fbpx

Keuzekruispunt: kies vaker voor geluk

Joost maakte een belangrijke keuze. Door te stoppen met klagen en in actie te komen. Eén van de richtingen op het keuzekruispunt, persoonlijk leiderschap. Nieuwsgierig naar zijn verhaal en de theorie erachter? Lees dan verder.

Deze weg leidt nooit naar geluk

Klagen of weglopen zonder iets écht uitgesproken te hebben. Omdat je denkt dat het beter kan, maar je machteloos voelt om er iets aan te doen. Lekker makkelijk, zou je denken. Maar klagen en weggaan met wrok leidt nooit tot geluk. Met het keuzekruispunt van Brout en Teamchange helpen we je wél de keuze te maken waar jij gelukkig van wordt.

Deze drie wegen leiden wel naar geluk

Het keuzekruispunt is een hulpmiddel naar geluk. Eentje die je vaker nodig hebt in het leven. Op je werk, met vrienden en thuis met je gezin. Om je te helpen om een keuze te maken die je gelukkig maakt, zijn er drie richtingen:

  1. Aanpakken en actie. Wat kun je anders doen? Welke actie is nodig?
  2. Je accepteert de situatie alsof je er zelf voor gekozen hebt.
  3. Afscheid nemen. Soms is het beter om uit elkaar te gaan.

Bovenstaande kan alleen als je het ook op die manier uitspreekt. Naar jezelf en naar anderen. Doe je dat niet? Of zit je vooral te mokken zonder een keuze te maken? Dan sla je een weg in die niet leidt naar geluk: Klagen.

De Brout Story van Joost

Joost is één van onze trainers en wordt binnenkort verantwoordelijk als Lead Growth voor de groei van onze organisatie. Een plek waar Joost terecht is gekomen door persoonlijk leiderschap te tonen en zich uit te spreken.

“Tijdens het geven van mijn trainingen krijg ik zelf ook regelmatig nieuwe persoonlijke inzichten. Een tijd geleden wilde ik mijn baan opzeggen. Omdat ik gefrustreerd was over dingen die niet gingen zoals ik het wilde. Ik had mezelf zelfs al ingeschreven bij de KVK. Want ja, ik ging dat zelf wel even beter doen!

Totdat ik iemand aan het coachen was vanuit het keuzekruispunt. Op dat moment viel bij mij het kwartje: ik wilde mijn baan opzeggen vanuit een klacht en niet vanuit een mogelijkheid.

Sterker nog, ik wil helemaal niet weg. Ik ben veel te gek op onze organisatie en wat we doen bij Brout. Alleen voelde ik me soms machteloos, omdat ik potentie zag die er nog niet uit kwam.

Ik ben in actie gekomen en ben het gesprek aangegaan met Ton Keunen. Daarin was ik open over mijn gevoel en ambities. Een keuze die me veel heeft gebracht. Om me in mijn kracht te zetten, creëerden we een nieuwe rol voor mij.  In deze rol kan ik leiderschap nemen over de dingen die ik wil verbeteren. Ik ben heel trots op de keuze die ik heb gemaakt om in actie te komen. Anders was ik klagend weggelopen.

En alleen maar blijven klagen, leidt nooit tot geluk. In actie komen wel. Je gevoel uitspreken kan zelfs leiden tot een rol die nog beter bij je past!”

Persoonlijk leiderschap: een gratis try out voor jou

Wil je zelf ervaren wat we voor jou kunnen doen? In een Leading Self try out laten we je zien wat we voor jou kunnen betekenen. Aan de hand van een oefening en persoonlijke opdracht ervaar je de impact van onze training. Extra leuk: Joost geeft deze try out zélf!

Aanmelden voor de try-out van Leading Self