fbpx

Aan de universiteit Leiden loopt op dit moment een onderzoek naar oefeningen die bijdragen aan het geluk. Uit onderzoek is bekend dat we door onze manier van denken en onze acties ons geluksgevoel sterk kunnen beïnvloeden. In de Positieve Psychologie zijn een aantal oefeningen ontwikkeld die daar bij kunnen helpen.

In de Verenigde Staten zijn deze oefeningen al uitgebreid onderzocht en de resultaten waren daar positief. Aan de Universiteit van Leiden wordt nu verder onderzoek gedaan naar de Nederlandstalige populatie. Jij krijgt de mogelijkheid om als een van de eersten deze oefeningen te doen en op die manier te werken aan het vergroten van je geluk. De enige tegenprestatie die van je verwacht wordt, is dat je een aantal vragenlijsten invult.

Ga voor deelname aan het onderzoek naar de site: www.positief.piekeren.com. Hier kun je je inschrijven en vervolgens inloggen om direct toegang te krijgen tot de oefening. De gegevens die verzameld worden tijdens dit onderzoek worden vertrouwelijk behandeld. Je e-mailadres zal alleen voor het onderzoek gebruikt worden.

Door mee te doen aan dit onderzoek, werk je niet alleen aan je eigen geluk. Je helpt ook de positieve psychologie vooruit door bij te dragen aan het wetenschappelijk onderzoek.

Het IvPP en geluksonderzoek

Het IvPP werkt met wetenschappelijk onderbouwde trainingen en coaching. We dragen dan ook graag bij aan het onderzoek binnen de positieve psychologie. Positieve psychologie is een snel groeiende wetenschap. De publicaties en nieuwe theorieën schieten uit de grond. Een onderdeel van de positieve psychologie waar dit ook voor geldt is het onderzoek naar geluk. Daarom verschijnen er op onze site regelmatig uitnodigingen om mee te werken aan experimenten. We bevelen je deelname aan dit experiment van harte aan.

Brouteers zijn professionals met een rebels randje en altijd op zoek naar goud. Lees verder als jij meer weten over wie we zijn of hoe we werken. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!