inner leadership, outer change

Intervisievaardigheden

Bent u op zoek naar een werkvorm waarbij uw medewerkers met en van elkaar leren? Een werkvorm die bijdraagt aan het zelf reflecterend vermogen? En een werkvorm die laagdrempelig is en relatief goedkoop qua investering? Dan is intervisie een passende werkvorm voor uw organisatie!

Tijdens intervisie wordt met behulp van een intervisiemethode een vraagstuk uit de praktijk besproken. Dit gaat aan de hand van bepaalde intervisiestappen. Juist het hanteren van een dergelijke methode zorgt ervoor dat intervisie dieper gaat dan een collegiaal consult. We stemmen de intervisiemethode af op uw medewerkers.

Qua opzet van de training zijn er twee mogelijkheden. Onze trainer neemt de rol van intervisievoorzitter op zich en begeleidt een intervisiegroep bestaande uit medewerkers van u. Of wij leiden enkele medewerkers van u op tot intervisievoorzitter, zodoende kunnen zij zelf intervisiegroepjes met medewerkers begeleiden. Bij deze laatste variant laten we de intervisievoorzitters graag ook zelf deelnemen aan een intervisie, zodat ze de kracht van het middel ervaren.

Vervolgens oefenen ze rouleren ze in de rol van voorzitter en focussen we hierbij op wat hierbij belangrijk is. Denk aan zaken als: Hoe creëer je een veilige sfeer tijdens intervisie? En hoe stimuleer je dat er effectieve vragen gesteld worden? Zodoende groeien de voorzitters in hun rol en haalt u als organisatie het maximale uit intervisie!

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Bel 020 2604050 of laat hiernaast uw contactgegevens achter! Wij informeren u daarna graag verder.

Contactformulier