Learn to bring out the best in people

Brout Trainersopleiding

Het beste uit mensen halen en hen écht in beweging krijgen? Dat leer je tijdens deze opleiding. Niet door je trucjes te leren. Je ontdekt je eigen authentieke stijl en hoe je die optimaal inzet als trainer.

Prijs
€ 4.995 ex. btw.

Een onvergetelijke ontdekkingstocht naar jezelf

Tijdens de Brout Trainersopleiding helpen we je inzicht te krijgen in je talenten en valkuilen als trainer. We laten je de impact ervaren. En we geven je invloed om de best mogelijke trainer te worden die jij kunt zijn. Na deelname aan dit programma sta jij als trainer op een heel andere plek. Met een rugzak vol zelfinzicht én een rijke toolbox aan modellen, theorieën en interventies.

Ben jij dit?

Dan is onze Trainersopleiding iets voor jou!

Je wil het beste in mensen naar boven halen

Jouw passie is om een positief verschil te maken in het leven van anderen

Je wil kunnen wat Brout-trainers kunnen

Je wil je nieuwe skills direct toepassen in je dagelijkse werk

Een gevulde toolbox met modellen en interventies die écht impact maken

Stel je voor… Je staat voor een prachtige groep deelnemers in de door jouw ontwikkelde training en je bent ‘on the roll’. Je inspireert! Je motiveert! Met veel succes help je deelnemers verder met hun vragen. Je merkt dat je écht het verschil maakt in hun ontwikkeling. Klinkt geweldig, toch? Het kan echt. In de Brout Trainersopleiding leer je op jouw eigen wijze en vanuit authenticiteit trainen. We helpen je aan een theoretische backbone en geven we je veel praktische tools. Na afronding ben jij klaar om jouw stappen als trainer te gaan zetten.

De Brout Trainersopleiding is voor jou als je...

 • Een verschil wilt maken voor mensen
 • Jouw droom uiterst serieus neemt en elke kans aangrijpt om een impactvolle trainer te worden
 • Een opleiding zoekt die focust op design, houding en presentatie
 • Wil werken aan performance, aandacht vasthouden, omgaan met weerstand, verbinding leggen, motiveren en inspireren
 • Zowel in mindset als in skills wil groeien
 • Gedreven bent om te ontdekken hoe je het meeste in je deelnemers naar boven haalt
 • Wil dat jouw deelnemers het beste van zichzelf de wereld in kunnen slingeren!
I am ready

Bring Outs

Na deelname aan dit programma sta jij als trainer op een heel andere plek. Met een rugzak vol zelfinzicht én een rijke toolbox aan modellen, theorieën en interventies.

 • Je kunt groepen leiden én impact maken
 • Je herkent onderstroom in teams, kunt dat naar boven halen, bespreekbaar maken en oplossen
 • Je kunt mensen inzichten geven, de impact daarvan laten voelen en ze invloed geven om hun gedrag duurzaam te veranderen
 • Je beschikt over een rijke toolbox aan modellen, theorieën en interventies
 • Je krijgt het Brout Trainer-keurmerk

Wil je een gratis voorproefje van de Trainersopleiding?

Schrijf je in voor de gratis Masterclass Trainen met Impact op 5 september!

Het programma

De Brout Trainersopleiding is opgebouwd uit één trainingsweek op locatie met vier overnachtingen en een twee-daagse in the House of Brout. Tussendoor krijg je individuele coaching en ga je een door jou bedachte training op een locatie naar keuze geven. Tijdens de modules ontmoet en werk je met meerdere Brout-trainers die elk hun eigen expertise en stijl hebben. Zij  gaan jou, vanuit hun eigen specialisatie en authenticiteit, inspireren en meenemen in hun eigen reis. Zodat jij jouw eigen stijl ontdekt.

Je start met een intake

Voorafgaand aan het traject starten we met een persoonlijke intake. Tijdens dit gesprek brengen we in kaart jij nu staat als trainer, tot waar jouw ambitie reikt en aan welke doelen je wilt werken. Gedurende het hele programma vormt reflectie een belangrijk onderdeel. Waar kom je vandaan? Waar sta je nu? En waar wil je naartoe? Zo krijg je het inzicht waarmee je verder komt.

Weektraining

Dag 1: Trainen als jezelf

Ik weet het verschil tussen wie ik ben en wat ik doe

Deze dag staat in het teken van inzicht krijgen in jezelf. Om succesvol te zijn als trainer is het belangrijk dat je open, transparant en zonder ego kunt trainen. Alleen dan kun je met een heldere blik naar je deelnemers kijken om hen zo goed mogelijk te begeleiden. Het is daarvoor nodig om eerst naar jezelf te kijken. Wat houdt mij tegen om te doen wat ik wil doen? Hoe reageer ik als ik onder druk sta? Wat zit mij nog in de weg om mijn ego aan de kant te kunnen zetten? Met andere woorden: je gaat je eigen rugzak uitpakken en opruimen.

