Coaching

Welk coachprogramma past het best bij jou?

Brout coaching

Coaching maakt vaak onderdeel uit van ontwikkelprogramma’s voor onze klanten. Individuele coachgesprekken met medewerkers helpen om leerprocessen te versnellen en de gewenste ontwikkeling kracht bij te zetten.
Vanzelfsprekend kun je ook zonder een ontwikkelprogramma gebruik maken van onze zeer ervaren coaches. Kijk hier voor meer informatie over onze coaches.
En last but not least leren we professionals coachingsvaardigheden, om meer coachend te werken of leiding te geven. Kijk hier voor de open programma’s basis, advanced en teams.

Onze coaches

Onze coaches hebben allemaal een gecertificeerde coachopleiding afgerond en behoorlijk wat vlieguren: ze hebben minimaal 3 jaar coachervaring. Daarnaast hebben ze coaching als hoofdactiviteit. Er is veel aandacht voor het up to date houden van hun kennis (vernieuwende aanpakken, methodes etc.) en voor hun ontwikkeling in algemene zin.

Welke coach bij jou past hangt niet alleen af van je vraagstuk, we matchen ook op persoonlijkheid en voorkeuren. De match tussen coach en coachee is een zeer belangrijke succesfactor!

And we are fully aware that non-Dutch speakers (e.g. expats) also have a need for coaching. Maybe especially so. Therefore, all of our coaching services are available in English.

Over de coaches

Monica Keunen

‘Ik coach en train om je eigen identiteit te (her)ontdekken en te zijn. Handelen vanuit jouw kwaliteiten en authenticiteit. Met mij haal je het optimale uit jezelf én je organisatie. Het maakt je gelukkig. En je organisatie beter. Ik houd van hard werken en resultaten behalen, speel altijd op de bal en ben confronterend als het nodig is. Ik richt me graag op leiders en C-level van organisaties. Dat ik me thuis voel bij juist deze groep, komt door mijn jarenlange ervaring als ondernemer op het gebied van corporate identities en authenticiteit van bedrijven. Ik ben ICF (International Coach Federation) geaccrediteerd, coach in Nederlands en in Engels. in Amsterdam en in Eindhoven’.

Ivor Beem 

‘Ik coach om je te helpen jezelf te leren coachen. Dat is voor mij de essentie van ieder coachgesprek. Aan de hand van vragen als wie ben ik nu precies en wie wil ik eigenlijk zijn in werk- en privé, begeleid ik je om tot je kern te komen. Vanuit daar gaan we samen aan de slag om, vol energie en zelfvertrouwen, vanuit vrijheid bewust keuzes te leren maken. Mijn manier van coachen is direct en resultaatgericht. Ik ben betrokken en ik hou ervan om met behulp van humor en een paar stevige vragen jou uit te dagen in beweging te komen. Met als doel om zo zelf antwoorden en oplossingen te vinden. Ik ben 41 jaar en ben sinds 2012 actief als coach.’

Anne Poelstra

‘Ben je benieuwd naar wat jou energie geeft? En waar je goed in bent? Dan ben ik wellicht de coach voor jou! Tijdens de coaching maak ik je bewust van je kernwaarden, talenten en belemmerende overtuigingen. We onderzoeken samen wat er mogelijk is als jij op je best bent. Mijn coachstijl is een combinatie van rust en enthousiasme. Na elk gesprek formuleren we samen een concrete praktijkopdracht en ontvang je een korte terugkoppeling van het gesprek per e-mail.’

’.

Thijs van Wersch

‘Ik ben Thijs en werk als Trainer / Coach bij Brout. Dat komt goed uit want ik houd ervan om anderen te ondersteunen in hun ontwikkeling. In coaching bespreken we jouw waarden, overtuigingen, gedragingen, waar je nu staat, waar je naartoe wil. Ik challenge je om uit je comfort zone te stappen en concrete acties te ondernemen. Want ik geloof dat jij alles al in je hebt om je doelen te bereiken, het hoeft er alleen nog maar uit te komen.’

