fbpx

Patricia: “Ik zeg mensen nu gedag. Dat deed ik hiervoor nooit.

 

De Brout Story van Patricia van Hamersveld-Klein gaat over het nemen van persoonlijk leiderschap. In haar werk en ook in haar privé leven. Haar chef adviseerde een training bij Brout. Dat vond ze heel spannend, maar ze zette door en ondernam actie. Het bracht haar uiteindelijk heel veel. Een persoonlijk verhaal waar Brout enorm veel respect voor heeft. Bedankt voor het delen, Patricia.

De Brout Story van Patricia

“Ik kan me nog goed herinneren dat mijn chef bij Veiligheidsregio Rotterdam/Rijnmond bij me kwam en zei: ‘Ik heb een geweldige training voor jou.’ Nou, dat vond ik zelf dus helemaal niets. Ik was niet zo van de trainingen met vreemde mensen. Laat mij maar in mijn vaste omgeving als brandweerkundig centralist op de meldkamer. Dat vond ik altijd het prettigst.”

“Ik ben toch maar gegaan. Met een collega als een soort ‘wing man’, want ik scheet in mijn broek. Allemaal nieuwe mensen en dat was niets voor mij, het maakte me bloednerveus.”

“Mijn leven is totaal veranderd. Ik heb totaal geen moeite meer met vreemde mensen. Ik maak praatjes met mensen als ik de hond uitlaat. Ik zeg mensen gedag. Dat deed ik hiervoor nooit.”

Ik ervaarde dat ik niet de enige was

“Bij Leading Self van Brout leerde ik dat ik ertoe doe. Dat ik er mag zijn. Fouten maken mag. Dat is niet erg. Bij de trainingsdagen kwam ik verschillende mensen tegen uit verschillende branches. Uit de zakenwereld en mensen van tv. Ik heb geleerd dat wij mensen allemaal tegen dezelfde dingen aanlopen. Ik ervaarde dat ik niet de enige was.”

“Ik vond mezelf contact gestoord en anders dan andere mensen.”

“Sinds mijn 12e cijferde ik me weg. Daar ben ik achter gekomen. Op die leeftijd gingen mijn ouders uit elkaar. Ik ben er altijd voor mijn moeder geweest en had daardoor eigenlijk geen pubertijd. Dat is een rode draad door mijn leven geworden.”

“Ik heb mezelf heel wat jaren weggecijferd om het vooral anderen naar hun zin te maken. Hier was ik me totaal niet van bewust. Dat werd duidelijk voor mij tijdens de training. Daar werd ik uitgedaagd om na te denken over bepaalde periodes van mijn leven. Ik kwam erachter wat de impact daarvan was.”

Mijn relatie is nu ook veel makkelijker

“In 2008 ben ik getrouwd met mijn man. Vorig jaar heb ik een moeilijke periode doorgemaakt. Ik twijfelde aan ons huwelijk. Ik vond dat mijn man mij altijd verbeterde. Hij gaf mij het gevoel dat ik dommer was dan hij. Dus ik dacht erover om uit de relatie te stappen.”

“In de persoonlijk leiderschapstraining Leading Self van Brout kwam ik erachter dat ik het heel vervelend vind om door een ander op een bepaalde plek gezet te worden. Daarover ben ik in gesprek gegaan met mijn man. Hij begreep mij volledig. Het is heel anders dan ik het heb ervaren. Hij wilde helemaal niet beter of slimmer zijn dan ik. En hij begrijpt ook dat ik dat wel zo ervaarde.”

“Dit gesprek was zo verhelderend. Doordat we erover praten, begrijpen we elkaar en loopt onze relatie veel makkelijker.”

“Dit gesprek was zo verhelderend. Doordat we erover praten, begrijpen we elkaar en loopt onze relatie veel makkelijker. Heel fijn dat ik bij hem ben gebleven. Mijn man heeft tijdens het gesprek aangegeven dat hij ontzettend trots op mij is en dat iet het zo fijn vindt dat ik zo positief veranderd ben. Dat heeft mij heel erg goed gedaan.”

Aan het keuzekruispunt heb ik nog steeds veel

“Het keuzekruispunt gaat erover dat je in elke situatie eigenlijk vier keuzes hebt: klagen, actie ondernemen, accepteren of afscheid nemen. Ik gebruik dat nu nog regelmatig als ik ergens tegenaan loop.”

“Ik ben echt veranderd. Nu dóé ik gewoon dingen. Ik heb me ingeschreven voor een sportclub om aan mijn conditie te werken. Normaal zou ik dat niet durven. Daar zou ik echt van wakker liggen. Ik zou dan eerder naar een grote sportschool gaan waar ik lekker anoniem kan zijn. Terwijl ik nu juist zin heb om persoonlijk contact te hebben met anderen. Ik ben gewoon echt een leuker persoon geworden, en ik denk ook een fijner persoon om mee om te gaan.”

Ook op werk ben ik veranderd

“Mijn baas vindt het heel bijzonder te zien wat er met mij gebeurd is sinds ik de training heb gevolgd. Hij vindt het knap dat ik deze training heb gedaan en is blij dat ik mezelf nu laat zien. Op mijn werk stap ik ook veel makkelijker naar collega’s toe. Ik kom met ze in contact en er ontstaat verbinding en kijk echt met andere ogen naar mijn collega’s.”

Ik kom met collega’s in contact, ben in verbinding en kijk met andere ogen naar ze.

“Wat me ook opvalt? Ik ben veel relaxter geworden. Op vakantie kan ik veel meer genieten. Eerst maakte ik me overal druk om. Laatst misten we onze vlucht in Londen. Normaal zou ik dan helemaal in paniek raken en me heel vervelend hebben gevoel. Nu was ik degene die rustig bleef. Echt een enorm verschil met vroeger.”

Een prachtige opdracht!

“Tijdens de training worden familie, vrienden en collega’s ook betrokken bij je ontwikkeling. Daar heb ik veel hulp van gekregen. Vooral door te luisteren naar mijn verhaal en mee te helpen aan een van de opdrachten in deze persoonlijk leiderschapstraining. Ik vroeg aan mensen in mijn omgeving of zij een brief wilden schrijven. Over hoe zij mij zien en wat zij van mij vinden.”

“Die brieven hebben enorm geholpen in het veranderen van mijn leven. Ik ben erachter gekomen dat ik wel gezien en gewaardeerd word. Doordat ik zo blij en trots was om het te lezen, kon ik het niet drooghouden. De brieven bewaar ik dan ook voor de rest van mijn leven.”

Patricia 1

Wil je ook zo’n Brouteske groei?

En ben je geïnspireerd door het verhaal van Patricia? Ervaar zelf de impact bij Brout en ontdek hoe we het beste in jou naar boven kunnen halen. Maak kennis met onze werkwijze: meld je nu aan voor onze gratis try out.

Maak kennis met Brout
visualssummerschool 06