Leading Others

Voor teamleiders en managers.

Als leidinggevende wil je impactvol zijn. Dit begint met kritisch kijken naar jezelf en een visie op de verandering die nodig is binnen jouw organisatie. Daarna volgt inzicht in wat er nodig is om jouw team(s) mee te nemen in die verandering. Hoe krijg jij jouw team(s) in beweging? Waar zitten knelpunten? Je leert hoe teams zich ontwikkelen, hoe je hierop inspeelt en hoe je het beste uit jouw team(s) naar boven haalt. Samen op weg naar werkgeluk. We gebruiken hiervoor een mix van inzichten uit gedragswetenschappen, teamdynamica, verandertheorieën en storytelling. Ontdek prachtige tools, modellen en eenvoudige technieken die je direct kunt inzetten en vergroot jouw impact.

Direct inschrijven
Inschrijven met STAP-budget

Kosten:

€ 3.995,- excl. BTW

6-daagse training

Locatie:

House of Brout, Maarssen

Brochure aanvragen  Waarom?

  • Je kijkt met andere ogen naar jezelf als leider. Vanuit jouw kwetsbaarheid weet je anderen te raken en breng je ze in beweging.
  • Je leert jezelf kennen als leider. Hierdoor weet je de juiste snaar te raken en breng je anderen in beweging.
  • Je creëert een gezamenlijk doel. En je creëert draagvlak daarvoor. Hierdoor gaat de wereld om je heen als vanzelf bewegen.
  • Je krijgt krachtige tools. Hiermee kun je anderen doorgronden en naar het gezamenlijke doel bewegen.
  • Jouw leiderschap in de organisatie groeit. Het nodigt anderen uit om in jouw aanwezigheid te groeien en leiderschap te nemen.
  • Je krijgt inzicht in de effectiviteit van jouw gedrag als leider. Niet effectief gedrag leer je herkennen en om te zetten in effectief gedrag. Daarnaast ontwikkel je jouw effectieve gedrag met grote stappen verder.

  Voor wie?

  Je bent bereid om uit je comfortzone te stappen en vol in de actiestand te gaan. Je wilt reflecteren om te groeien en daarbij ben je kritisch op jezelf en anderen. Als je aan dit programma meedoet, maak je tijd vrij. Want dit is geen wandeling door het park. Jouw volledige commitment en focus is nodig om beweging te krijgen. Niet alleen tijdens, maar ook voor en na de trainingsmomenten.
  Je krijgt opdrachten waarmee je jezelf EN jouw team in beweging zet. Je leert hoe jouw leiderschap zich verhoudt tot anderen. Wat doe je al heel goed? Waar zitten knelpunten? Wat kun je beter laten? Om daar zicht op te krijgen doe je mee.

  Programma

  Leading Others start met een online intake. Het is handig als jouw leidinggevende hierbij kan aansluiten maar niet noodzakelijk. Hier bepalen we waar jij een volgende stap wilt maken in jouw leiderschap. De 6 trainingsdagen met elk hun eigen thema zijn aan elkaar gelinkt met tussentijdse praktijkopdrachten. Want daar vindt de échte transformatie plaats: in jouw dagelijkse praktijk. We hanteren een literatuurlijst. De boeken krijg je van ons, je moet ze alleen zelf lezen. We maken gebruik van The Leadership Circle. Een tool die op overzichtelijke wijze aangeeft waar je al effectief bent in jouw leiderschap en waar je nog stappen te maken hebt. Dit doen we aan het begin van het programma zodat je ook echt aan de slag kunt met je opgedane kennis. Het volledige programma, van intake tot en met afsluiting, beslaat 8 maanden.

  Certificaat

  Als je het hele programma hebt gevolgd, krijg je een certificaat.
  Je kunt dit met trots delen.

  Online kennismaking

  We starten met een online kennismaking. Hier maak je kennis met de andere deelnemers. We geven je een doorkijk van het programma en natuurlijk is hier ruimte om vragen te stellen. Je maakt kennis met jouw trainer en hij met jou.

