Leading Organizations

Voor directeuren en bestuurders

Leid je een afdeling, grote divisie of gehele organisatie en wil je jouw impact vergroten? Of voel je een plafond en heb je behoefte aan een klankbord of spiegel? Leading organisations is een awareness programma voor managers en directeuren met meer dan 10 jaar leidinggevende ervaring. Leer mensen en organisaties te bewegen naar jouw bedrijfsdoel.

Kosten:

€ 4.995,- excl. BTW

6-daagse training

Locatie:

House of Brout, Breukelen

Brochure aanvragenWaarom?

  • Jouw leiderschap in de organisatie groeit. Het nodigt anderen uit om in jouw aanwezigheid te groeien en leiderschap te nemen.
  • Je krijgt inzicht in de effectiviteit van jouw gedrag als leider. Niet-effectief gedrag leer je herkennen en omzetten in effectief gedrag. Daarnaast ontwikkel je jouw effectieve gedrag met grote stappen verder.
  • Je leert bouwen aan  de  optimale cultuur binnen jouw organisatie. Door jouw leiderschap is nieuwe energie beschikbaar om samen te leren, te groeien en de toekomst te realiseren.

Programma

Leading Organizations bestaat uit een kick off, drie modules en een afsluitende dag. Daarnaast ga je aan de slag met intervisie, doe je ontwikkelopdrachten en overleg je met jouw buddy en met jouw mentor. Elke dag heeft een duidelijke focus. Het gehele programma van intake tot en met afsluiting duurt 7 maanden.

Intake

We starten met een kennismaking. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw leerdoelen en de details van het programma. Dit gesprek vindt plaats bij jou op locatie. Daarnaast plannen we een afspraak voor de debrief van jouw Leadership Circle profiel, zodat je met een heldere focus kunt starten aan het programma.

Kick off

Je maakt kennis met de andere deelnemers. Daarnaast leggen we een stevige basis voor de volgende bijeenkomsten. Dit doen we aan de hand van het universele leiderschapsmodel The Leadership Circle. Daarnaast maak je een Business Performance Plan. Op basis hiervan ga je met jouw ontwikkelstappen aan de slag.

Module 1

 Jouw leiderschapspotentie ontdekken

Groei begint met reflectie. Hoe kijk je naar jezelf, naar jouw organisatie en naar de wereld? Ben je in staat om anderen te bewegen en te laten groeien? Je leert hoe je jouw effectiviteit als leider drastisch kunt vergroten. Hierbij gebruiken we inzichten uit de filosofie en het Appreciative Inquiry model van Cooperrider. Je krijgt inzicht in jouw talenten en onbenutte potentieel. Vervolgens leer je jouw krachten inzetten voor de mensen om je heen.

Module 2

 Effectiever leiding geven

Wat werkt wel en wat niet? We nemen ineffectief leiderschap onder de loep. We leren veel van onszelf én van elkaar. Onze persoonlijke verhalen staan hierbij centraal. Deze dag vindt plaats op locatie bij één van de deelnemers. Dit geeft je de kans om een kijkje in de keuken van een ander te nemen.

Module 3

Context voor groei en ontwikkeling

We maken de stap van individueel naar collectief leiderschap. Je wilt graag dat de mensen om je heen (meer) initiatief nemen en vanuit talenten gaan bijdragen aan de organisatie. Je leert wat jij kunt doen zodat anderen meer durven. We werken onder andere met de wetenschappelijke inzichten van Kohlrieser en Brown. Na deze dag ben je klaar om jouw nieuwe skills in de wereld te brengen: You will bring out your best for the world!

Afsluiting

We gaan oogsten! Je ziet welke stappen je hebt gemaakt en welke je nog gaat zetten. Tijdens een heerlijk diner heffen we het glas en versterken we de onderlinge band nog verder.

Intervisie

Een belangrijk onderdeel van het programma is de onderlinge intervisie. Tijdens de kick off stellen we intervisiegroepen samen en maak je kennis met een aantal intervisietechnieken. Als intervisiegroep organiseer je zelfstandig bijeenkomsten die plaatsvinden tussen de modules. Tijdens de intervisie bespreken en verankeren jullie opgedane inzichten.

Leading Organizations

Leading Organizations start in oktober 2020april 2021 en oktober 2021.
Bekijk alle data hieronder.

Intake

Oktober 2020

Kick off

12 en 13 november 2020

Module 1

12 januari 2021

Module 2

3 maart 2021

Module 3

15 april 2021

Afsluiting

18 mei 2021

Intake

April 2021

Kick off

20 en 21 mei 2021

Module 1

24 juni 2021

Module 2

9 september 2021

Module 3

7 oktober 2021

Afsluiting

4 november 2021

Intake

Oktober 2021

Kick off

9 en 10 november 2021

Module 1

13 januari 2022

Module 2

10 maart 2022

Module 3

13 april 2022

Afsluiting

19 mei 2022

Kosten en locatie

Kosten:

€ 4.995,- excl. BTW

6-daagse training

Locatie:

House of Brout, Breukelen

Meer weten? Vraag de brochure aan.Verdiepend programma: Leading Across Cultures and Countries

Leading Across Cultures and Countries (LACC) is een verdieping op Leading organisations. Tijdens deze driedaagse training verdiep je het zelfbewustzijn van jouw persoonlijke cultuur. Je vergroot het begrip van cross-culturele waarden en houdingen binnen teams. Ook leer je duurzame cross-culturele relaties aangaan. De training is geschikt voor managers van interculturele teams of samenwerking, professionals die internationale organisaties aansturen of managers die werken in het buitenland.

Verdiepend programma: Coaching in en als beroep (CIEAB)

Coaching in en als beroep (CIEAB) is een verdieping op Leading self. Tijdens deze driedaagse stoomcursus leer, oefen en ervaar je wat coaching écht is. Je wordt volledig ondergedompeld in het vak. Je krijgt je eerste coachees, maar wordt zelf ook gecoacht. De cursus biedt een basis om als coach aan de slag te gaan.