De vijf grootste frustraties
van virtuele teams

Download het e-book
lp hero

Virtuele teams

De Coronacrisis zette de boel flink op zijn kop. In een paar dagen tijd verhuisden volledige organisaties van kantoor naar huis. Zat je de ene week nog met elkaar om de tafel, nu moest je als team opeens op afstand gaan samenwerken. En dat was flink wennen. Hoewel we inmiddels een aantal maanden verder zijn, merken we dat veel teams hun draai nog niet hebben gevonden. Ze zijn uit balans en dat leidt tot frustraties. We zien dat in virtuele context bestaande uitdagingen groter zijn geworden. Denk bijvoorbeeld aan omgaan met gebrekkige communicatie, niet-productieve vergaderingen en ongemotiveerde medewerkers. Daarnaast worden teams geconfronteerd met nieuwe uitdagingen: van het instellen van de techniek tot het borgen van betrokkenheid en vertrouwen op afstand. Dit vraagt om wendbaarheid én weerbaarheid van teams en hun leiders.

De vijf grootste frustraties

We hebben een e-boek ontwikkeld om leiders te helpen in het krijgen van inzicht in de meest voorkomende frustraties van virtuele teams én hoe je daarmee omgaat.

Elk hoofdstuk gaat in op één frustratie. We leggen steeds uit hoe je de frustratie herkent en waar het vandaan komt. Vervolgens geven we je handige modellen of theorieën waarmee je zelf de situatie in jouw team of organisatie kunt onderzoeken. Herken jij deze frustraties binnen jouw team? En wat kun je daar zelf aan doen? We sluiten af met de oplossing van onze Brout expert met de mogelijkheid voor een persoonlijk advies. Zo wordt jouw team weer succesvol en is jouw organisatie klaar voor een toekomst met hybride werken. Want geloof het of niet: working from home is here to stay!