Leid je team naar succes

Starten met Leidinggeven

Deze training is een schatkist vol inzichten, zowel over jezelf als over de kunst van leiderschap. Bereid je voor op een leerervaring die niet alleen je kijk op leidinggeven verandert, maar je ook uitrust met de tools om als startende leidinggevende een vliegende start te maken. Welkom aan boord van deze boeiende reis naar effectief leiderschap.

Prijs
€ 3.100 ex. btw

Word de manager die je team laat groeien

Transformeer jezelf in de leider die je altijd hebt willen volgen. Ben jij net begonnen met leidinggeven (tot zo’n 2 jaar ervaring) en brand je van verlangen om jezelf te ontplooien tot een bron van inspiratie, met een impact die voelbaar is en een leiderschapskwaliteit die iedereen bewondert? Dan is Starten met Leidinggeven perfect voor jou!

Ben jij dit?

Ga aan de slag met jouw leiderschap

Je begint net als manager of leidinggevende

en zoekt tools en inzichten om effectief te zijn in je nieuwe rol.

Je leidt voor het eerst een nieuw team

en wil je team ondersteunen, inspireren en motiveren.

Je twijfelt welke leiderschapsstijl bij jou past

en wil definiëren welk soort leider je wil zijn.

Je doelen als team zijn niet helder genoeg

of je krijgt je team nog niet mee in je visie en waarden.

Duik in de essentie van modern leiderschap

Starten met Leidinggeven is jouw lanceerplatform naar succes in elke leidinggevende positie die je ambieert. Met een mix van essentiële vaardigheden, direct toepasbare kennis en hands-on oefeningen, stomen we je klaar om met vertrouwen en flair aan de slag te gaan als leider.

Zet je schrap voor een avontuur waarin je jezelf als leider én jouw team leert kennen, we gaan je natuurlijk niet vermoeien met achterhaalde modellen zoals Situationeel Leidinggeven en de Roos van Leary. Dat is zó jaren ’60. In plaats daarvan staan we stil bij hoe jij empathisch en authentiek je team kunt leiden zodat het een vertrouwde sfeer krijgt en resultaten boekt.

Starten met Leidinggeven is voor jou als je...

 • Empathisch wil leidinggeven op een manier die bij je past, geen kunstjes!
 • Wil bouwen aan vertrouwen binnen je team
 • Feedback wil geven op een manier dat jij en de ander groeien
 • Wil leiden in plaats van (micro)managen
 • Een meester wil zijn in luisteren en effectieve bijeenkomsten leiden
 • Talent wil helpen ontwikkelen
 • Effectieve performance-, evaluatie- en salarisgesprekken wil voeren
 • Wil navigeren door uitdagende scenario’s, zoals type teamleden waar jij moeite mee hebt
Dit wil ik

Bring Outs

Na dit programma

 • Durf je op jouw manier direct te communiceren
 • Weet je verbinding te maken met je teamleden en samen te groeien
 • Kun je zonder te micromanagen op resultaat sturen
 • Zorg je voor een omgeving in je team waarin dingen uit-, aan-, be- en afgesproken kunnen worden met elkaar
 • Weet je precies wat je team nodig heeft om goede resultaten te boeken en fijn samen te werken. Zij managen ook jou 😉
 • Weet je effectief mensen met je mee te krijgen
 • Zorg je dat jouw team goed aan kan geven wat ze nodig hebben, zodat jij weet hoe je goed kunt leidinggeven

Het programma

De training bestaat uit 5 trainingsdagen, waarvan de eerste 2 meteen achter elkaar om een kick-start te maken. Tijdens deze tweedaagse overnacht je in een hotel dicht bij The House Of Brout in Maarssen, je dineert met je mede-cursisten en duikt diep samen in de wereld van leiderschap.

Je start met een intake

Voor je start met het programma, nodigen we je uit om online een aantal vragen te beantwoorden. Deze vragen gaan over jouw leerdoelen en motivatie om mee te doen met Starten met Leidinggeven. Daarna plannen we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek maak je kennis met de trainer, sta je stil bij jouw leerdoel en is er ruimte voor vragen.

Module 1:

Ik als leider

In deze module onderzoeken we jouw leiderschapsidentiteit. Wie ben je als leider en wanneer gedraag je je authentiek? We richten ons op het opbouwen van vertrouwen binnen het team door openheid en kwetsbaarheid te omarmen. We verkennen ook de impact van waarden op leiderschap en hoe keuzemomenten ons leiden naar of afwijken van onze kernwaarden. Samen creëren we een cultuur van inspiratie en groei.

Module 2:

Ik en mijn team

In deze module reflecteren we op jouw huidige leiderschapsstijl en formuleren we een heldere visie voor de toekomst. We onderzoeken hoe je anderen kunt inspireren in plaats van alleen te instrueren. Door je eigen waarden en overtuigingen te verkennen, ontwikkel je een krachtige boodschap die anderen motiveert om mee te gaan in jouw visie. Samen stellen we concrete doelen en actieplannen op om deze visie in de praktijk te brengen en een impactvolle leider te worden.