Weektraining

Dag 2: Ik & de ander

Ik kan vanuit wie ik ben verbinding maken met de ander

De inzichten die je in dag 1 hebt opgedaan over jezelf, ga je nu vertalen naar jouw relatie met anderen. Je bent verbonden met jezelf en leert nu hoe je een ander meekrijgt vanuit verbinding en je bent je bewust van jouw persoonlijke blokkades en valkuilen. Je leert ze signaleren en je leert hoe je hier krachtig mee kunt omgaan. Hoe zorg je ervoor dat je krijgt wat je echt wilt terwijl je anderen ook geeft wat zij willen? Na deze dag weet je hoe je regie kunt pakken ongeacht de omstandigheden.

Weektraining

Dag 3: Trainen vanuit verbinding

Ik kan verbinding maken met de groep

Na verbinding maken met de ander is de volgende stap verbinding maken met de groep. Daarin heb je te maken met de groepsdynamiek. Hier leer je deze te herkennen en er krachtig mee om te gaan. Hoe overleef je straks in het wild als je de verbinding dreigt te verliezen? Zonder verbinding is groei niet mogelijk. Daarom gaan we werken aan verbinding. Verbinding met jezelf als trainer, met je deelnemers, tussen deelnemers onderling en tussen de verschillende onderdelen van de training. Het doel is altijd impact. Tijdens deze dag leer je omgaan met weerstand. Ook ontdek je hoe communiceert vanuit kwetsbaarheid en niet vanuit ego. Een Brout trainer sluit aan om vanuit zijn specialisatie waardevolle inzichten te delen.

Weektraining

Dag 4: Trainen vanuit inspiratie

Ik kan de groep inspireren

Hoe krijg je mensen in beweging? Hoe laat je ze anders kijken naar dingen die voor henzelf normaal zijn geworden? Dat doe je onder andere door te inspireren. Wat inspireert jou? Waarom doe jij wat je doet? Wat inspireert jouw deelnemer? Wat inspireert de groep die je gaat trainen? We leren je door een aantal methodieken en interventies leren om tot de kern te komen van wat mensen drijft en beweegt. Door mensen te inspireren leer je om op een andere manier verbinding te maken.

Weektraining

Dag 5: Creatief trainen 

Ik kan creëren

Op deze dag valt alles samen. Je hebt nu een hele koffer vol met theorieën, methodieken en inzichten waar je mee aan de slag kunt. Maar; een hoop losse letters maakt nog geen verhaal. Een Brout trainer is iemand die op authentieke wijze verbinding kan maken tussen de boodschap en het publiek. Dat leer je in deze module vanuit storytelling. Verhalend delen, mensen roeren en meenemen. Mensen gaan hierdoor naar zichzelf kijken, ervaren de impact en gaan in actie.

Individuele coaching

Persoonlijke coaching

Na onze vijfdaagse is er voor iedereen een individueel coachingsmoment met de hoofdtrainer. Zodat er aandacht blijft voor je ontwikkeling. Heb je je doelen nog scherp? Ben je nog op koers? En zijn er zaken die nu in de weg staan om je doelen te bereiken?

The Finals

Dag 6: Design

Ik kan een effectieve training ontwerpen

Deze dag staat in het teken van het ontwerpen van effectieve trainingsprogramma’s die de opgedane kennis en vaardigheden uit de voorgaande dagen samenbrengen. Hoe structureer je een training zodat deze zowel informatief als inspirerend is? Vandaag leer je over verschillende educatieve theorieën en modellen die je kunt gebruiken om je sessies te vormen. Je leert hoe je een training begint, hoe je de aandacht van de deelnemers vasthoudt en hoe je effectief afsluit. Met praktische oefeningen ga je zelf aan de slag om een trainingsagenda op te stellen die logisch vloeit en direct aansluit bij de leerdoelen van je deelnemers. Na vandaag heb je de tools in handen om zelfstandig een krachtig trainingsprogramma te ontwerpen dat echt impact maakt.

The Finals

Dag 7: Toepassen

De Grand Finale

Op deze laatste tweedaagse komt alles uit de eerdere modules samen. We passen alle nieuwe inzichten en tools toe op het gebied van design, theorie, modellen, best practices en trainingsvaardigheden. Daarnaast gaan we van elkaar zien wat jou écht uniek maakt als trainer. We geven elkaar feedback, leren van elkaar en inspireren elkaar.

En dan vieren we feest! Aan het eind van de dag ontvang je jouw trainersdiploma, voorzien van het Brout-keurmerk.

De Training

We gaan met elkaar de diepte in! We trekken de wortel eruit, durven te confronteren, we zorgen ervoor dat jij door het dak gaat van inzichten, we halen de onderstroom naar boven en doen dat lekker eigengereid en een beetje gek. We zijn wars van trucjes en gaan voor intrinsieke verandering. Dit zorgt ervoor dat jij als trainer klaar bent voor de momenten dat het er echt op aankomt!

