Leading Others

The Deep Dive

Als leidinggevende wil je impactvol zijn. Dit begint met kritisch kijken naar jezelf en een visie op de verandering die nodig is binnen jouw organisatie. Daarna volgt inzicht in wat er nodig is om jouw team(s) mee te nemen in die verandering. Hoe krijg jij jouw team(s) in beweging? Waar zitten knelpunten? Je leert hoe teams zich ontwikkelen, hoe je hierop inspeelt en hoe je het beste uit jouw team(s) naar boven haalt. Samen op weg naar werkgeluk. We gebruiken hiervoor een mix van inzichten uit gedragswetenschappen, teamdynamica, verandertheorieën en storytelling. Ontdek prachtige tools, modellen en eenvoudige technieken die je direct kunt inzetten en vergroot jouw impact.

Direct inschrijven

Kosten:

€ 5.270,- excl. BTW

Traject van 6 maanden

Locatie:

House of Brout, Maarssen

Brochure aanvragen


Waarom?

  • Je kijkt met andere ogen naar jezelf als leider. Vanuit jouw kwetsbaarheid weet je anderen te raken en breng je ze in beweging.
  • Je leert jezelf kennen als leider. Hierdoor weet je de juiste snaar te raken en breng je anderen in beweging.
  • Je creëert een gezamenlijk doel. En je creëert draagvlak daarvoor. Hierdoor gaat de wereld om je heen als vanzelf bewegen.
  • Je krijgt krachtige tools. Hiermee kun je anderen doorgronden en naar het gezamenlijke doel bewegen.
  • Jouw leiderschap in de organisatie groeit. Het nodigt anderen uit om in jouw aanwezigheid te groeien en leiderschap te nemen.
  • Je krijgt inzicht in de effectiviteit van jouw gedrag als leider. Niet effectief gedrag leer je herkennen en om te zetten in effectief gedrag. Daarnaast ontwikkel je jouw effectieve gedrag met grote stappen verder.

Voor teamleiders en managers

Je bent bereid om uit je comfortzone te stappen en vol in de actiestand te gaan. Je wilt reflecteren om te groeien en daarbij ben je kritisch op jezelf en anderen. Als je aan dit programma meedoet, maak je tijd vrij. Want dit is geen wandeling door het park. Jouw volledige commitment en focus is nodig om beweging te krijgen. Niet alleen tijdens, maar ook voor en na de trainingsmomenten.

Je krijgt opdrachten waarmee je jezelf EN jouw team in beweging zet. Je leert hoe jouw leiderschap zich verhoudt tot anderen. Wat doe je al heel goed? Waar zitten knelpunten? Wat kun je beter laten? Om daar zicht op te krijgen doe je mee.

Programma

Leading Others start met een online intake. Hierbij zorg je zelf dat jouw leidinggevende aanwezig is. Hij/zij is immers een belangrijke spil in jouw leiderschapsontwikkeling. Hier bepalen we waar jij een volgende stap wilt maken in jouw leiderschap. De 6 trainingsdagen met elk hun eigen thema zijn aan elkaar gelinkt met tussentijdse praktijkopdrachten. Want daar vindt de échte transformatie plaats: in jouw dagelijkse praktijk. Je krijgt boeken van ons, je moet ze alleen zelf lezen. We maken gebruik van The Leadership Circle. Een tool die op overzichtelijke wijze aangeeft waar je al effectief bent in jouw leiderschap en waar je nog stappen te maken hebt. Dit doen we aan het begin van het programma zodat je ook echt aan de slag kunt met je opgedane kennis.

Het volledige programma, van intake tot en met afsluiting, beslaat 6 maanden.

Spreekt de inhoud je aan, maar werken met een groep doe je liever niet? Ga dan 1-op-1 aan de slag met een coach! Klik hier voor een intake!

Certificaat

Als je het hele programma hebt gevolgd, krijg je een certificaat.
Je kunt dit met trots delen.

Individuele begeleiding

Jouw persoonlijke coach begeleidt jou en jouw leidinggevende tijdens een intake en een outtake. Je krijgt individuele coaching tussen alle trainingsdagen. Deze vinden online plaats.

Intake met leidinggevende (online)

Dag 1

LEADERSHIP LAUNCH

We lanceren jouw leiderschapsreis. Letterlijk en figuurlijk! We maken een begin met jouw ‘one big thing’. Datgene wat nodig is om bij de beste versie van jezelf uit te komen. Deze dag staat kennismaken met andere deelnemers en de trainer centraal. Je neemt kennis van het programma en de materialen. Samen met je buddy en jouw intervisiegroep werken we aan jouw volgende stap.

Terugkoppeling Leadership Circle (online)

Individuele coaching (online)

Dag 2

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Elke vorm van leiderschap begint met persoonlijk leiderschap. Met de inzichten uit jouw Leadership Circle kun je meteen aan de slag. Waar sta je in je kracht? Wanneer schiet je in reactiviteit? We helpen je om belemmerende overtuigingen voor eens en voor altijd uit de weg te ruimen. Confronterend indien nodig, zacht als het kan. Altijd met liefde. We bring out your best!

Individuele coaching (online)

Dag 3

COACHEND LEIDERSCHAP

Aan de basis van elke relatie ligt vertrouwen. Dat geldt ook voor een coachend leider en het team. Hier zoomen we op in. Wat doe jij in leiderschap om vertrouwen te laten groeien en wat doe je (nog) niet? We helpen je zodat jouw mensen weer van je gaan houden. Inzichten vanuit Lencioni en simulaties met een acteur zetten jou weer op scherp!