Module 3:

Eerlijk en integer leiderschap

Deze module richt zich op eerlijkheid en integriteit in je leiderschapsstijl. We verkennen hoe je open en direct kunt communiceren, duidelijke verwachtingen te stellen en vertrouwen op te bouwen in je team. We onderzoek ook hoe je integere keuzes kunt maken, zelfs in uitdagende situaties. Samen werken we aan het versterken van je leiderschapsfundament en het creëren van een cultuur van eerlijkheid en integriteit binnen je team.

Module 4:

Leiderschap van de toekomst

In deze module reflecteren we op je huidige positie als leider en kijken we naar de toekomst. We onderzoeken welke groei je hebt doorgemaakt en welke lessen je hebt geleerd. Met deze inzichten ontwikkel je een concreet plan om jezelf verder te ontwikkelen als een sterke en empathische leidinggevende. We stellen doelen die je helpen je leiderschapsvaardigheden te blijven versterken en een positieve impact te hebben op je team en organisatie. Samen bouwen we aan een roadmap voor jouw toekomstig succes als leider.

Extra: Leiderschapsscan

Om dit proces helemaal rond te maken, wordt er een leiderschapsscan van jou gemaakt. In deze leiderschapsscan kun je zien hoe je leiderschap ervaren wordt, waar ontwikkeling voor jou als leider zit en waar je effectiviteit zit. Deze input gebruik je als extra ondersteuning van je hele ontwikkeltraject.

Extra: Buddy

Tijdens je proces wordt er een buddy aan je gekoppeld, die ook startend leidinggevende is! Je buddy en jij lopen samen het proces door en zoeken elkaar op om elkaar aan te moedigen en te ondersteunen in het proces. Je buddy is je spiegel en je steun en toeverlaat.

Startmomenten

Bekijk alle data hieronder

route brout

Nog 1 plekje beschikbaar!

90%
Intake

September 2024

Module 1

10 en 11 september 2024

Module 2

15 oktober 2024

Module 3

12 november 2024

Module 4

10 december 2024

Intake

November 2024

Module 1

26+27  november 2024

Module 2

15 januari 2025

Module 3

12 februari 2025

Module 4

12 maart 2025

Persoonlijk leiderschap van binnen naar buiten

In een groep beginnend leidinggevenden duik je in opdrachten die bol staan van de real-life scenario’s. Dit is leren op z’n best: interactief, inspirerend en meteen toepasbaar. Je gaat aan de slag met communicatietechnieken, het voeren van betekenisvolle en lastige gesprekken en het kunstje van feedback geven én ontvangen. En niet alleen ontvangen, maar hier ook daadwerkelijk iets mee doen.

Bouw vertrouwen binnen je team op een manier die voor jou past

Leer empathish, resultaatgericht, open en direct leidinggeven

Leer leiderschapsvaardigheden voor diverse scenario’s

Leer leidinggeven in plaats van (micro)managen

Voor startende leiders

Starten met Leidinggeven is jouw springplank naar het ontwikkelen van een leiderschapsstijl die aansluit bij zowel jouw persoonlijkheid als de behoeften van je team. Want jij bent een leider die gelooft in het belang van een coachende en ondersteunende benadering van leiderschap, in plaats van traditionele hiërarchische methoden. Je zult essentiële managementvaardigheden meester maken die jou en je team naar resultaten zullen helpen.

I am ready

Op een rijtje:

 • Prijs: € 3.100 ex. btw.*
  • Leiderschapsscan
  • Hotelovernachting + diner
 • Voertaal: Nederlands
 • Duur: 5-daagse training met één overnachting
 • Extra: Intake en buddy
 • Locatie: House of Brout, Maarssen
 • Aantal deelnemers: Maximaal 16

* Ben je particulier en betaal je de training zelf? Vraag dan deze supervoordelige regeling aan: We kunnen je een factuur aanbieden zonder 21% btw, maar slechts met een toeslag van 10%. Je prijs is dan €2.915

Trainer en coach

Nadieh Roeffen

Trainer en coach

Marloes van der Logt

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd of Starten met Leidinggeven iets voor jou is en wil je meer weten? Plan dan een online persoonlijk adviesgesprek. Tijdens dit gesprek beantwoorden we je vragen en adviseren we je over welk programma het beste aansluit bij jouw situatie, wensen en doelen.

Plan een online afspraak in de agenda

Ontdek onze programma's

Leading Others The Deep Dive

Als leidinggevende wil je impact maken. In deze training leer je kritisch kijken naar jezelf, ontdek je hoe teams zich ontwikkelen en je hier zo op inspeelt dat je het beste uit jouw team naar boven haalt.

Naar de training

Leading Organizations

Dit programma is voor ondernemers, bestuurders en directeuren. Voor de leiders die reflecteren op hun leiderschap en visie, zich bewust zijn van hun impact en de moed hebben om te veranderen.

Naar de training

Leading Organizations The Intensive

Ben je toe aan het verkennen van nieuwe dimensies in jouw leiderschap? Ga mee op een reis die je professionele groei aanscherpt en waarin je tot in de kern ontdekt wie jij bent als leider.

Naar de training

Stay in the know

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen rond onze programma’s? Of lees je graag inspirerende artikelen over persoonlijk leiderschap? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief! 

Yes! Ik wil inspiratie in de mail