. Ook kijken we naar je ambities en aan welke doelen je wilt werken.

  Reflectie
  Gedurende het hele programma vormt reflectie een belangrijk onderdeel. Waar kom je vandaan? Waar sta je nu? En waar wil je naartoe? Zo krijg je het inzicht waarmee je verder komt.

  Meerdere trainingsdagen
  Het programma is opgebouwd uit zeven trainingsdagen: één week op locatie met vier overnachtingen en twee keer een dag in the House of Brout. Tussendoor krijg je individuele coaching en ga je een door jou bedachte training op een locatie naar keuze geven.

  Tijdens de modules ontmoet en werk je met meerdere Brout-trainers die elk hun eigen expertise en stijl hebben. Zij zullen jou, vanuit hun eigen specialisatie en authenticiteit, inspireren en meenemen in hun eigen reis. Zodat jij jouw eigen stijl ontdekt.

  Certificaat
  Als je het hele programma hebt gevolgd, krijg je een certificaat. Deze kun je met trots delen, bijvoorbeeld op LinkedIn. En ja, zo’n certificaat is meer dan een papiertje. Het certificaat opent nieuwe deuren voor jou.

  Tot slot, de groep bestaat uit maximaal 16 deelnemers.

  visualssummerschool 06

  Programma Trainersopleiding

  Het belangrijkste in het trainersvak hebben we in 4 thema’s gevat. Alles draait daarbij om persoonlijk leiderschap. Tijdens deze opleiding leer je hoe je deze thema’s toepast als trainer.

  Werkgeluk happifiers 1097 × 1159

  Dag 1: Setting the stage

  Ik weet het verschil tussen wie ik ben en wat ik doe

  Deze dag staat in het teken van inzicht krijgen in jezelf. Je gaat jezelf aan medetrainers voorstellen en je leert jezelf kennen als trainer. Om succesvol te zijn als trainer is het belangrijk dat je open, transparant en zonder ego kunt trainen. Alleen dan kun je met een heldere blik naar je deelnemers kijken om hen zo goed mogelijk te begeleiden. Het is daarvoor nodig om eerst naar jezelf te kijken. Wat houdt mij tegen om te doen wat ik wil doen? Hoe reageer ik als ik onder druk sta? Wat zit mij nog in de weg om mijn ego aan de kant te kunnen zetten? Met andere woorden: je gaat je eigen rugzak uitpakken en opruimen.

  caring

  Dag 2: Ik & de ander

  Ik kan vanuit wie ik ben verbinding maken met de ander

  De inzichten die je in dag 1 hebt opgedaan over jezelf, ga je nu vertalen naar jouw relatie met anderen. Je bent verbonden met jezelf en leert nu hoe je een ander meekrijgt vanuit verbinding en je bent je bewust van jouw persoonlijke blokkades en valkuilen. Je leert ze signaleren en je leert hoe je hier krachtig mee kunt omgaan. Hoe zorg je ervoor dat je krijgt wat je echt wilt terwijl je anderen ook geeft wat zij willen? Na deze dag weet je hoe je regie kunt pakken ongeacht de omstandigheden.

  intervisie

  Dag 3: Trainen vanuit verbinding

  Ik kan verbinding maken met de groep

  Na verbinding maken met de ander is de volgende stap verbinding maken met de groep. Daarin heb je te maken met de groepsdynamiek. Hier leer je deze te herkennen en er krachtig mee om te gaan. Hoe overleef je straks in het wild als je de verbinding dreigt te verliezen? Zonder verbinding is groei niet mogelijk. Daarom gaan we werken aan verbinding. Verbinding met jezelf als trainer, met je deelnemers, tussen deelnemers onderling en tussen de verschillende onderdelen van de training. Het doel is altijd impact. Tijdens deze dag leer je omgaan met weerstand. Ook ontdek je hoe communiceert vanuit kwetsbaarheid en niet vanuit ego. Een Brout trainer sluit aan om vanuit zijn specialisatie waardevolle inzichten te delen.

  broutlab spelbord3 1

  Dag 4: Trainen vanuit inspiratie

  Ik kan de groep inspireren

  Inspireren betekent iemand enthousiasmeren voor een creatieve uiting of een andere activiteit. Hoe krijg je mensen in beweging? Hoe laat je ze anders kijken naar dingen die voor henzelf normaal zijn geworden? Dat doe je onder andere door te inspireren. Dat doe je vanuit storytelling, het delen vanuit je eigen leven en persoonlijke ervaringen.

