Leading Organizations

Voor directeuren en bestuurders

Leid je een afdeling, grote divisie of hele organisatie en wil je jouw impact vergroten? Leading Organizations is een awareness programma voor managers en directeuren. We bieden een klankbord, houden je een spiegel voor en helpen je ontdekken waar je met jouw organisatie naartoe wilt én hoe je daar komt.

Kosten:

€ 6.995,- excl. BTW

17 dagdelen

Locatie:

House of Brout, Breukelen

Brochure aanvragen  Waarom?

  Goed voorbeeld doet goed volgen. Als leider druk je een belangrijke stempel op de organisatie. Jij zet de toon in wat belangrijk is en waar de organisatie voor staat.

  • Je geeft richting. Dit doe je samen met de omgeving. Een organisatie zonder waarde voor de buitenwereld heeft geen bestaansrecht.
  • Je creëert een veilige context. Medewerkers nemen leiderschap en dragen bij aan de richting én het doel van de organisatie.
  • Je bepaalt het speelveld. Duidelijke normen en gedragsregels vormen de kaders. Je geeft zelf het goede voorbeeld en stelt grenzen waar nodig.

  Voor wie?

  Leading Organizations is een dynamisch programma voor C-level Executives die bereid zijn om te doen wat nodig is. Je hebt minimaal tien jaar ervaring in leidinggevende posities en wilt reflecteren op jouw leiderschap en jouw visie voor de organisatie. Je wilt impactvol zijn en inzicht krijgen in wat er nodig is om anderen mee te menen in de verandering.

  Programma

  Leading Organizations is een dynamisch en veelzijdig programma. De verschillende bijeenkomsten zijn afgestemd op het leer- en ontwikkelingsproces enerzijds en op praktijkvraagstukken anderzijds. De doorlooptijd bedraagt ruim een half jaar met ongeveer één groepsbijeenkomst per maand. Een groep bestaat uit maximaal twaalf deelnemers.

  Tussen de bijeenkomsten door organiseer je sessies met medewerkers uit jouw organisatie, zit je één dag op de stoel van een collega-deelnemer en verdiep je jouw kennis middels lees-, luister- en kijkmateriaal. We sluiten het programma af met een afsluitende bijeenkomst en een heerlijk diner op een mooie locatie.

  Als onderdeel van Leading Organizations organiseren we twee keer per jaar een Intensive in Noord-Portugal. Dit is een aanvulling op het reguliere programma en biedt de kans om – verstoken van de waan van de dag – samen met andere leiders te focussen op wat aandacht nodig heeft. Hiermee maken we een extra verdiepingsslag. Je leest hier meer over de Leading Organizations Intensive.

  bring outs

  Je maakt een intensieve en inspirerende leiderschapsreis. We vertrekken tijdens de intake bij jou zelf. Vervolgens haal je input op bij medewerkers en bij andere deelnemers. Wij laten natuurlijk ook graag ons licht schijnen op jouw ontwikkeling. Aan het eind stellen we vast wat jouw bring outs zijn.

  Intake

  Je start met een individueel kennismakingsgesprek met Nathalie, de programmalead van Leading Organizations. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw leer- en ontwikkeldoelen en de programmadetails. Het gesprek vindt plaats in The House of Brout.

  Kick off

  Leer de andere deelnemers kennen. We verblijven twee dagen met de hele groep op een bijzondere locatie. We schetsen de contouren van wat je de komende tijd te wachten staat. De echte kick-off is een spannend leerexperiment waar je als groep voor gesteld wordt.

  Living Leadership Circle

  (Met werkomgeving)

  Je kiest vijf medewerkers uit jouw eigen organisatie voor een Living Leadership Circle. De bijeenkomst vindt plaats onder begeleiding van de trainer in The House of Brout. Jullie gaan met elkaar in gesprek over de organisatie én over jouw leiderschap. Het doel is om input te krijgen voor jouw leer- en ontwikkelambities.

  Mentimeter

  (individueel)

   

  Je formuleert je eigen leerdoelen in de app Mentimeter. Met behulp van de app ontvang je feedback op jouw doelstellingen en kun je jouw eigen ontwikkeling monitoren.

   

  Module 1

   Leading organizations
  (Met trainingsgroep)

  Tijdens deze dag is topspreker en toekomstdenker Ruud Veltenaar te gast. Hij neemt je mee in zijn inspirerende ideeën over leiderschap en organisatieontwikkeling.

   

  Intervisie

  (Met trainingsgroep)

  De groep wordt verdeeld in twee intervisiegroepen. Als intervisiegroep organiseer je zelfstandig bijeenkomsten die plaatsvinden tussen de modules. Jullie bespreken eigen werksituaties, zoeken naar oplossingen en verankeren daarmee de nieuwe inzichten. De trainer begeleidt beide groepen op twee afgesproken momenten en leert je de meest gangbare intervisietechnieken.

