Hé Border Collie!

Wil jij altijd controle hebben?

Als Border Collie heb jij van nature een sterke behoefte aan controle. Als schapendrijver is het jouw taak is om de kudde schapen bij elkaar te houden en ervoor te zorgen dat ze veilig blijven. Toch kan jouw behoefte aan controle soms in de weg zitten. Je kunt zo gefocust zijn op het hoeden van de schapen, dat je vergeet te ontspannen en te genieten van het moment.

Lees verder

Meer info in de brochure

We helpen je graag in je persoonlijke groei met het leiderschapsprogramma Leading Self.  Meer info over de Border Collie

  Talenten

  Dankzij jouw controlezucht en behoefte aan structuur ben je in staat om de schapen altijd op de juiste plek in de weide te houden en te voorkomen dat ze verdwalen. Je bent georganiseerd en nauwkeurig in je werk, en zorgt ervoor dat de kudde op tijd wordt verplaatst naar de volgende weide en zal er dankzij jou geen schaapje van de kudde dwalen.

  Valkuilen

  Het is belangrijk om te onthouden dat het niet alleen gaat om het beheersen van de schapen, maar ook om het opbouwen van een goede band met hen. Door hun gedrag te observeren en op hun signalen te letten, kun je ze beter begrijpen en zo jouw controle beter uitvoeren.

  Bovendien kan jouw obsessie met detail ervoor zorgen dat je soms te lang doorgaat met het hoeden van de schapen, waardoor je zelf vermoeid raakt en de schapen gestrest. Het is belangrijk om te weten wanneer het genoeg is en wanneer het tijd is om te rusten.

  Hoe zet jij dit in?

  Kortom, controle houden heeft zowel voordelen als nadelen. Het kan leiden tot georganiseerd zijn, succes op het werk en een gevoel van veiligheid, maar het kan ook leiden tot perfectionisme, conflicten in relaties en gebrek aan flexibiliteit. Het is aan jou om te beslissen hoe je controlezucht in je leven wilt gebruiken.

  hondgoed04 kopie

  Leading Self: ontdek meer over jezelf

  Border Collie, het is slechts de uitkomst van een quizje. Toch zegt het wel iets. Wil je meer over jezelf te weten komen? Dan is Leading Self het trainingsprogramma voor jou.
  Leading Self bestaat uit vier trainingsdagen n een individueel coachgesprek. Daarnaast ga je aan de slag met intervisie, doe je ontwikkelopdrachten en overleg je met je buddy. Het volledige programma, van intake tot en met afsluiting, is uitgespreid over 4 maanden.
  module1web Tekengebied 1

  Module 1

  Wat wil ik echt? 

  Je gaat aan de slag met je dromen, idealen en doelen. Jouw persoonlijke verhaal staat centraal, vanuit je eigen persoonlijkheid, talenten en valkuilen. Je ontdekt wat écht belangrijk voor jou is en waarom. Je loopt naar buiten met een helder actieplan.

  bloemwatergeven

  Individuele coaching

   

  Tijdens module 1 heb je verschillende inzichten gekregen. Met een individuele coaching neem jij je doelen nog eens onder de loep en stel je ze scherp(er) op basis van deze inzichten.

  caringweb Tekengebied 1

  Module 2 

  Ik en de ander 

  Je bent verbonden met jezelf en leert nu ook hoe je een ander mee krijgt vanuit verbinding. Dus hoe zorg je dat je krijgt wat je echt wilt, terwijl je anderen ook geeft wat zij willen.

  module3web Tekengebied 1

  Module 3 

  Hoe houd ik de regie?

  Ben je je bewust van jouw blokkades die de weg naar je doel kunnen saboteren? In welke situaties val je in je valkuilen en hoe klim je hier weer uit? Na deze module is jouw toolbox gevuld en behoud je makkelijker regie.

  visual agenda
  Intake

  Mei 2023

  Trainingsdag 1

  24 en 25 mei 2023

  Individuele coaching

  Juni 2023

  Trainingsdag 2

  22 juni 2023

  Trainingsdag 3

  13 juli 2023

  Intake

  September 2023

  Trainingsdag 1

  2o en 21 september 2023

  Individuele coaching

  Oktober 2023

  Trainingsdag 2

  18 oktober 2023

  Trainingsdag 3

  15 november 2023

  Intake

  November 2023

  Trainingsdag 1

  22 en 23 november

  Individuele coaching

  December 2023

  Trainingsdag 2

  20 december 2023

  Trainingsdag 3

  24 januari 2024