Certificaat

Als je het hele programma hebt gevolgd, krijg je een certificaat. Deze kun je met trots delen, bijvoorbeeld op LinkedIn. En ja, zo’n certificaat is meer dan een papiertje. Het certificaat opent nieuwe deuren voor jou.

Meerdere startmomenten per jaar

Bekijk alle data hieronder

route brout
Deep Dive – Weektraining
Dag 1: Trainen als jezelf

7 oktober

Deep Dive – Weektraining
Dag 2: Ik & de ander

8 oktober

Deep Dive – Weektraining
Dag 3: Trainen vanuit verbinding

9 oktober

Deep Dive – Weektraining
Dag 4: Trainen vanuit inspiratie

10 oktober

Deep Dive – Weektraining
Dag 5: Creatief trainen

11 oktober

The Finals
Dag 6: Design

1 november

The Finals
Dag 7: Toepassen

11 december

Wat deelnemers zeggen

“Als jij impact wil maken en andere mensen wil bereiken met jouw inzichten, denkbeelden en moed – dan is deze trainersopleiding daar hét startpunt voor.”
– Anneloes van der Heijden

Stappen in jouw persoonlijke leiderschap

Naast dat we aan jouw skills als trainer werken, ga je ook stappen zetten in jouw persoonlijk leiderschap. Een trainer kan namelijk pas echt effectief trainen als hij zijn eigen rugzakje heeft opgeruimd en klaar is om deze te vullen met nieuwe kennis en ervaringen.

We doen dat op onze Brouteske, quirky manier. En durven daarbij bold te zijn. Dat zijn voor ons dé ingrediënten om mensen daadwerkelijk te laten groeien.

Op een rijtje:

 • Prijs: €4.995 ex. btw.*
 • Voertaal: Nederlands
 • Duur: een weektraining van 5 dagen en één tweedaagse
 • Extra: Intake en individuele coaching
 • Locatie Weektraining: Werelderfgoedpark de Hoop, Uitgeest
 • Locatie The Finals: House of Brout, Maarssen
 • Inclusief: Overnachting tijdens de weektraining**
 • Aantal deelnemers: Maximaal 14 deelnemers

* Ben je particulier of is jouw werk een van btw-vrijgestelde organisatie? Dan betaal je geen btw. Geef dit aan op het inschrijfformulier of als je je telefonisch aanmeldt.

** Een overnachting tijdens de tweedaagse/The Finals is optioneel. We regelen dit graag voor je in de buurt van House of Brout, Maarssen. Geef dit aan op het inschrijfformulier of als je je telefonisch aanmeldt.

Senior trainer en coach

Joanie van der Sande

Joanie benadert mensen vanuit persoonlijke integriteit: wie ben jij en waar sta jij voor? Ze helpt je om te ontdekken hoe je in alle gebieden van je leven en in al je relaties jezelf kunt zijn én jezelf kunt eren.

Quotes van alumni

“Een waanzinnig gave opleiding vol inspiratie, confrontatie en super veel concrete tips om impact te maken! Ik toon lef, ben creatiever en durf meer vanuit mijn gevoel te handelen.”

“Door deze opleiding heb ik nieuwe inzichten gekregen waardoor ik een vrijheid ervaar, die ik iedereen gun. Doordat ik nu weet dat iedereen een bijzonder verhaal en geschiedenis heeft, oordeel ik minder.”

“Wat ik hier het meest uit gehaald heb is het gemak waarmee ik voor een groep durf te staan, niet alleen als trainer maar in iedere groep. Ik durf erop te vertrouwen dat het altijd goed komt, zolang ik maar dicht bij mezelf blijf en met aandacht bij de groep. Dan ben ik op mijn best en lever ik waarde.”

“Ik ging de Brout Trainersopleiding in met een open geest en een vast voornemen om te ontdekken of ik een carriereswitch wilde maken. Die beslissing kwam gemakkelijk. De echte ontdekking voor mij was hoe mijn relatie met mezelf mijn vermogen om anderen te verbinden en te trainen beïnvloedt. Door deze training zijn mijn zelfbewustzijn en zelfcompassie verbeterd en komt mijn “sparkle” die me met anderen verbindt en inspireert, weer terug!”

Ontdek onze programma's

Leading Self The Fundamentals

Neem regie over wat je doet en hoe je leeft. Na dit leiderschapsprogramma weet je wat je echt belangrijk vindt, hoe je jouw talenten inzet én hoe je effectief met de mensen om je heen communiceert.

Naar de training

Leading Self The Deep Dive

Graaf diep in jezelf, ontdek je kracht en bepaal je eigen koers. Na dit programma neem je afstand van patronen die je tegenhouden, vind je hernieuwde vastberadenheid en behaal je concrete resultaten.

Naar de training

Brout Coaching

Wil je krachtig en effectief functioneren? Of meer plezier in je werk? En ben je bereid om in de spiegel te kijken? Weten wie je bent, waar je staat en waar je naartoe gaat, vraagt om stilstaan en reflectie. Samen gaan we voor jouw doel.

Naar de training