  Module 2

  Leading others
  (Met trainingsgroep)

  Deze dag staat in het teken van jou als leider. Waarom volgen anderen jou? Hoe maak je impact? En hoe creëer je een setting waarin medewerkers met plezier hun taak vervullen en zich tegelijk blijven ontwikkelen? We zoomen hierbij in op de onderstroom en de dynamieken in de organisatie.

  Op de stoel van…

  (individueel)

  Een dag in andermans schoenen staan? Dit is je kans! Iedereen wisselt één dag van plek met een andere deelnemer. Dat betekent dat ook iemand op jouw stoel gaat zitten. Deze bijzondere dag geeft je een frisse blik en nieuwe inspiratie. Eindelijk kun je een keer écht ervaren hoe het er in een andere organisatie aan toegaat. Na afloop deel je jouw ervaringen in een eerlijk advies aan degene wiens plek je hebt ingenomen.

  Module 3

  Leading self
  (Met trainingsgroep)

  Deze dag komt alles bij elkaar: je herijkt wat True Leadership voor jou betekent. Je bepaalt wat jij anders gaat doen om vanuit jouw essentie bij te dragen aan jouw organisatie en aan de samenleving. Wat vraagt dat van jou? En hoe kun je dit bekrachtigen?

  Living Leadership Circle 2

  Coaching in the context

  (Met werkomgeving)

  Samen met de vijf medewerkers die je eerder hebt gekozen, kom je opnieuw naar The House of Brout voor een Living Leadership Circle. De trainer begeleidt een gesprek waarin je jouw learnings deelt met jouw teamleden. Zij geven je feedback op basis van hun ervaringen.

  Afscheid

  (Met trainingsgroep)

  We gaan oogsten! Tijdens de laatste bijeenkomst deel je ’s middags je ervaringen, learnings en voorgenomen acties met de groep. Daarna nemen we afscheid met een heerlijk diner. Misschien tref je elkaar opnieuw bij een Leading Organizations Intensive of op het jaarlijkse Leading Organizations Dinner Event.

  Leading Organizations

  Leading Organizations start in december 2021 en oktober 2022.
  Bekijk alle data hieronder.

  route brout
  Intake

  december 2021

  Kick off

  19 en 20 januari 2022

  LLC 1

  februari 2022

  Module 1

  24 februari 2022

  Intervisie 1

  17 maart 2022

  Module 2

  14 april 2022

  Intervisie 2

  12 mei 2022

  Op de stoel van…

  mei 2022

  Module 3

  9 juni 2022

  LLC 2 Coaching in context

  Juni 2022

  Afscheid

  7 juli 2022

  Intake

  oktober 2022

  Kick off

  9 en 10 november 2022

  LLC 1

  december 2022

  Module 1

  12 januari 2023

  Intervisie 1

  2 februari 2023

  Module 2

  9 maart 2023

  Intervisie 2

  30 maart 2023

  Op de stoel van…

  april 2023

  Module 3

  20 april 2023

  LLC 2 Coaching in context

  mei 2023

  Afscheid

  8 juni 2023

  Kosten en locatie

  Kosten:

  € 6.995,- excl. BTW

  17 dagdelen

  Locatie:

  House of Brout, Breukelen

  Meer weten? Vraag de brochure aan.   Verdiepend programma: Coaching in en als beroep (CIEAB)

   Coaching in en als beroep (CIEAB) is een verdieping op Leading self. Tijdens deze driedaagse stoomcursus leer, oefen en ervaar je wat coaching écht is. Je wordt volledig ondergedompeld in het vak. Je krijgt je eerste coachees, maar wordt zelf ook gecoacht. De cursus biedt een basis om als coach aan de slag te gaan.

   Verdiepend programma: Leading Organizations Intensive

   Leid je een afdeling, grote divisie of gehele organisatie en wil je nieuwe perspectieven rondom leiderschaps- en organisatieontwikkeling verkennen? Deze INTENSIVE is een awareness programma voor managers en directeuren, waarin je opnieuw herijkt wat van waarde is: voor jouzelf én voor de organisatie.

   De locatie

   Het verblijf op D’Alijo is een belangrijk onderdeel van deze INTENSIVE. Omgeven door bergen en natuurlijk bronnen, waan je jezelf in het paradijs. Alles is gericht op het faciliteren van jouw ontwikkeling. In the Mainhouse tref je elkaar voor maaltijden en een borrel. Tussen de activiteiten door kun je je terugtrekken in je hotelkamer of cabin, ontspannen bij de pool of genieten van een massage. Voor meer informatie kijk op: www.dalijoyogaretreats.com.