  Dag 1

  LEADERSHIP LAUNCH

  Dit is het beginpunt van jouw leiderschapsreis: The Leadership Launch. Je maakt kennis met andere deelnemers, met de trainer en met het programma en de materialen. We vragen je meteen al om op het spreekwoordelijke veld te komen staan met ons. Op het veld ben je immers ‘aanspeelbaar’ en dus coachbaar. We maken kennis met elkaar op een dieper vanuit kwetsbaarheid. Je denkt na over jouw ontwikkelrichting. Aan welke knoppen wil jij gaan draaien in jouw leiderschap? Waar ben jij bereid te investeren zodat je een volgende stap kunt gaan maken in jouw leiderschap? Je krijgt tijdens deze Launch een introductie op de tool die we als kapstok voor dit programma gaan gebruiken: The Leadership Circle. Later volgt er ook nog een 1:1 terugkoppeling met jouw trainer. We vormen deze dag ook buddygroepen zodat jullie met elkaar deze reis nog intensiever kunnen beleven en ook intervisie (samenwerkingsbijeenkomsten) kunnen plegen met elkaar. Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen. Uiteindelijk loop je naar buiten met een heldere planning voor de komende 8 maanden. Je krijgt opdrachten mee voor de volgende bijeenkomst die je in je praktijk kunt gaan oefenen.

  Dag 2

  PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

  “Mensen doen wat ik doe, niet wat ik zeg.” Leidinggeven aan anderen begint met leidinggeven aan jezelf. Je gaat aan de slag met jouw waarden, talenten en kwaliteiten. Maar we kijken ook naar de andere kant van dezelfde medaille: Hoe zit jij jezelf in de weg? Waarmee houd jij jezelf voor de gek? Hoe houd jij ineffectieve patronen in jouw leiderschap in stand? En wat is er nodig om hiervan los te breken? We kijken naar ineffectief en effectief gedrag. Hierbij komen steeds de vragen terug: “Wie ben ik als leider?” en “Wat doe ik dat dit gebeurt?”

  Dag 3

  COACHEND LEIDERSCHAP

  Aan de basis van elke relatie tussen mensen ligt vertrouwen. Dat geldt ook voor een coachend leider en het team. Hier zoomen we op in. Wat doe jij vanuit jouw leiderschap om vertrouwen te laten groeien en wat doe je (nog) niet? We helpen je zodat jouw mensen weer van je gaan houden. Tijdens deze bijeenkomst pakken we je ontwikkelplan erbij. Hoe staat het ermee? Hoe zit je in het programma? Samen met je buddy leren we je om elkaar naar succes te coachen. Zodat je dit ook weer in je praktijk kunt toepassen bij jouw teamleden.

  Dag 4

  KWETSBAAR LEIDERSCHAP

  Wij geloven dat je alleen een goede leider kunt zijn als je je kwetsbaar opstelt. Om leiding te kunnen geven aan mensen moet je immers met ze verbinden. En échte verbinding ligt in kwetsbaarheid. We gaan nog beter kennis maken met elkaar. Tijdens deze vierde bijeenkomst gaan we nog meer de diepte in. Je gaat jouw levensverhaal in kaart brengen, én delen. Maar voordat het zo ver is gaan we je eerst laten ervaren hoe je reageert op spannende situaties. Bevries jij, vlucht jij of vecht jij? We kunnen er nog niet al teveel over zeggen maar wij zorgen dat we voor iedereen een set bokshandschoenen hebben klaarliggen. Aan het einde van de dag heb je ervaren hoe je je eigen kwetsbaarheid op authentieke wijze kunt inzetten zodat het jouw leiderschap in de praktijk versterkt.

  Dag 5

  INSPIREREND LEIDERSCHAP

  Niet elke inspirerende leider is voor iedereen even inspirerend. Wat voor de een inspirerend is kan voor de ander een afknapper zijn. Inspireren doe je door vanuit volle overtuiging ergens voor te staan en voor te gaan. Pas dan gaan mensen je volgen. Jullie hebben stage gelopen bij elkaar in de verschillende bedrijven dus vandaag is het tijd om elkaar te inspireren met ideeën, observaties en advies. Daarnaast hebben jullie zelf voor een aantal inspirerende gastsprekers gezorgd. Deze personen komen delen over hun ervaringen met leidinggeven. Al deze inzichten kun je meteen weer toepassen op jouw werk en met jouw mensen. En natuurlijk hebben wij daar de juiste tools voor geselecteerd.

