Leading Others

Voor teamleiders en managers.

Als leidinggevende wil je impactvol zijn. Dit begint met kritisch kijken naar jezelf en een visie op de verandering die nodig is binnen jouw organisatie. Daarna volgt inzicht in wat er nodig is om jouw team(s) mee te nemen in die verandering. Hoe krijg jij jouw team(s) in beweging? Waar zitten knelpunten? Je leert hoe teams zich ontwikkelen, hoe je hierop inspeelt en hoe je het beste uit jouw team(s) naar boven haalt. We gebruiken hiervoor een mix van inzichten uit gedragswetenschappen, teamdynamica, verandertheorieën en storytelling. Ontdek prachtige tools, modellen en eenvoudige technieken die je direct kunt inzetten en vergroot jouw impact.

Kosten:

€ 3.995,- excl. BTW

6-daagse training

Locatie:

House of Brout, Breukelen

Brochure aanvragen  Waarom?

  • Je kijkt met andere ogen naar jezelf als leider. Vanuit jouw kwetsbaarheid weet je anderen te raken en breng je ze in beweging.
  • Je leert jezelf kennen als leider. Hierdoor weet je de juiste snaar te raken en breng je anderen in beweging.
  • Je creëert een gezamenlijk doel. En je creëert draagvlak daarvoor. Hierdoor gaat de wereld om je heen als vanzelf bewegen.
  • Je krijgt krachtige tools. Hiermee kun je anderen doorgronden en naar het gezamenlijke doel bewegen.
  • Jouw leiderschap in de organisatie groeit. Het nodigt anderen uit om in jouw aanwezigheid te groeien en leiderschap te nemen.
  • Je krijgt inzicht in de effectiviteit van jouw gedrag als leider. Niet effectief gedrag leer je herkennen en om te zetten in effectief gedrag. Daarnaast ontwikkel je jouw effectieve gedrag met grote stappen verder.

  Voor wie?

  Je bent bereid om uit je comfortzone te stappen en vol in de actiestand te gaan. Je wilt reflecteren om te groeien en daarbij ben je kritisch op jezelf en anderen. Als je aan dit programma meedoet, maak je tijd vrij. Want dit is geen wandeling door het park. Jouw volledige commitment en focus is nodig om beweging te krijgen. Niet alleen tijdens, maar ook voor en na de trainingsmomenten.
  Je krijgt opdrachten waarmee je jezelf EN jouw team in beweging zet. Je leert hoe jouw leiderschap zich verhoudt tot anderen. Wat doe je al heel goed? Waar zitten knelpunten? Wat kun je beter laten? Om daar zicht op te krijgen doe je mee.

  Programma

  Leading Others start met een online intake. Daarna volgt een Brout leadership lab waar een persoonlijke analyse gemaakt wordt van jouw leiderschapsstijl en kwaliteiten, door een team van ervaren assessoren. Ook komt hierin naar voren op welke gebieden jij nog de meeste groei kunt realiseren in jouw leiderschap. Zowel aan het begin als aan het einde van het programma ga je aan de slag met 360 graden feedback, zo meten we de impact. Het programma bestaat uit 6 afzonderlijke trainingsdagen. Je krijgt tools en leert hoe je in de praktijk je leiderschap kunt vergroten. Je hebt ongeveer 4 uur zelfstudie per week nodig om te werken aan on- en offline voorbereidende opdrachten voor volgende modules en reflectie- en praktijkopdrachten. Je gaat zelf aan de slag met intervisie (wij leren je hoe je dat doet), je gaat aan de slag met je team en overlegt veel met je buddy. Het volledige programma, van intake tot en met afsluiting, beslaat 8 maanden.

  Certificaat

  Als je het hele programma hebt gevolgd, krijg je een certificaat.
  Je kunt dit met trots delen.

  Online kennismaking

  We starten met een online kennismaking. Hier maak je kennis met de andere deelnemers. We geven je een doorkijk van het programma en natuurlijk is hier ruimte om vragen te stellen. Je maakt kennis met jouw trainer en hij met jou.

  Dag 1

  BROUT LEADERSHIP LAB
  Persoonlijk assessment

  Tijdens jouw persoonlijke leadership lab helpen onze professionele assessoren jou om jouw ontwikkeling in kaart te brengen. We leggen jouw pijnpunten bloot op de leiderschapsthema’s binnen dit programma. Waar knelt het, waar loop je vast of waar doet het soms zelfs pijn? Dat komt op tafel. Dit doen we vanuit de gedachte dat je beter 85% van je tijd kunt besteden aan het ontleden van jouw uitdagingen, want dan heb je nog 15% over voor het oplossen ervan. Aan het eind van jouw persoonlijke leadership lab maak je een ontwikkelplan. Je bepaalt wat je nodig hebt om te ontwikkelen op alle gebieden. Per leiderschapsthema bepaal je waar je staat, wat je sterke punten zijn en waar je kunt ontwikkelen.

  Dag 2

  PERSOONLIJK & COACHEND LEIDERSCHAP

  Persoonlijk leiderschap
  “Mensen doen wat ik doe, niet wat ik zeg.” Leidinggeven aan anderen begint met leidinggeven aan jezelf. Je gaat aan de slag met jouw alter ego. Hoe zit jij jezelf in de weg? Waarmee houd jij jezelf voor de gek? Hoe houd jij ineffectieve patronen in jouw leiderschap in stand? En wat is er nodig om hiervan los te breken? We kijken naar ineffectief en effectief gedrag. Hierbij komen steeds de vragen terug: “Wie ben ik als leider?” en “Wat doe ik dat dit gebeurt?”

  COACHEND LEIDERSCHAP
  “Hoe krijg ik ze zover?”

