Hé sierpaard!

Waarom moet jij altijd perfect zijn?

Jij, als sierpaard het Beste Paard van de Stal, bent vaak supergemotiveerd om te slagen en het beste uit jezelf te halen. Je werkt hard en zet jezelf in de hoogste versnelling om je doelen te bereiken.

Maar er zijn ook nadelen aan perfectionisme. Soms ben je als sierpaard te hard voor jezelf en voel je vaak de druk om altijd perfect te zijn.

Lees verder

Meer info in de brochure

We helpen je graag in je persoonlijke groei met het leiderschapsprogramma Leading Self.  Meer info over het sierpaard

  Talenten

  Je bent als een racepaard dat alleen maar gericht is op de finishlijn en niet van plan is om te stoppen tot je als eerste over die lijn gaat!

  Daarnaast heb je als sierpaard een sterk werkethos en geef je niet snel op. Als iets niet lukt, blijf je doorgaan totdat het wél lukt. Je bent net als een paard dat blijft trainen om als snelste foutloos over de hindernisbaan te springen en er niet mee stopt totdat het is gelukt.

  Valkuilen

  Je wordt vaak vastgehouden door je eigen perfectionisme en durft niet uit je comfortzone te stappen. Denk aan een paard dat de hele dag op stal blijft omdat het bang is om naar buiten te gaan en zichzelf te laten zien.

  Perfectionisme kan ook leiden tot stress en angst. Jij, als sierpaard, voelt vaak de druk om altijd perfect te zijn en bent bang om te falen. Het is alsof je constant bezorgd bent over het springen, omdat je bang bent om te struikelen.

  Wat kan jij hier van leren?

  Het is belangrijk om een gezonde balans te vinden tussen streven naar perfectie en zelfcompassie. Ja, het is goed om gemotiveerd te zijn en je best te doen om je doelen te bereiken. Maar vergeet niet om te genieten van de reis en om niet te hard te zijn voor jezelf als iets niet meteen lukt.

  Wees een beetje als een paard: nieuwsgierig, vol energie en altijd op zoek naar de volgende uitdaging. En als iets niet lukt, graas even in de wei om te ontspannen, en probeer het later opnieuw.

  paardgoed 1 kopie

  Leading Self: ontdek meer over jezelf

  Sierpaard, het is slechts de uitkomst van een quizje. Toch zegt het wel iets. Wil je meer over jezelf te weten komen? Dan is Leading Self het trainingsprogramma voor jou.
  Leading Self bestaat uit vier trainingsdagen n een individueel coachgesprek. Daarnaast ga je aan de slag met intervisie, doe je ontwikkelopdrachten en overleg je met je buddy. Het volledige programma, van intake tot en met afsluiting, is uitgespreid over 4 maanden.
  module1web Tekengebied 1

  Module 1

  Wat wil ik echt? 

  Je gaat aan de slag met je dromen, idealen en doelen. Jouw persoonlijke verhaal staat centraal, vanuit je eigen persoonlijkheid, talenten en valkuilen. Je ontdekt wat écht belangrijk voor jou is en waarom. Je loopt naar buiten met een helder actieplan.

  bloemwatergeven

  Individuele coaching

   

  Tijdens module 1 heb je verschillende inzichten gekregen. Met een individuele coaching neem jij je doelen nog eens onder de loep en stel je ze scherp(er) op basis van deze inzichten.

  caringweb Tekengebied 1

  Module 2 

  Ik en de ander 

  Je bent verbonden met jezelf en leert nu ook hoe je een ander mee krijgt vanuit verbinding. Dus hoe zorg je dat je krijgt wat je echt wilt, terwijl je anderen ook geeft wat zij willen.

  module3web Tekengebied 1

  Module 3 

  Hoe houd ik de regie?

  Ben je je bewust van jouw blokkades die de weg naar je doel kunnen saboteren? In welke situaties val je in je valkuilen en hoe klim je hier weer uit? Na deze module is jouw toolbox gevuld en behoud je makkelijker regie.

  visual agenda
  Intake

  Mei 2023

  Trainingsdag 1

  24 en 25 mei 2023

  Individuele coaching

  Juni 2023

  Trainingsdag 2

  22 juni 2023

  Trainingsdag 3

  13 juli 2023

  Intake

  September 2023

  Trainingsdag 1

  2o en 21 september 2023

  Individuele coaching

  Oktober 2023

  Trainingsdag 2

  18 oktober 2023

  Trainingsdag 3

  15 november 2023

  Intake

  November 2023

  Trainingsdag 1

  22 en 23 november

  Individuele coaching

  December 2023

  Trainingsdag 2

  20 december 2023

  Trainingsdag 3

  24 januari 2024