  Dag 6

  LEADERSHIP SUMMIT

  We gaan oogsten. Iedereen geeft een eindpresentatie. Je deelt jouw persoonlijke verhaal. Je neemt ons mee in welke stappen je hebt gemaakt en welke je nog gaat zetten. Je blikt terug op een intensieve en inspirerende periode. Je mag oprecht trots zijn op jezelf. Dat zijn wij ook op jou! Daarom krijg je van ons een persoonlijk certificaat. Maar voordat we gaan oogsten gaan we ook nog roasten. Wat dat precies is, houden we nog even geheim.

  The Leadership Circle

  Aan het begin van jouw traject start je met het aanleveren van een lijst met mensen die kritisch kunnen reflecteren op jouw leiderschap. Deze input wordt vertaald naar een uiterst bruikbare Leadership Circle. Dit profiel geeft een heldere weergave van jouw creatieve competenties als leidinggevende en biedt ook een doorkijk in je reactieve tendensen. We gebruiken deze tool als kapstop bij het formuleren van jouw ontwikkelplan.

  Intervisie

  Een belangrijk onderdeel van het programma is onderlinge intervisie. Aan het begin van het programma stellen we intervisie groepen samen en maak je kennis met een aantal intervisie technieken. Als intervisiegroep organiseer je, na trainingsdag 2, 3 en 4 zelfstandig bijeenkomsten die tussendoor plaatsvinden. Tijdens de interventies bespreken en verankeren jullie opgedane inzichten.

  Leading Others

  Leading Others start meerdere keren per jaar. Bekijk alle data hieronder.

  Leadership Launch

  13 september 2022

  Persoonlijk Leiderschap

  11 oktober 2022

  Coachend Leiderschap

  15 november 2022

  Kwetsbaar Leiderschap

  13 december 2022

  Inspirerend Leiderschap

  10 januari 2023

  Leadership Summit

  14 februari 2023

  Leadership Launch

  22 februari 2023

  Persoonlijk Leiderschap

  21 maart 2023

  Coachend Leiderschap

  18 april 2023

  Kwetsbaar Leiderschap

  17 mei 2023

  Inspirerend Leiderschap

  14 juni 2023

  Leadership Summit

  11 juli 2023

  Leadership Launch

  15 maart 2023

  Persoonlijk Leiderschap

  12 april 2023

  Coachend Leiderschap

  16 mei 2023

  Kwetsbaar Leiderschap

  13 juni 2023

  Inspirerend Leiderschap

  19 juni 2023

  Leadership Summit

  18 juli 2023

  Leadership Launch

  25 april 2023

  Persoonlijk Leiderschap

  23 mei 2023

  Coachend Leiderschap

  21 juni 2023

  Kwetsbaar Leiderschap

  20 juli 2023

  Inspirerend Leiderschap

  22 augustus 2023

  Leadership Summit

  20 september 2023

  Leadership Launch

  6 juni 2023

  Persoonlijk Leiderschap

  4 juli 2023

  Coachend Leiderschap

  24 augustus 2023

  Kwetsbaar Leiderschap

  21 september 2023

  Inspirerend Leiderschap

  24 oktober 2023

  Leadership Summit

  21 november 2023

  Leadership Launch

  12 september 2023

  Persoonlijk Leiderschap

  12 oktober 2023

  Coachend Leiderschap

  14 november 2023

  Kwetsbaar Leiderschap

  13 december 2023

  Inspirerend Leiderschap

  9 januari 2024

  Leadership Summit

  6 februari 2024

  Leadership Launch

  19 oktober 2023

  Persoonlijk Leiderschap

  22 november 2023

  Coachend Leiderschap

  14 december 2023

  Kwetsbaar Leiderschap

  18 januari 2023

  Inspirerend Leiderschap

  15 februari 2024

  Leadership Summit

  14 maart 2024

  Leadership Launch

  15 november 2023

  Persoonlijk Leiderschap

  12 december 2023

  Coachend Leiderschap

  10 januari 2024

  Kwetsbaar Leiderschap

  7 februari 2024

  Inspirerend Leiderschap

  5 maart 2024

  Leadership Summit

  9 april 2024

  Kosten en locatie

  Kosten:

  € 3.995,- excl. BTW

  6-daagse training.

  Locatie:

  House of Brout, Maarssen

  Meer weten? Vraag de brochure aan.   Krijg subsidie met het STAP-budget

   Heb je dit jaar al gebruik gemaakt van het STAP-budget? Dit is een subsidie van het UWV tot wel € 1.000 euro voor een opleiding of training naar keuze. Ook met dit programma van Brout maak je kans op deze meevaller. Meer weten? Lees dan verder.