fbpx

Ouisam: “Brout raakt mij in de kern en daardoor is mijn leven veranderd”

 

De Brout Story van Ouisam is er eentje waar veel mensen zich in kunnen herkennen. Ouisam nam actie en leerde haar leven zelf te beïnvloeden. Dat maakt nu alles anders. Wij erkennen Ouisam voor haar groei in persoonlijk leiderschap en delen met trots haar persoonlijke verhaal.

De Brout Story van Ouisam

“Coachingsgesprekken en trainingen, ze zijn niet nieuw voor me. Ik kreeg de afgelopen jaren al de nodige inzichten. Het leiderschapstraject, dat ik volgde bij Brout bracht iets anders teweeg dan al die eerdere trainingen. Brout raakte me in de kern.

Dat zat in de impact die ik voelde tijdens de gesprekken en de trainingen. Dat inzicht alleen niet voldoende is, leerde ik in de trainingen van Brout. Ik ervaarde impact in mijn inefficiënte gedrag. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Het zit hem dan ook vooral in de actie: de invloed die jezelf kunt uitoefenen.”

Brout ‘steekt’ af en toe

“Als de trainers iets bij je zien of horen, dan gaan ze door. Ze stoppen niet als het ongemakkelijk wordt. Dat is ook niet wat mij op dat moment had geholpen, dan was ik niet verder gekomen. De manier waarop ze dat deden, ging dieper dan ik daarvoor had ervaren. En dat komt binnen. Het heeft mijn leven veranderd.

Als ik meer wilde, moest ik echt iets veranderen.

Ambities, ik wist al wel dat ik die heb. Maar als ik meer wilde in mijn carrière en mijn persoonlijke leven, dan zou ik echt iets moeten veranderen. Dat bleek uit de gesprekken met mijn coaches Monica en Ton.

Ik ben mijn hele leven bezig geweest om ‘erbij te horen’. Daardoor sprak ik me niet voor de volle 100 procent uit. Zo zonderde ik mezelf af en werd daardoor ‘onzichtbaar’. Tijdens de gesprekken bij Brout voelde ik de impact van mijn gedrag. Eén ding werd me duidelijk: Als ik mijn mond niet zou opentrekken, dan zou er niets veranderen.”

Ik ben meer zichtbaar geworden

“Dus dat deed ik. Ik voerde ‘echte’ gesprekken met mijn team en collega’s. Dat gaf mij én de mensen om mij heen hele andere inzichten. Niet alleen op mijn werk. Ook in mijn privé omgeving werd ik zichtbaarder. Ik spreek me nu meer uit.

Vóór de inzichten die ik kreeg bij Brout had ik me stilgehouden. Omdat ik liever aardig gevonden wilde worden. Die verandering in mijn gedrag was in het begin wat vreemd voor de mensen om mij heen.”

Kiezen voor het oude was te makkelijk

“Nadat ik die stap nam en zichtbaarder werd, ben ik verder gaan nadenken over mijn ambities op werkgebied. Ik wilde graag een volgende stap maken. Mijn vorige werkgever begreep dit en gaf mij een nieuwe kans. Ik had op dat moment een keuze: Kiezen voor het comfortabele of kiezen voor iets nieuws. Iets anders, iets groters.

De keuze om voor het comfortabele te gaan, voelde als een oude beslissing. Na alles wat ik bij Brout had geleerd, wist ik dat die keuze me op lange termijn niet het gelukkigste zou maken. Als ik zou kiezen voor mijn èchte passie en èchte drive, dan wist ik zeker dat ik veel meer voldoening zou ervaren.

Zeg maar: Moed boven comfort.

Ik koos voor moed. Een nieuw baan bij een ander bedrijf: Prescan. Ik maakte deze keuze omdat ik het leuk vond. Ik voelde dat ik er een enorme ‘drive’ van kreeg. Ik heb veel te danken aan mijn voormalig team en de directie van mijn vorige werkgever ZorgDomein. Zij gaven mij de ruimte en het vertrouwen mezelf te ontwikkelen. De trainingen bij Brout en coaching van Ton en Monica hebben me veel meer gebracht dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Zeg maar: Moed boven comfort!”

Brouteers zijn professionals met een rebels randje en altijd op zoek naar goud. Lees verder als jij meer weten over wie we zijn of hoe we werken. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

Ouisam foto Brout Story scaled

Wil je ook zo’n Brouteske groei?

En ben je geïnspireerd door het verhaal van Ouisam? Ervaar zelf de impact bij Brout en wat het jou kan brengen. Maak kennis met onze werkwijze en meld je nu aan voor onze gratis try out.

Maak kennis met Brout
visualssummerschool 06