Leading Organizations

Voor directeuren en bestuurders

Leid je een afdeling, grote divisie of gehele organisatie en wil je jouw impact vergroten? Of voel je een plafond en heb je behoefte aan een klankbord of spiegel? Leading organisations is een awareness programma voor managers en directeuren met meer dan 10 jaar leidinggevende ervaring. Leer mensen en organisaties te bewegen naar jouw bedrijfsdoel.

Kosten:

€ 4.995,- excl. BTW

6-daagse training

Locatie:

House of Brout, Breukelen

Brochure aanvragen  Waarom?

  • Jouw leiderschap in de organisatie groeit. Het nodigt anderen uit om in jouw aanwezigheid te groeien en leiderschap te nemen.
  • Je krijgt inzicht in de effectiviteit van jouw gedrag als leider. Niet-effectief gedrag leer je herkennen en omzetten in effectief gedrag. Daarnaast ontwikkel je jouw effectieve gedrag met grote stappen verder.
  • Je leert bouwen aan  de  optimale cultuur binnen jouw organisatie. Door jouw leiderschap is nieuwe energie beschikbaar om samen te leren, te groeien en de toekomst te realiseren.

  Programma

  Leading Organizations bestaat uit een kick off, drie modules en een afsluitende dag. Daarnaast ga je aan de slag met intervisie, doe je ontwikkelopdrachten en overleg je met jouw buddy en met jouw mentor. Elke dag heeft een duidelijke focus. Het gehele programma van intake tot en met afsluiting duurt 7 maanden.

  Intake

  We starten met een kennismaking. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw leerdoelen en de details van het programma. Dit gesprek vindt plaats bij jou op locatie. Daarnaast plannen we een afspraak voor de debrief van jouw Leadership Circle profiel, zodat je met een heldere focus kunt starten aan het programma.

  Kick off

  Je maakt kennis met de andere deelnemers. Daarnaast leggen we een stevige basis voor de volgende bijeenkomsten. Dit doen we aan de hand van het universele leiderschapsmodel The Leadership Circle. Daarnaast maak je een Business Performance Plan. Op basis hiervan ga je met jouw ontwikkelstappen aan de slag.

  Module 1

   Jouw leiderschapspotentie ontdekken

  Groei begint met reflectie. Hoe kijk je naar jezelf, naar jouw organisatie en naar de wereld? Ben je in staat om anderen te bewegen en te laten groeien? Je leert hoe je jouw effectiviteit als leider drastisch kunt vergroten. Hierbij gebruiken we inzichten uit de filosofie en het Appreciative Inquiry model van Cooperrider. Je krijgt inzicht in jouw talenten en onbenutte potentieel. Vervolgens leer je jouw krachten inzetten voor de mensen om je heen.

  Module 2

   Effectiever leiding geven

  Wat werkt wel en wat niet? We nemen ineffectief leiderschap onder de loep. We leren veel van onszelf én van elkaar. Onze persoonlijke verhalen staan hierbij centraal. Deze dag vindt plaats op locatie bij één van de deelnemers. Dit geeft je de kans om een kijkje in de keuken van een ander te nemen.

  Module 3

  Context voor groei en ontwikkeling

  We maken de stap van individueel naar collectief leiderschap. Je wilt graag dat de mensen om je heen (meer) initiatief nemen en vanuit talenten gaan bijdragen aan de organisatie. Je leert wat jij kunt doen zodat anderen meer durven. We werken onder andere met de wetenschappelijke inzichten van Kohlrieser en Brown. Na deze dag ben je klaar om jouw nieuwe skills in de wereld te brengen: You will bring out your best for the world!

  Afsluiting

  We gaan oogsten! Je ziet welke stappen je hebt gemaakt en welke je nog gaat zetten. Tijdens een heerlijk diner heffen we het glas en versterken we de onderlinge band nog verder.

  Intervisie

  Een belangrijk onderdeel van het programma is de onderlinge intervisie. Tijdens de kick off stellen we intervisiegroepen samen en maak je kennis met een aantal intervisietechnieken. Als intervisiegroep organiseer je zelfstandig bijeenkomsten die plaatsvinden tussen de modules. Tijdens de intervisie bespreken en verankeren jullie opgedane inzichten.

  Leading Organizations

  Leading Organizations start in april en oktober.
  Bekijk alle data hieronder.

  Intake

  Oktober

  Kick off

  9 en 10 november

  Module 1

  13 januari 2022

  Module 2

  10 maart 2022

  Module 3

  13 april 2022

  Afsluiting

  19 mei 2022

  Kosten en locatie

  Kosten:

  € 4.995,- excl. BTW

  6-daagse training

  Locatie:

  House of Brout, Breukelen

  Meer weten? Vraag de brochure aan.   Verdiepend programma: Coaching in en als beroep (CIEAB)

   Coaching in en als beroep (CIEAB) is een verdieping op Leading self. Tijdens deze driedaagse stoomcursus leer, oefen en ervaar je wat coaching écht is. Je wordt volledig ondergedompeld in het vak. Je krijgt je eerste coachees, maar wordt zelf ook gecoacht. De cursus biedt een basis om als coach aan de slag te gaan.

   Verdiepend programma: Leading Organizations Intensive

   Leid je een afdeling, grote divisie of gehele organisatie en wil je nieuwe perspectieven rondom leiderschaps- en organisatieontwikkeling verkennen? Deze INTENSIVE is een awareness programma voor managers en directeuren, waarin je opnieuw herijkt wat van waarde is: voor jouzelf én voor de organisatie.