Marie-Marcelle Stadhouders

‘Mijn naam is Marie-Marcelle Stadhouders. Ik begeleid mensen met werk- en loopbaanvragen en terugkeer naar werk na een periode van burnout. Ik geniet ervan als mensen keuzes maken en hierbij soms durven af te wijken van het standaard ‘pad’. En wanneer je als medewerker kunt zijn wie je bent! Ik word omschreven als een persoon die goed kan luisteren, buiten de kaders kan denken, humor heeft en gedegen te werk gaat. Mijn loopbaan is zeer divers: ik was adviseur mens- en organisatieontwikkeling, trainer, teammanager, medewerker bij een lokale ontwikkelingsorganisatie in Rwanda en ik heb een organisatie voor flexmedewerkers (mede) opgezet.’ 

Nicole Lam

‘Ik begeleid mensen met werkgerelateerde én persoonlijke vragen. Ik vind het geweldig als mensen door hun inzichten weer keuzes kunnen en durven maken. Dan ook de stap nemen om de keuzes waar te maken, nog niet wetende wat het gaat brengen. Dat vraagt nieuwsgierigheid naar je eigen gedrag, de bereidheid om erop te reflecteren en te experimenteren met nieuw gedrag. Wat mijn coaching uniek maakt zijn de scherpe observaties en verrassende invalshoeken waarbij je aandacht, rust en humor kunt verwachten. Ik coach meer dan 5 jaar en heb ruime en gevarieerde werkervaring bij grote organisaties.’

Welke coaching past bij jouw vraag?

Vitaliteitscoaching

Je wilt of vraagt meer van jezelf dan je (nu) aankunt of anderen vragen meer van jou dan waar je aan kunt voldoen. En dat voelt niet lekker! Onze vitaliteitscoaches hanteren een integrale aanpak om jou fysiek en mentaal lekkerder in je vel te krijgen. Een leefstijlcoach gaat met je aan de slag op het gebied van gezond eten, voldoende beweging en op tijd je ontspanning en rust pakken. Onze vitaliteitscoaches doen dat ook én ze kijken naar je mentale en emotionele welzijn. Dat gaat dus een stapje verder. Na de coaching ben je in staat om de gevonden balans te managen, je vitaliteit en je weerbaarheid zijn verhoogd. Kijk ook eens bij ons open vitaliteitsprogramma Moodcamp.

Talent- en loopbaancoaching

Heb je het gevoel stil te staan, wil je stappen zetten in je ontwikkeling? Vraag je je af of je werk nog wel bij je past? Voel je dat er meer in zit dan er nu uitkomt? Dan is het tijd om je talenten te ontdekken en inzicht te krijgen in hoe je deze kunt ontwikkelen en benutten. In je huidige werk en misschien wel daarbuiten. Met talent- en loopbaancoaching werk je toe naar een werksituatie die past bij je talenten en drijfveren. Dat geeft energie, plezier en voldoening. Soms hebben jouw talenten nog onvoldoende de ruimte gekregen om een reden. Tijdens de coaching kijken we ook daar naar: heb jij misschien overtuigingen die jou tegenhouden om keuzes te maken die écht bij je passen? Na afloop heb jij focus en perspectief op je ontwikkeling en loopbaan. Je kunt nu keuzes maken richting werk dat echt bij je past en energie en voldoening geeft.

Outplacement coaching

Is er sprake van een dreigend ontslag of een op handen zijnde reorganisatie? Vaak is een eerste stap in coaching ruimte geven aan wat het met je doet. Je leert omgaan met het verlies. En daarna komt dan de vraag: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik? Je neemt de regie van je loopbaan in eigen handen. Je krijgt handvatten om daar te komen waar jij wilt zijn. Je krijgt nieuwe inzichten over jezelf, je mogelijkheden, hoe je je zelf als sterk merk profileert en samen met de coach ga je stappen zetten richting potentiële werkgevers of bijvoorbeeld het opzetten van je eigen bedrijf.

