Brout
Tailor-made

Maatwerk is onze standaard.

Zonder kennis van de organisatie kunnen wij niet bepalen wat er nodig is. We geloven dat een programma pas impact maakt als we het samen ontwikkelen. Jij kent jouw organisatie. Wij hebben verstand van interventies. We stellen veel vragen. We zoeken naar de krachten en kansen in jouw mensen en organisatie. Alleen dan kunnen we een ontwikkelprogramma maken dat leidt tot groei van de mensen en de organisatie.

Waarom Tailor-made?

  • We ontwikkelen samen – Jij kent jouw organisatie. Wij hebben verstand van interventies.
  • Je ontdekt wat je wilt en wat nodig is. Wij stellen veel vragen.
  • We helpen je in de spiegel kijken. Hierdoor kun je effectiever ontwikkelen.
  • Je krijgt een uniek programma. Ieder contactmoment is een beleving!

Ons proces

Wij leren geen nieuwe trucjes of ingewikkelde methodes. Wij geloven dat verandering ontstaat wanneer mensen inzicht hebben in hun gedrag, de impact daarvan ervaren en invloed ontwikkelen om te veranderen. We helpen mensen in de spiegel kijken. Naar zichzelf én naar de organisatie. Zo is Brout de ontsteking om de superkrachten die al aanwezig zijn, naar buiten te brengen.

stap-1

Stap 1

Jij neemt contact met ons op en we maken een afspraak.

stap-1

Stap 2

In ons Broutlab brengen we samen jouw échte organisatievraag in kaart.

Lees meer
stap-1

Stap 3

Je ontvangt een programma op maat voor jouw organisatie waar je niet omheen kan.

Lees meer
stap-1

Stap 4

Going brout: we ontsteken een superkracht die niet kan worden gestopt!

Stap 2: Broutlab

AdobeStock 170297529

Tijdens een 3 uur durende sessie gaan we met elkaar om tafel. We kijken naar de bestaande organisatiecultuur. Wat zijn de sterke kanten? Wat kan er nog beter? We zetten de werkelijke situatie tegenover de gewenste situatie. Zo ontdekken we waar groei mogelijk is. Soms eindigen we met een andere hulpvraag dan waarvoor we zijn uitgenodigd. Dat is goed! Niets is zo gevaarlijk (en duur) als het vinden van het juiste antwoord op de verkeerde vraag.

Stap 3: Programma op maat

brout stage3

De uitkomsten van het Broutlab vertalen we naar een concreet programma. Geen organisatie is hetzelfde, daarom zijn onze oplossingen altijd maatwerk. Wel gebruiken we vaak elementen die zich in de praktijk al hebben bewezen. Organisaties worstelen immers met vergelijkbare vragen. De oplossing is vrijwel altijd een combinatie van advies, training en coaching. De precieze invulling bepalen we samen.

Casussen

1. Waarom alleen een feedbacktraining meestal niet helpt

De communicatie in de organisatie gaat al een tijd stroef. Veel onduidelijkheid, ruzie, geroddel, vriendjespolitiek… De productiviteit en sfeer lijden eronder, het verloop stijgt en talent vertrekt. Je trekt de conclusie dat de communicatie moet verbeteren. Een gerichte communicatie- of feedbacktraining lijkt een goede oplossing. Je vindt een tof bureau om jouw medewerkers te trainen. De training is uitdagend en inspirerend! Aan het eind van het traject is het probleem alleen niet opgelost. Wel heeft het veel geld gekost. Herkenbaar?

Dit soort verhalen horen we helaas vaak bij onze klanten. Daarom beginnen wij altijd met een Broutlab. Tijdens deze sessie blijven we vragen stellen tot we bij de kern van het probleem komen. Vaak blijkt dan dat het niet alleen gaat om het (niet) kunnen geven van feedback. Het werkelijke probleem zit een laag dieper. Het gaat dan over een onzekerheid of angst die ongemerkt in de cultuur is geslopen. Denk aan onzekerheid bij medewerkers om zichzelf te zijn of om een tegengeluid te geven, of over de neiging het eigen straatje schoonvegen, omdat je bang bent dat ‘je kop er anders afgaat’. Bijvoorbeeld omdat leiders niet eerst naar zichzelf durven te kijken. Dáár willen wij naartoe. Alleen zo kunnen mensen en organisaties groeien.

2. Groei ontstaat alleen wanneer iedereen bereid is in de spiegel te kijken

De directie vindt het niveau van de organisatie ondermaats. ‘Het is tijd om volwassener te worden.’ Als HR-manager ben jij gevraagd een partij te zoeken voor een aantal persoonlijk leiderschapstrainingen voor medewerkers. Je vindt een geschikt bureau. Het kost een flinke duit, maar de trainers zijn goed, het programma is ‘state of the art’ en de deelnemers vinden het fantastisch. Ze leren veel over zichzelf, gaan ermee aan de slag en ontwikkelen zich écht. So far so good! Toch ontstaat er een probleem. De directie merkt ook dat mensen grenzen aangeven, zich uitspreken en dat ze leiderschap nemen. Ook tegen hen! Daar hebben ze ‘geen zin in’. De koppen die boven het maaiveld uitsteken, worden gelijk weer neergemaaid. De training werkt averechts. Medewerkers hebben alleen maar minder geloof in de organisatie en het trainingsbureau is zijn geloofwaardigheid kwijt. Mensen vertrekken en HR blijft gefrustreerd achter.

Leiders van de organisatie moeten bereid zijn om naar zichzelf te kijken.

Ook dit maken we helaas vaak mee. Daarom hebben wij een belangrijke voorwaarde voor samenwerking: leiders van de organisatie moeten bereid zijn om naar zichzelf te kijken. Willen zij niet? Dan wij ook niet. Je komt hier alleen achter in het Broutlab. Daarom is de directeur of eindverantwoordelijke van het traject wat ons betreft altijd aanwezig. Die speelt immers een sleutelrol. Als partner kan Brout jouw organisatie niet veranderen. Wij wijzen alleen de weg. Veranderen moet je zelf doen. En het begint bij de leider.

monicahandschrift2 Tekengebied 1