fbpx

Veel zelfhulpboeken gaan over succesvol zijn en beter presteren. De afgelopen maanden zijn er een aantal prachtige boeken uitgekomen over juist deze onderwerpen. Ik kan ze allemaal van harte aanraden. Als extra doe ik er ook nog twee oudere “klassiekers” bij.

Wilskracht

In dit boek van de invloedrijke Amerikaanse wetenschapper Roy Baumeister bespreekt hij zijn onderzoek aan de hand van een aantal voorbeelden uit de praktijk. Het boek geeft een goed inzicht in het onderzoek naar zelfdiscipline en is uitstekend leesbaar. De praktische bruikbaarheid laat wel wat te wensen over. Het is meer een populair wetenschappelijk boek dan een zelfhulpboek.

Change anything

Helaas (nog) niet vertaald in het Nederlands, maar daarom niet minder indrukwekkend. In dit boek wordt uitgelegd hoe je “goede voornemens” ook echt in de praktijk kunt doorvoeren. De wetenschappers leggen met een handzaam model uit hoe je tot 400% meer kans op langdurige gedragsverandering maakt. Het aardige aan het boek is dat het alleen tot op zekere hoogte een methode voorschrijft. Er wordt ook inspanning en denkwerk van de lezer verwacht en dat verklaart waarschijnlijk ook meteen waarom hun resultaten zo goed zijn. Veranderen doe je in de praktijk, niet op de bank met een boek op schoot.

Brouteers zijn professionals met een rebels randje en altijd op zoek naar goud. Lees verder als jij meer weten over wie we zijn of hoe we werken. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!