Coaching persoonlijke effectiviteit

Deze coaching is bedoeld voor mensen die ervaren persoonlijk niet helemaal in balans te zijn, je loopt tegen zaken aan en kunt er niet echt de vinger op leggen. Je krijgt grondig inzicht in je eigen gedrag en je stijl van communiceren. Je gaat zien wat het effect daarvan is op anderen en op jezelf. Vanuit daar is er ruimte om ander gedrag te ontwikkelen. Je doorbreekt je gedragspatronen en je vergroot je persoonlijke kracht. Je leert effectiever communiceren met oog voor de relatie en doelen.

Executive coaching

Hoe krijg je als directeur, bestuurder of CEO zaken voor elkaar op een manier die jou past, hoe ga je om met lastige vraagstukken of persoonlijke dilemma’s? Jouw gedrag en besluiten hebben veel impact en die wetenschap kan ook bij jezelf voor spanning zorgen. Als je hierover wilt sparren, dan is executive coaching een uitkomst. Met voorbeelden uit de praktijk kijken we naar jouw gedrag. Wat zijn jouw drijfveren? Welke angsten en (belemmerende) overtuigingen zitten daaronder? En kloppen die of is het jouw bril zoals je naar de wereld en jezelf kijkt. Vervolgens kijk je of dat wellicht om een andere opstelling vraagt: ‘Hoe ik nu leiding geef, komt dat overeen met wie ik wil zijn en waar ik voor wil staan?’ Brout executive coaches zijn professionele sparringpartners die een veilige omgeving bieden om te reflecteren en te leren. Je komt tot verfrissende ideeën, nieuwe invalshoeken en overziet je werk beter. Je krijgt meer verbinding met anderen en dat maakt dat je gemakkelijker stuurt. Middels executive coaching groei je als mens en je bedrijf wordt er beter van.

Context coaching

Als mens leef, leer, woon en werk je in een context. Die omgeving (zowel werk als privé) kan van grote invloed en betekenis zijn bij coaching. Soms zijn ze deel van het probleem, maar vaak ook deel van de oplossing. Bij context coaching zijn belangrijke anderen (collega’s of privérelaties) betrokken bij jouw coaching. Ze zijn aanwezig bij één of meerdere coachsessies zodat ze je kunnen steunen om geleerde vaardigheden en ander gedrag in te zetten en toe te passen.

  • vind jij dat jouw omgeving bepalend is voor wat jij wilt bereiken?
  • durf jij je bloot te geven zodat jouw omgeving écht weet wat er bij jou speelt? En jou kan confronteren en ondersteunen?
  • wil jij echt weten hoe jij overkomt op je omgeving?

Dan is context coaching iets voor jou!

Coaching team effectiviteit

Wil je de samenwerking binnen je team verbeteren en de communicatie versterken? Brout heeft ruime ervaring met het opbouwen en verstevigen van relaties binnen een team. In de coaching kan Insights Discovery worden toegepast met als doel om de verbindingen tussen teamleden in kaart te brengen en het gedrag te analyseren. Graag kijken we samen met jou naar een maatwerk-aanpak in ons Broutlab.

Intervisie

 

Je kunt als collega’s ook leren van en met elkaar, elkaar coachen. Wil jij feedback krijgen? En dat er met je wordt meegedacht? Al eens aan intervisie gedacht? 5 tot 6 medewerkers adviseren elkaar dan onderling over werkproblemen om zo proberen te komen tot oplossingen (gedragsverandering).

Belangrijk is dat die medewerkers van gelijk niveau zijn met soortgelijke uitdagingen. Het is een ervaringsgericht leerproces onder begeleiding van een Brout coach. Met verschillende intervisiewerkvormen helpt de coach je te komen tot nieuwe oplossingsrichtingen waar je tot dan toe misschien nog niet aan had gedacht.

Brout werkt onder andere voor:

Contact

Vul het onderstaande formulier in en we nemen binnen één werkdag contact op.