fbpx

De meeste online assertiviteitstests zijn te kort om echt een inschatting te geven van de mate van assertiviteit die iemand heeft. Brout heeft, naar ons idee, een meer  uitgebreide assertiviteitstest, en welke tevens wetenschappelijk onderbouwd is. Als je nu direct interesse hebt in het afleggen van deze assertiviteitstest kun je de test doen door op de link hieronder te klikken:

Achtergrond informatie bij de assertiviteitstest van Brout

De online test van het Brout wordt de Positieve Assertiviteit Schaal (PAS) genoemd. Brout heeft namelijk een unieke aanpak qua assertiviteit waarin niet alleen gekeken wordt naar defensieve assertiviteit maar ook positieve assertiviteit. Het verschil tussen die twee is eenvoudig.

Defensieve assertiviteit houdt in dat je je grenzen aangeeft in wat je NIET wilt. Deze versie wordt al sinds de jaren ’70 gegeven en dan deden met name vrouwen mee aan dit soort trainingen. In die tijd was dat hoognodig. De positieve assertiviteit houdt daarentegen dat je zelf iets wilt doen, zoals een onbekend persoon benaderen. Op die manier bekijk je het dus meer van de positieve kant in plaats van voor jezelf opkomen of nee zeggen tegen vervelende verzoeken.

In de assertiviteitstest van Brout, en ook de assertiviteitstraining, leer je beide vormen van assertiviteit te beheersen. Ook is de test op beide onderdelen van je assertiviteit gericht, wat op die manier dus ook een unieke aanpak is.

Eigenschappen van de online assertiviteitstest

De vragenlijst over assertiviteit van het Brout bestaat uit de volgende kenmerken:

  • Aantal vragen: 32
  • Duur: 5 á 10 minuten
  • Antwoordmogelijkheden: van 1 (helemaal niet karakteristiek voor mij) tot 5 (helemaal karakteristiek voor mij)

De vereiste is wel dat je de vragenlijst in één sessie invult en dat je ook niet te lang nadenkt over de antwoorden. Ga dus niet te lang twijfelen en wees eerlijk over jezelf bij de vragen. Vul tot slot helemaal onderaan de test je e-mailadres in zodat je binnen een paar minuten de feedback van de test krijgt via de e-mail.

Assertiviteitstraining bij Brout

Naast de online assertiviteitstest geeft Brout ook assertiviteitstrainingen waarin je praktische oefeningen krijgt in groepsverband die je assertiviteit en sociale vaardigheden aanscherpen. Je kunt overigens ook aan het einde van de test aangeven of je meer informatie wilt over het volgen van deze training.

Wat leer je onder andere in zo’n training? Nou, hier zijn een aantal punten:

  • Hoe je je sociale vaardigheden sterker maakt,
  • Hoe je minder angst voelt in sociale situaties,
  • Wat de stappen zijn om meer zelfvertrouwen uit te stralen,
  • Hoe je nee zegt tegen verzoeken,
  • De 10 grondrechten van assertiviteit,
  • En nog veel meer!

Al deze punten leer je met behulp van trainingsacteurs en praktijksituaties. Daarnaast krijg je ook toegang tot de online assertiviteitstraining waar alle theorie in tekst en video formaat aanwezig is en het boek ‘Vergroot je zelfvertrouwen‘ van Robert Haringsma.

Brouteers zijn professionals met een rebels randje en altijd op zoek naar goud. Lees verder als jij meer weten over wie we zijn of hoe we werken. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!