fbpx

De loopbaanadviseur;

Waarom we vasthouden aan een mindere optimale zekerheid in plaats van te kiezen voor een optimale onzekerheid.

 

Brandweerman of zangeres?

Ben jij geworden wat je vroeger zei te willen worden?

Als kind hadden we het vaak helemaal helder. De één wilde politieagent worden, de ander brandweerman. Misschien wilde jij wel dierenarts worden of zangeres. Vaak pakt het leven anders uit voor ons en overkomt ons van alles terwijl we plannen aan het maken waren voor iets heel anders. Krachten van buitenaf zoals verwachtingen van je ouders, studierichting van je vrienden en zelfs een loting kan ervoor zorgen dat we uiteindelijk opgeleid worden in een hele andere richting. Velen van ons proberen zo goed als we kunnen ons vast te klampen aan onze nieuwe identiteit en rol en trotseren dapper de hoge eisen die de praktijk aan ons stelt.

Maar soms komt onze rol in conflict met onze ware aard. We hebben verzuimd dat ene talent aan te spreken dat diep in ons verscholen ligt. We krijgen niet genoeg energie van hetgeen wat we doen en we vinden het spannend om van koers te veranderen. Bang voor het zwarte gat houden we massaal vast aan een (misschien) iets minder optimale zekerheid. Dan dat we bereid worden toe te geven aan een (misschien wel) veel optimalere onzekerheid. Energie begint te lekken en werkplezier loopt achteruit. Tijd voor loopbaanbegeleiding!

Bekijk dit fragment van Alan Watts over de worsteling van onze loopbaan.

 

Zin om te mogen werken!

Sommigen van jullie merken dat je werk meer energie kost dan dat het oplevert. Dag voor dag loop je een beetje verder leeg en je ziet geen mogelijkheid om dat energielek te dichten. Anderen zitten misschien al een tijdje thuis, al dan niet als gevolg van Covid-19.

 

Hoe dan ook: Je verdient het om een plek te vinden waar je van meerwaarde kunt zijn, waar je gewaardeerd wordt en waar je je talenten en kwaliteiten kunt laten gelden met als beloning dat je voldoening en energie weet te halen uit je werk.

 

Dat je misschien fysiek moe maar emotioneel voldaan thuiskomt na een dag werken. Dat je aan het einde van het weekend zin hebt om morgen weer te kunnen gaan. Dat je aan het einde van een vakantie weer uitkijkt naar de uitdagingen die voor je liggen. Klinkt dit je onwerkelijk in de oren? Een loopbaanadviseur kan je helpen bij het maken van de juiste keuzes hierbij.

 

Loopbaanadviseur

Bij Brout geloven we dat je alles al in je hebt om het te maken. Wellicht dat je nog niet de juiste kracht, je talenten en kwaliteiten hebt aangeboord maar je hebt ze sowieso in je! Je hoeft ze alleen maar aan te spreken. Daarom gaan we altijd eerst op zoek naar jouw sterke kanten. Waar ben je goed in? Wat waarderen anderen nu juist zo in jou? Wat kost je nauwelijks energie? Waarmee onderscheid jij je van zoveel andere mensen?

 

Samen met jouw loopbaanadviseur bepaal je eerst wie je bent om daarna een perfecte match te vinden met een mogelijke baan die hierbij past. En niet andersom!

 

We beschikken over een scala aan middelen die helpen om grondig en overzichtelijk een profielschets te maken van jou als persoon. Als we eenmaal weten waar jouw kracht ligt dan gaan we samen kijken waar je die kostbare energie zou kunnen gaan investeren. En natuurlijk heb je ook ontwikkelpunten of zelfs zwakke punten. En ook daar kunnen we naar kijken. Maar we gaan niet proberen om al je zwakke punten om te buigen maar wél om je talenten aan het werk te zetten. Omdat we weten dat gezonde mensen die het lang volhouden binnen hun baan vooral werken vanuit hun kracht. Omdat ze iets leuk vinden om te doen. Op die manier ben je ook veel weerbaarder als het tegenzit of als het moeilijk wordt.

 

Brout

Bij Brout hebben we veel ervaring met het begeleiden van mensen en groepen naar een betere samenwerking en een effectievere werkomgeving. Waarbij we ons realiseren dat alle verandering hand in hand gaat met de manier waarop jij leidinggeeft aan jezelf.

We maken graag eens vrijblijvend kennis met je om te horen waar jouw uitdaging ligt en om te kijken hoe we jou kunnen helpen bij het realiseren van je maximale potentieel. En of je nu kiest voor loopbaanbegeleiding door een van onze ervaren coaches of dat je graag deelneemt aan een van onze open programma’s: We bring out the best in you!