  Samen met jouw buddy werk je aan coachend leiderschap. Hoe kun jij je buddy coachen op zijn ontwikkelplan? Daar gaan we mee oefenen. Deze inzichten gebruik je in de praktijk, want daar is het tenslotte om te doen.

  Dag 3

  DIENEND LEIDERSCHAP
  “How can I help?”

  Wat is voor jou waardevol? Met behulp van de waardenpiramide bepaal je in hoeverre jij leeft en leidinggeeft in lijn met jouw waarden. Ook bespreken we wat je doet als jouw waarden met elkaar conflicteren. We gaan werken met de 10 karakteristieken van dienend leiderschap. Want echte leiders dienen hun team(s). Je zet de beweging in gang van controle naar vertrouwen en van management naar nieuw leiderschap.

  Dag 4

  KWETSBAAR LEIDERSCHAP
  “Ik ben ook maar een mens.”

  Wij geloven dat je alleen een goede leider bent als je je kwetsbaar opstelt. Je komt achter jouw belemmerende overtuigingen en waar je nog zaken op te lossen hebt. We gaan werken met de 7 elementen die richting geven aan vertrouwen. Ook kijken we naar jouw werkvermogen. Haal jij alles eruit wat erin zit? Hoe autonoom ben jij, in hoeverre benut jij jouw competenties en ben je echt betrokken? Vanuit dit zicht op jezelf maken we de verbinding naar jouw team. Je maakt kennis met de 4 probleemteams en de pikorde. In de kwetsbaarheid kijk je wat jij als leider doet waardoor anderen doen wat ze doen.

  Dag 5

  LEIDERSCHAP & VERANDERING
  “Wie nergens voor staat, valt voor alles.”

  Verandering is er altijd. Voor welke verandering sta jij? Daar gaan we bij stilstaan aan de hand van het BENTO model. Op basis van inzichten van Annemarie Mars (de 5 krachten die van invloed zijn op het laten slagen van verandering) bepaal je wat jouw team nodig heeft om de verandering, die jij voor ogen hebt, te bereiken. En uiteraard kijken we ook weer naar jou als leider. Je gaat kiezen wat je vooral wel en ook niet gaat doen. Om anderen mee te nemen in een verandering heb je een goed verhaal nodig. Je leert de power of speech en we nemen jouw leiderschapscommunicatie onder de loep. Hoe interacteer jij als leider? Hoe zorg je dat je ze raakt en inspireert? Want alleen als dat lukt gaan ze tot actie over.

  Dag 6

  INSPIREREND LEIDERSCHAP
  “Ik raak want dat verbindt.”

  We gaan oogsten. Iedereen geeft een eindpresentatie. Je deelt jouw persoonlijke verhaal. Je ziet welke stappen je hebt gemaakt en welke je nog gaat zetten. Je blikt terug op een intensieve en inspirerende periode. Met de tweede 360 graden feedback die je hebt uitgezet, heb je jouw ontwikkeling inzichtelijk gemaakt. Je mag oprecht trots zijn op jezelf. Dat zijn wij ook op jou! Daarom krijg je van ons een persoonlijk certificaat.

  The Leadership Circle

  Aan het begin van jouw traject start je met het aanleveren van een lijst met mensen die kritisch kunnen reflecteren op jouw leiderschap. Deze input wordt vertaald naar een uiterst bruikbare Leadership Circle. Dit profiel geeft een heldere weergave van jouw creatieve competenties als leidinggevende en biedt ook een doorkijk in je reactieve tendensen. We gebruiken deze tool als kapstop bij het formuleren van jouw ontwikkelplan.

  Intervisie

  Een belangrijk onderdeel van het programma is onderlinge intervisie. Aan het begin van het programma stellen we intervisie groepen samen en maak je kennis met een aantal intervisie technieken. Als intervisiegroep organiseer je, na trainingsdag 2, 3 en 4 zelfstandig bijeenkomsten die tussendoor plaatsvinden. Tijdens de interventies bespreken en verankeren jullie opgedane inzichten.

  Leading Others

  Leading Others start meerdere keren per jaar. Bekijk alle data hieronder.

  Brout Leadership Lab

  17 mei 2022

  Persoonlijk & Coachend Leiderschap

  21 juni 2022

  Dienend Leiderschap

  19 juli 2022

  Kwetsbaar Leiderschap

  30 augustus 2022

  Leiderschap & Verandering

  20 september 2022

  Inspirerend Leiderschap

  25 oktober 2022

  Brout Leadership Lab

  13 september 2022

  Persoonlijk & Coachend Leiderschap

  11 oktober 2022

  Dienend Leiderschap

  15 november 2022

  Kwetsbaar Leiderschap

  13 december 2022

  Leiderschap & Verandering

  10 januari 2023

  Inspirerend Leiderschap

  14 februari 2023

  Brout Leadership Lab

  22 februari 2023

  Persoonlijk & Coachend Leiderschap

  21 maart 2023

  Dienend Leiderschap

  18 april 2023

  Kwetsbaar Leiderschap

  17 mei 2023

  Leiderschap & Verandering

  14 juni 2023

  Inspirerend Leiderschap

  11 juli 2023

  Kosten en locatie

  Kosten:

  € 3.995,- excl. BTW

  6-daagse training.

  Locatie:

  House of Brout, Breukelen

  Meer weten? Vraag de brochure aan.   Verdiepend programma: Coaching in en als beroep (CIEAB)

   Coaching in en als beroep (CIEAB) is een verdieping op Leading self. Tijdens deze driedaagse stoomcursus leer, oefen en ervaar je wat coaching écht is. Je wordt volledig ondergedompeld in het vak. Je krijgt je eerste coachees, maar wordt zelf ook gecoacht. De cursus biedt een basis om als coach aan de slag te gaan.