fbpx

‘MarketingMadame’ Irene begon vier jaar geleden als zelfstandig ondernemer. Ze had veel plezier in haar werk, maar merkte dat ze soms in heftige emoties kon schieten.

Irene vertelt: ‘Ik trok me dingen erg persoonlijk aan. Dan kreeg ik bijvoorbeeld een mail waar ik niet goed mee om kon gaan. Ook kon ik me enorm schamen voor iets wat ik had gezegd of gedaan. Zoiets kon jaren later nog steeds in alle hevigheid naar boven komen. Al die emoties kostten veel energie.’ Ze wist dat iets haar in de weg stond, maar niet wat.

Tijdens een project zag Irene hoe Joanie (van Brout) iemand coachte. Direct dacht ze: ‘Háár moet ik hebben.’ Irene volgde eerst de Brout Summer School en aansluitend het leiderschapsprogramma Leading Self. Ze vertelt: ‘Ik ging er met open mind in. Ik wilde het gewoon over me heen laten komen. Eigenlijk had ik het idee dat ik al goed bezig was, maar dat dit me misschien hier of daar iets kon helpen.’

Die éne vraag

Irene kreeg tijdens Leading Self inzicht in haar belemmerende overtuigingen. Ook leerde ze anders naar de ander te kijken. Van de laatste sessie verwachtte ze vooral een gezellige afsluiting. Dat was het ook. Tót die laatste vraag kwam: met wie heb je nog iets goed te maken? Irene vertelt: ‘Ik dacht: “Ik heb met niemand iets goed te maken. Als ik klaar met je ben, dan is het ook klaar.” Toen kwam Ton naar mij toe en vroeg: “Is dat echt zo Irene? Heb je met helemaal niemand iets goed te maken?” Ik schoot direct vol.’

Eigenlijk waren er diverse namen die ze niet eens hardop kon uitspreken. Tijdens Leading Self had Irene geleerd om dingen écht aan te pakken en dat deed ze. ‘Na de training nam ik contact op met de persoon die bovenaan mijn lijst stond. Terwijl ik er open en kwetsbaar in ging, gooide de ander met modder. Eerder zou ik dit mezelf enorm hebben aangetrokken. Nu wist ik dat het niet hoefde. Ik had die belemmerende overtuigingen jarenlang meegesleept, maar kan ze nu achter me laten. Die stap zetten was enorm en bracht me veel vrijheid om mezelf te kunnen zijn.’

Meer energie én werkgeluk

Door Leading Self heeft Irene zichzelf meer geaccepteerd, vertelt ze: ‘Ik weet nu dat het niet erg is als ik iets niet weet of anders doe dan anderen. Het is nu: minder drama, meer lef!’ Ook stelt ze zichzelf vaker de vraag waarom iets niet werkt en of iets bijdraagt aan haar (werk)geluk. ‘Bij Brout leer je: je kan blijven klagen over de situatie óf er iets aan doen. Ik neem nu veel vaker actie. Ik heb laatst een klantrelatie stopgezet, omdat het geen match was. Ik ben kieskeuriger geworden en geef beter mijn grenzen aan. Het is elke dag DOEN. Kiezen voor wat me gelukkig maakt en hoe ik mezelf kan zijn.’

Marketingmadame oktober 2021 19

Wil je ook zo’n Brouteske groei?

En ben je geïnspireerd door het verhaal van Irene? Ervaar zelf de impact bij Brout en ga met ons in gesprek over ons programma Leading Self.

Neem contact op met Brout
kerstkaart 2022naaruitkijken