STAP-budget

Volg een programma van Brout met het STAP-budget.

Wil jij voordelig een eerste of volgende stap in je carrière of persoonlijke ontwikkeling zetten? Met het STAP-budget ontvang je maximaal € 1.000 voor een opleiding of training naar keuze. Je kan je nu voor alle Brout programma’s inschrijven en gebruik maken van het STAP-budget.

Vraag het STAP-budget aan

Met het STAP-budget ontvang je elk jaar tot € 1.000 aan subsidie van het UWV. De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen met een programma van Brout is zo een stap dichterbij.

Waarom een programma van Brout?

Of je nu aan het begin van je carrière staat of al langer onderweg bent naar een gelukkiger versie van jezelf: als professional heb je veel mogelijkheden. Kansen, maar ook behoorlijk wat vragen. Wie ben ik? Wat wil ik? En wat wil ik niet? Wat is de volgende stap? Met die vragen kun je lang rondlopen, maar je kunt er ook iets aan doen – wij helpen je orde op zaken stellen.

Zo werkt het aanvragen

Het STAP-budget is een subsidie van het UWV. Meerdere keren per jaar maak je kans op de toewijzing van dit budget. Het eerstvolgende aanvraagmoment is op vrijdag 17 maart 2023. Volg de stappen hieronder ruim op tijd om die dag kans te maken op het STAP-budget!

1. Kies een programma

Via deze pagina kies jij een programma van Brout en meld jij je aan voor het STAP-budget.

2. Ontvang je STAP aanmeldbewijs

Deze ontvang je van ons per e-mail. Dit bewijs heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij het UWV.

3. Vraag het STAP-budget aan

Dit doe je via het STAP-portaal van het UWV. Log op 17 maart 2023 vóór 10:00u in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan.

4. Krijg subsidie voor je programma!

Is het STAP-budget aan jou toegekend door het UWV? Dan verrekenen we dit met de factuur van de programmakosten.

De voorwaarden

Je komt in aanmerking voor het STAP-budget van het UWV als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met LLLK.
  • Je scholing start minimaal vier weken nadat je het STAP-budget hebt aangevraagd, maar uiterlijk zes maanden later. Voorbeeld: vraag je op 14 maart het STAP-budget aan, dan moet je opleiding tussen 14 april en 31 augustus starten.
  • Je kunt jaarlijks eenmaal het STAP-budget toegekend krijgen.

Kom jij in aanmerking voor het STAP-budget? Doe de check hier:

STAP-budget pre-check