Individuele coaching (online)

Dag 4

KWETSBAAR LEIDERSCHAP

Deze dag beginnen we in de wei. Met paarden als instrument brengen we je in contact met jouw kwetsbare kant. Paarden staan erom bekend dat ze in iemands ziel kunnen kijken. Ze spiegelen jouw gedrag en jou als persoon. In de toch al hechte groep met deelnemers creëren we deze dag een verbondenheid die je ook wenst voor je team en voor jezelf.

Individuele coaching (online)

Dag 5

INSPIREREND LEIDERSCHAP

Vandaag komen maar liefst drie inspirerende sprekers om hun verhaal te delen over hun kijk op leiderschap. De inzichten uit deze verhalen nodigen je uit om ook in jouw leiderschap dingen te verstevigen en te veranderen. Hoe zit het trouwens met jouw verhaal? Onder begeleiding van een expert leren we je de kracht van storytelling. Na vandaag zal iedereen aan jouw lippen hangen!

Individuele coaching (online)

Dag 6

LEADERSHIP SUMMIT

Tijd om de netten op te halen! Wat heb je bereikt? Welke transformatie heb je kunnen maken? We vieren onze successen met elkaar. We staan stil bij jouw mijlpaal. We kijken ook vooruit. Want je bent natuurlijk nooit helemaal af! Wat heb je ontdekt over je leiderschap waar je meer van wilt weten? Waar durf jij je verder nog in vast te bijten?

Outtake met jouw leidinggevende (online)

The Leadership Circle

Aan het begin van jouw traject start je met het aanleveren van een lijst met mensen die kritisch kunnen reflecteren op jouw leiderschap. Deze input wordt vertaald naar een uiterst bruikbare Leadership Circle. Dit profiel geeft een heldere weergave van jouw creatieve competenties als leidinggevende en biedt ook een doorkijk in je reactieve tendensen. We gebruiken deze tool als kapstok bij het formuleren van jouw ontwikkelplan.

Intervisie

Een belangrijk onderdeel van het programma is intervisie. Aan het begin van het programma stellen we groepen samen en maak je kennis met een aantal intervisie technieken. Als intervisiegroep organiseer je, na iedere trainingsdag zelfstandig bijeenkomsten die tussendoor plaatsvinden. Hier bespreken en verankeren jullie opgedane inzichten. Met elkaar nadenken en werken aan actuele persoonlijke vraagstukken is een elementair onderdeel van deze opleiding.

Individuele coaching

Tijdens de periode tussen twee trainingen, die meestal zo’n 4 weken beslaat, krijg je de kans om de opgedane inzichten direct toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Dit is het moment waarop jouw leiderschapstransformatie werkelijk tot bloei komt. Zo krijg je de extra ondersteuning die je nodig hebt om je volledige potentieel te benutten. Na iedere trainingsdag heb jij een 1-op-1 gesprek met een coach, waarin alle aandacht op jou gericht is. Hier kun je jouw ervaringen delen, eventuele uitdagingen bespreken en samen strategieën ontwikkelen om nóg effectiever te worden in jouw leiderschapsrol.

Leading Others

Leading Others start meerdere keren per jaar. Bekijk alle data hieronder.

Leadership Launch

20 februari 2024

Persoonlijk Leiderschap

19 maart 2024

Coachend Leiderschap

16 april 2024

Kwetsbaar Leiderschap

21 mei 2024

Inspirerend Leiderschap

13 juni 2024

Leadership Summit

16 juli 2024

Leadership Launch

13 maart 2024

Persoonlijk Leiderschap

17 april 2024

Coachend Leiderschap

15 mei 2024

Kwetsbaar Leiderschap

12 juni 2024

Inspirerend Leiderschap

17 juli 2024

Leadership Summit

14 augustus 2024

Leadership Launch

25 april 2024

Persoonlijk Leiderschap

23 mei 2024

Coachend Leiderschap

20 juni 2024

Kwetsbaar Leiderschap

18 juli 2024

Inspirerend Leiderschap

15 augustus 2024

Leadership Summit

11 september 2024

Leadership Launch

5 juni 2024

Persoonlijk Leiderschap

10 juli 2024

Coachend Leiderschap

28 augustus 2024

Kwetsbaar Leiderschap

25 september 2024

Inspirerend Leiderschap

24 oktober 2024

Leadership Summit

21 november 2024

Leadership Launch

10 september 2024

Persoonlijk Leiderschap

11 oktober 2024

Coachend Leiderschap

5 november 2024

Kwetsbaar Leiderschap

3 december 2024

Inspirerend Leiderschap

7 januari 2025

Leadership Summit

4 februari 2025

Leadership Launch

17 oktober 2024

Persoonlijk Leiderschap

14 november 2024

Coachend Leiderschap

13 december 2024

Kwetsbaar Leiderschap

16 januari 2025

Inspirerend Leiderschap

13 februari 2025

Leadership Summit

13 maart 2025

Leadership Launch

19 november 2024

Persoonlijk Leiderschap

17 december 2024

Coachend Leiderschap

21 januari 2025

Kwetsbaar Leiderschap

18 februari 2025

Inspirerend Leiderschap

18 maart 2025

Leadership Summit

15 april 2025

Kosten en locatie

Kosten:

€ 5.270,- excl. BTW

Traject van 6 maanden

Locatie:

House of Brout, Maarssen

Meer weten? Vraag de brochure aan.