Leading Organizations

Opdrachten en inspiratie op één plek

Op deze pagina vind je alle extra informatie, hand-outs, opdrachten en inspiratie voor het leiderschapsprogramma Leading Organizations.

Intervisie

“Intervisie is een gestructureerd en frequent overleg van een groep professionals om werksituaties te verhelderen om van daaruit te leren en te kiezen wat de beste oplossing is.”

Als groep gaan jullie samen een intervisie doen. Twee keer zelfs. In het document hieronder lees je wat we onder intervisie verstaan en hoe het proces er uitziet. Voorafgaand aan de intervisies sturen we een uitnodiging met daarin de locatie, tijden en deelnemers.

Uitleg van een intervisie

1. Op de stoel van...

De eerste stap richting jouw carrièreswitch is gemaakt. Eén dag mag je op de stoel zitten van een collega-deelnemer van Leading Organizations. Hoe dit werkt? Lees verder via de knop hieronder.

Start vast met plannen
Op welke stoel ga jij voor een dagje zitten? En wie van de deelnemers komt er op jouw plek? Maak met beide collega-deelnemers een afspraak voor deze opdracht. Wees er op tijd bij. Zorg dat je vóór 30 april 2023 een dag op een andere stoel hebt gezeten én iemand een dag op jouw stoel heeft gezeten.

Laat ons weten met wie je ruilt
Stuur een e-mail naar Nathalie (nathalie@brout.nl) of goingbrout@brout.nl waarin je ons laat weten op wiens plek jij een dag gaat zitten en wie er een dagje op jouw stoel gaat zitten. Weet je de data al? Dan horen we die ook graag.

Zo werkt "Op de stoel van..."

2. Living Leadership Circle

“Spannend, doelmatig en verbindend.”

Bovenstaande woorden zeiden jullie voorgangers na afloop van de Living Leadership Circle. Een belangrijk onderdeel van Leading Organizations. Dit kan je verwachten:

 • Een bijeenkomst met je eigen collega’s van zo’n 2,5 uur.
 • Je nodigt deze collega’s zelf uit.
 • Feedback wordt gegeven aan de hand van leiderschapscompetenties.
 • Dorine Hurenkamp plant deze sessies samen met jou.
 • Zij begeleidt ook de Living Leadership Circle met jou en je collega’s.

Via onderstaande knop download je een Word-bestand met meer informatie en een voorbeeld-uitnodiging voor je collega’s.

Uitleg en uitnodiging Living Leadership Circle

3. Brout Bibliotheek

We hebben ieder van jullie zien rondsnuffelen in de Brout Bibliotheek. Het lezen (of luisteren) van boeken is een andere manier van leren en kan je perspectief enorm verbreden. We vragen je daarom om ook boeken te lezen in deze periode.

Hieronder vinden jullie de boeken uit onze Brout Bibliotheek. Ieder heeft een eigen boek die hij of zij gaat lezen. We zijn benieuwd naar jullie reacties.

 • Schrijf, spreek in of film een kleine recensie en plaats die in de WhatsApp-groep. Kort en krachtig is prima:
  • Wat vond ik er goed aan en wat niet?
  • Wat heeft me geraakt?
  • Waarom wel of niet lezen?

Deadline? Doe dit vóór de volgende module.

Onze Brout Bibliotheek

Hand-outs van trainingen

Tijdens de trainingen delen we veel informatie. Hieronder vind je hand-outs om nog eens terug te grijpen op de onderwerpen.