Ontgrendel je emotionele intelligentie in 2 dagen

EQ Booster

Een overzichtelijk en boeiend EQ-trainingsprogramma voor alle medewerkers in je organisatie, waarbij managers en medewerkers essentiële vaardigheden in emotionele intelligentie ontwikkelen.

Prijs
€ 895,- ex. btw per deelnemer, 10-12 deelnemers

Emotionele intelligentie is de sleutel tot succes

Ontdek de sleutel tot betere prestaties voor alle medewerkers in jouw organisatie. Leer de essentiële emotionele vaardigheden die leiden tot succes.

Zet met jouw team de stap naar topprestaties

EQ is de nummer 1 competentie in deze digitale eeuw

EQ is 2x meer voorspellend voor prestaties dan IQ

EQ bepaalt 80-90% van de competenties die top-presteerders onderscheiden

75% van de carrières ontsporen door gebrek aan emotionele competenties

EQ is de belangrijkste competentie van deze eeuw

Het ontwikkelen van EQ. Het bevorderen van zelfkennis. Je triggers kennen en managen. Empathie ontwikkelen. Weten wie je bent. Dat blijken de (bewezen) ingrediënten voor minder burn-outs, hogere engagement, sterkere productiviteit, een niet te stoppen creativiteit, minder verloop en het medicijn tegen quiet quitting. Het ontwikkelen van EQ bij managers en medewerkers maakt dat je je als bedrijf onderscheidt.

Dit levert de EQ Booster jouw team op:

 • Diep zelfinzicht: Teamleden ontwikkelen een dieper begrip van zichzelf en leren kritisch te reflecteren op hun gedrag. De vraag “Heb jij het gedrag of heeft het gedrag jou?” wordt een tweede natuur.
 • Optimistische mindset: Je team leert een stevige growth mindset te ontwikkelen en optimistisch te blijven, zelfs bij tegenslagen. “Een citroen is niet te doen” wordt dé metafoor voor positiviteit.
 • Flexibel aanpassingsvermogen: Het team leert de realiteit te omarmen en begrijpt waarom verandering soms lastig is. Ze leren zich soepel aan te passen en effectieve strategieën toe te passen die verandering makkelijker maken.
 • Versterkte empathie: Teamleden verbeteren hun inlevingsvermogen zonder in de dramadriehoek te belanden. Ze ontwikkelen de kunst van empathie zonder ‘redder’ te spelen.
 • Effectieve communicatie: Je team leert uitstekende communicatievaardigheden die bijdragen aan het opbouwen en onderhouden van sterke interpersoonlijke relaties.
Wij doen mee!

Wil je ook een EQ-Booster? Inschrijven kan met 10-12 deelnemers uit jouw team.

Bel direct: 085 902 5551 voor een training of een intake!

Het programma

We gaan tijdens de twee dagen training de volgende elementen van EQ trainen: zelfkennis, optimisme, aanpassingsvermogen, empathie en sociale vaardigheden. Deelnemers leren en ervaren het belang van emotionele intelligentie op de werkvloer voor zichzelf en voor anderen.

Je start met een EQ-test

Elke deelnemer start met een EQ-test om hun huidige niveau van emotionele intelligentie te ontdekken. Daarna volgt een eerste coachgesprek van een half uur met een Brout trainer om de resultaten te bespreken en samen de ontwikkelvraag voor het EQ Booster traject te bepalen.

Dag 1

We starten met een knallende introductie in zelfkennis en zelfbewustzijn. Door interactieve oefeningen en uitdagende quizzen ontdek je wie je echt bent. Vervolgens duiken we in optimisme en positief denken. Met praktische strategieën leer je een sterke, positieve mindset te ontwikkelen en te behouden, zelfs in de meest uitdagende situaties. Daarna schakelen we over naar aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Inspirerende verhalen en boeiende visualisaties laten je zien waarom aanpassen cruciaal is en hoe je dat effectief doet. We ronden de dag af met een dynamische intervisiesessie, ondersteund door onze unieke Brout intervisiekaarten, waarbij je meteen in de praktijk brengt wat je hebt geleerd.

Dag 2

Dag twee begint met een diepe duik in empathie en sociaal bewustzijn. Ontwikkel je empathie, leer andermans perspectieven begrijpen en ontdek het Hubris syndroom in een prikkelende discussie. Daarna ga je praktisch aan de slag met sociale vaardigheden en interpersoonlijke relaties. Je leert emoties effectief uiten en sterke relaties opbouwen door middel van hands-on oefeningen. Vervolgens leer je hoe je conflicten aangaat en relaties behoudt in een interactieve sessie. Tijdens de Excuses Expo identificeren en doorbreken we samen de excuses die persoonlijke groei in de weg staan. We sluiten de dag af met een tweede intervisiesessie, waarbij je zelfstandig werkt en de trainer voor richting en bijsturing zorgt, zodat je klaar bent om alles wat je hebt geleerd toe te passen in de praktijk.

Extra: Individuele coaching

Na de training plannen we nog twee Individuele Coachingsessies van een half uur. Het is van het grootste belang om het geleerde te verankeren in de praktijk. Persoonlijke coaching om de trainingsconcepten te versterken met praktische toepassing van de nieuwe EQ-vaardigheden op de werkvloer.

Emotionele intelligentie is de sleutel tot succes

Kleine veranderingen in gedrag, grote impact op prestaties

Leer als team hoe je de beste emotionele vaardigheden ontwikkelt

Op een rijtje:

 • Prijs: € 895,- ex. btw per deelnemer
 • Voertaal: Nederlands
 • Duur: 2-daagse training
 • Extra: EQ test, intervisie en twee individuele coachingsgesprekken
 • Locatie Trainingsdagen: House of Brout, Maarssen
 • Aantal deelnemers: 10-12*

* Heb je een groter team? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.