fbpx

Een gezonde hoeveelheid stress maakt dat we alert zijn en goed presteren. Wanneer stress te veel wordt zijn we minder effectief, minder creatief en verliezen we het plezier. Bovendien kan het gevolgen hebben voor onze gezondheid.

Burn-out

Burn-out is vaak gerelateerd aan stress en is een veelvoorkomende reden voor ziekteverzuim binnen organisaties. Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemers de bestaande werkdruk aankunnen? En hoe voorkomt u uitval binnen uw organisatie?

Signalen van stress

Om uw werknemers weerbaarder te maken is het belangrijk dat zij de signalen van stress leren herkennen. Wat ervaar je voor symptomen en wat zijn de fysiologische aspecten van stress? Tevens is het belangrijk inzicht te krijgen waarom een situatie als stressvol wordt ervaren. Gedachten spelen hierbij een grote rol. Ook in staat zijn om regelmatig fysiek te ontspannen is een voorwaarde om in balans te blijven. Allemaal onderwerpen die aan bod komen in deze training.

In deze inspirerende training krijgt uw werknemer inzicht in eigen stressoren. We bekijken wat maakt dat de werkdruk stress veroorzaakt en hoe er anders omgegaan kan worden met moeilijke situaties. Aan de hand van verschillende technieken en oefeningen leert uw werknemer nieuwe vaardigheden om stressgevoelens beter te hanteren. Uw werknemer ontwikkelt een nieuwe routine om gezond te werken, wat duurzame inzetbaarheid stimuleert.