fbpx

Het Instituut voor Positieve Psychologie biedt trainingen en coaching aan op het gebied van zelfdiscipline, zelfvertrouwen, assertiviteit en loopbaanvraagstukken. Traditioneel wordt deze begeleiding “live” verzorgd. De cliënten komen op bezoek voor coaching in Amsterdam of wij gaan op bezoek bij de opdrachtgever. De afgelopen jaren is er echter de mogelijkheid ontstaan om coaching en training via het internet te verzorgen. Er zijn verschillende manieren van digitale begeleiding te onderscheiden.

Digitale training

Allereerst is er de digitale training. Dit is een training die via tekst of met behulp van video gegeven wordt op de pc. Het IvPP heeft gekozen voor een dergelijke optie en heeft daarbij gebruik gemaakt van videotrainingen. Onze trainingen over zelfvertrouwen en zelfdiscipline zijn digitaal beschikbaar en bestaan uit een aantal video’s met daarbij huiswerkopdrachten. De voordelen van een dergelijke aanpak zijn legio:

  • De kosten zijn lager. De trainer hoeft er immers niet altijd bij aanwezig te zijn.
  • Online training is flexibeler. Je kunt de trainingen volgen wanneer je zelf wilt.
  • Je hebt geen reistijd als je een online training volgt.
  • Het neemt een belangrijke drempel weg. Veel mensen vinden het lastig om naar een coach te gaan, laat staan om een training te bezoeken. Een digitale training is meer anoniem.

De vraag is natuurlijk of een dergelijke training ook echt werkt. Op de universiteit van Twente wordt daar onderzoek naar gedaan. Op basis van hun bevindingen hebben we een aantal stappen ondernomen om de training zo goed mogelijk neer te zetten. Zo is er de mogelijkheid om de video’s te bekijken, maar het is ook mogelijk om de informatie te lezen als een tekst. Dat zorgt er voor dat iedereen op zijn eigen manier kan leren. Daarnaast is de training vormgegeven in weken. Elke week komt er een nieuwe module beschikbaar van de training. Dit zorgt er voor dat de cliënten niet alle informatie achter elkaar bekijken. Dat leidt namelijk vaak niet tot de gewenste veranderingen.

Digitale coaching

Een andere benadering is om een digitale coaching te verzorgen. Hierbij kun je denken aan het contact tussen de coach en de cliënt met behulp van mail, chat of skype. De voordelen zijn hier ongeveer hetzelfde als de voordelen van een videotraining. Er komen echter nog een aantal voordelen bij.

  • De cliënt kan individueel begeleid worden. Zodat de stof toegespitst kan worden op zijn of haar situatie.
  • Door bepaalde opdrachten uit te schrijven, krijgen de cliënten een moment van bezinning dat kan helpen bij de behandeling.

Ribbers en Waringa doen onderzoek naar coaching via het internet. Zei concludeerden dat vooral de digitale coaching door te schrijven erg werkzaam is. Juist vanwege het bovenstaande punt. Het opschrijven van je gedachten zorgt er voor dat je ze beter op een rijtje kan zetten. Niet voor niets hameren we er in onze trainingen altijd op dat mensen de opdrachten uitschrijven.

Digitale training en coaching

Die kennis tezamen heeft er voor gezorgd dat we gekozen hebben voor een combinatie van digitale coaching en training die het IvPP aanbiedt. Wie namelijk een training zelfvertrouwen via het internet aanschaft, krijgt ook toegang tot ons ledenforum. Daar worden cliënten gecoacht door de psychologen van het IvPP. Op die manier combineren we geschreven coaching en digitale training.

Wil je meer weten over onze digitale coachingsomgeving en onze digitale training zelfvertrouwen en zelfdiscipline? Word dan gratis lid van onze ledensite.

Brouteers zijn professionals met een rebels randje en altijd op zoek naar goud. Lees verder als jij meer weten over wie we zijn of hoe we werken. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!