fbpx

Een laag zelfvertrouwen komt in verschillende vormen. Sommige mensen zijn faalangstig en andere mensen weer te perfectionistisch. Soms heeft het lage zelfvertrouwen te maken met een gebrek aan daadkracht, andere keren weer met een gebrek aan waardigheid.

Als je je zelfvertrouwen wilt vergroten, is het belangrijk dat je weet waar je nu staat. Om dat mogelijk te maken hebben we een zelfvertrouwentest ontwikkeld die voor iedereen beschikbaar is. Op termijn is het bovendien van belang om te weten of je zelfvertrouwen omhoog gaat of juist omlaag. Daarom kun je de vragenlijst zo vaak afnemen als je zelf wilt.

Deze vragenlijst, die ontwikkeld is in het kader van het onderzoek dat op dit moment loopt, geeft zowel de scores op waardigheid als op vaardigheid. Je kunt laag scoren, benedengemiddeld, bovengemiddeld en hooggemiddeld. Bij de terugkoppeling krijg je ook een korte beschrijving over wat die scores inhouden.

Wat betekenen de scores?

Het is niet moeilijk om je conclusies te trekken wanneer beide scores laag zijn of benedengemiddeld. Het is de moeite waard om dan aan je zelfvertrouwen te werken. Je kunt beginnen door de artikelenreeks over zelfvertrouwen te lezen. Daarnaast ben je natuurlijk altijd welkom op een training. Op deze site staat meer informatie over de training.

Wat ook opvallend zou moeten zijn, is een zeer hoge score op de ene schaal, in combinatie met een lage score op de andere schaal. Mensen die zo scoren kunnen vaak de indruk wekken dat ze een hoog zelfvertrouwen hebben, maar dit zelfvertrouwen is vaak niet zo stabiel. Ook in dit geval is het interessant om te kijken of je hier iets aan kunt doen.

Brouteers zijn professionals met een rebels randje en altijd op zoek naar goud. Lees verder als jij meer weten over wie we zijn of hoe we werken. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!