fbpx

Uit onderzoek blijkt dat je meer plezier hebt in je werk als je de mogelijkheid krijgt om te doen waar je goed in bent. In de Verenigde Staten is auteur, motiverende spreker en bedrijfsadviseur Marcus Buckingham de voortrekker van deze “krachtenbenadering”. Hij beargumenteerd in boeken zoals “Ontdek je sterke punten” overtuigend dat we ons juist moeten richten op onze sterke punten en liever niet op onze zwakke punten.

Hoewel de boodschap over talent van Buckingham zeker motiveert en inspireert, is deze aanpak nog niet goed genoeg onderzocht. In Nederland is hoogleraar Djoerd Hiemstra daarom gestart met een onderzoek naar de krachtenbenadering. Hiemstra promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft zelf een talentenvragenlijst vormgegeven. Deze kun je nu gratis doen als onderdeel van het onderzoek.

De vragenlijst is hier te vinden. Het afnemen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten. Als je de test hebt afgerond, wordt de uitkomst automatisch naar je e-mailadres gestuurd. Daarin krijg je dan meer uitleg over de uitkomsten en krijg je bovendien een oefening om op basis van deze vragenlijst je talenten verder te ontwikkelen. In zijn geheel is het een hele mooie inleiding in de krachtenbenadering.

Het IvPP moedigt onderzoek naar dit soort onderwerpen uit de Positieve Psychologie ten zeerste aan en wil dit onderwerp dan ook graag (nog meer) onder de aandacht brengen. Eén van de mooie dingen aan dit onderzoek is dat je niet alleen de wetenschap vooruit helpt, maar ook nog eens direct feedback krijgt waar je iets mee kunt gaan doen. Ik raad je het invullen van de vragenlijst dan ook van harte aan.

Nu jij helemaal op de hoogte bent van jouw eigen talent zit er niets anders op dan deze naar een volgend niveau te tillen. Brouteers zijn professionals met een rebels randje en altijd op zoek naar goud. Lees verder als jij meer weten over wie we zijn of hoe we werken. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!