  Tijdens deze module komt het framen van werkvormen, oefeningen en processen aan bod.

  transformatieversnellen

  Dag 5: Creatief Trainen

  Ik kan mensen meenemen vanuit Storytelling

  Je hebt nu een hele koffer vol met theorieën, methodieken en inzichten waar je mee aan de slag kunt. Maar; een hoop losse letters maakt nog geen verhaal. Een Brout trainer is iemand die op authentieke wijze verbinding kan maken tussen de boodschap en het publiek. Dat leer je in deze module vanuit storytelling. Verhalend delen, mensen roeren en meenemen. Mensen gaan hierdoor naar zichzelf kijken, ervaren de impact en gaan in actie.

  leadingorganizationsbloem

  Persoonlijke coaching

   

  Na onze vijfdaagse is er voor iedereen een individueel coachingsmoment met de hoofdtrainer. Zodat er aandacht blijft voor je ontwikkeling. Heb je je doelen nog scherp? Ben je nog op koers? En zijn er zaken die nu in de weg staan om je doelen te bereiken?

  effectiviteitvergroten

  Dag 6: Trainen according to Brout

  Ik kan een training maken met impact

  Met een van onze experts op het gebied van Product & Innovation leer je hoe een goede training is opgebouwd en waar je op moet letten bij het designen van jouw eigen training. Aan het einde van de dag loop jij naar buiten met een door jouw ontworpen training die jij gaat geven aan een doelgroep naar keuze.

  Superman

  Dag 7: Grand Finale

  Ik kan authentiek trainen

  Op deze laatste dag komt alles uit de eerdere modules samen. We passen alle nieuwe inzichten en tools toe op het gebied van design, theorie, modellen, best practices en trainingsvaardigheden. Daarnaast gaan we van elkaar zien wat jou écht uniek maakt als trainer. We geven elkaar feedback, leren van elkaar en inspireren elkaar.

  En dan vieren we feest! Aan het eind van de dag ontvang je jouw trainersdiploma, voorzien van het Brout-keurmerk.

  Training op locatie
  Dag 1:
  Setting the Stage

  15 april

  Training op locatie
  Dag 2:
  Ik & de ander

  16 april

  Training op locatie
  Dag 3:
  Trainen vanuit verbinding

  17 april

  Training op locatie
  Dag 4:
  Trainen vanuit inspiratie

   18 april

  Training op locatie
  Dag 5:
  Creatief Trainen

  19 april

  Terugkomdag
  Dag 6:
  Trainen according to Brout

  15 mei

  Terugkomdag
  Dag 7:
  Grande Finale

  6 juni

  Training op locatie
  Dag 1:
  Setting the Stage

  16 september

  Training op locatie
  Dag 2:
  Ik & de ander

  17 september

  Training op locatie
  Dag 3:
  Trainen vanuit verbinding

  18 september

  Training op locatie
  Dag 4:
  Trainen vanuit inspiratie

  19 september

  Training op locatie
  Dag 5:
  Creatief Trainen

  20 september

  Terugkomdag
  Dag 6:
  Trainen according to Brout

  TBD

  Terugkomdag
  Dag 7:
  Grande Finale

  TBD

  Kosten en locatie

  Kosten:

  € 4.995,- excl. BTW

  7-daagse opleiding met 4 overnachtingen en twee terugkomdagen vanuit The House of Brout in Maarssen

  Locatie:

  Nederland (exacte locatie volgt)

  Op de trainingslocatie zal ook worden overnacht.

  CIEAB Tekengebied 1

  Quotes van alumni

  “Een waanzinnig gave opleiding vol inspiratie, confrontatie en super veel concrete tips om impact te maken! Ik toon lef, ben creatiever en durf meer vanuit mijn gevoel te handelen.”

  “Door deze opleiding heb ik nieuwe inzichten gekregen waardoor ik een vrijheid ervaar, die ik iedereen gun. Doordat ik nu weet dat iedereen een bijzonder verhaal en geschiedenis heeft, oordeel ik minder.”

  “Wat ik hier het meest uit gehaald heb is het gemak waarmee ik voor een groep durf te staan, niet alleen als trainer maar in iedere groep. Ik durf erop te vertrouwen dat het altijd goed komt, zolang ik maar dicht bij mezelf blijf en met aandacht bij de groep. Dan ben ik op mijn best en lever ik waarde.”

  “Ik ging de Brout Trainersopleiding in met een open geest en een vast voornemen om te ontdekken of ik een carriereswitch wilde maken. Die beslissing kwam gemakkelijk. De echte ontdekking voor mij was hoe mijn relatie met mezelf mijn vermogen om anderen te verbinden en te trainen beïnvloedt. Door deze training zijn mijn zelfbewustzijn en zelfcompassie verbeterd en komt mijn “sparkle” die me met anderen verbindt en inspireert, weer terug!”