fbpx

Hoe een Insights Discovery profiel je grotere stappen kan laten maken

Wat kost nu zo een test?

Een Insights Discovery profiel is niet gratis. Jij of jouw bedrijf gaat kosten maken en het resultaat is niet altijd direct zichtbaar. Waarom zou je het dan doen? Simpel gezegd: het is een investering in je eigen ontwikkeling. Hoe meer jij in je kracht staat, hoe effectiever je bent.

Een Insights Discovery profiel (geen test trouwens, lees de blog daarover hier) geeft je inzicht in jouw persoonlijkheidstype, jouw voorkeuren en kwaliteiten en uitdagingen. De prijs kan variëren per aanbieder, bij Brout is dat bijvoorbeeld vanaf € 185,- (exclusief BTW).

Voor dat bedrag kan ik veel leukere dingen doen

Klopt! Alleen zijn die leukere dingen ook een investering in je toekomst? Dat is even een ander perspectief. Wanneer jij vaak tegen hetzelfde aanloopt, is het goed om daar een analyse van te maken en jezelf de vraag te stellen: wat doe ik dat dit gebeurt?

Dan gaat het niet meer over vrijblijvend geld besteden, dan gaat het rendement opleveren. Jij laat dan meer effectiviteit in je werk en relaties zien. Hoe is dat als vooruitzicht?

Dat zal vast niet vanzelf gaan.

Ook dat klopt! Alleen het investeren in een profiel gaat niets opleveren. De deskundige begeleiding die je daarbij neemt, is essentieel. Net als het actief aan de slag gaan met jouw inzichten. Het hoofdstuk ‘Ontwikkelpunten’ in jouw profiel geeft al heel veel handvatten om mee te gaan werken. Dat is alvast een goed begin.

Het mooie is dat het niet een standaardvoorbeeld is of een typebeschrijving. Het is een uniek persoonlijk profiel dat de uitgave meer dan waard is. Je zou kunnen zeggen: een belegging in jouw ontwikkeling als (werkende) mens.

Hoe maak er je dan grotere stappen mee?

Bij Brout geloven wij dat mensen zich pas kunnen ontwikkelen als ze INZICHT hebben in hun eigen gedrag, de IMPACT van dit gedrag ervaren of voelen en zelf INVLOED ontwikkelen om het gedrag daadwerkelijk te kunnen veranderen of transformeren.

Het Insights Discovery profiel geeft je helder inzicht in jezelf en in anderen. Het laat zien wat je voorkeuren zijn en geeft een perspectief op wat de impact kan zijn. Vanuit daar kan je gaan kijken wat echt de impact is van jou op jouw omgeving. Wat doe ik nu precies dat ervoor zorgt dat zaken niet altijd lopen zoals jij ze graag wil? Vanuit daar kan je gaan kijken welke invloed jij wil om het anders te krijgen.

Conclusie

De uitgave die je doet aan een Insights Discovery profiel en training, zijn geen kosten maar een investering in jezelf. In je eigen toekomst! Natuurlijk wel met de voorwaarde dat je er ook mee gaat werken. Want van 1x per jaar naar de sportschool gaan is nog nooit iemand sterker geworden.

Behoefte aan advisering of coaching bij het inzetten van Insights Discovery?

Heb je meer behoefte aan persoonlijke begeleiding en ondersteuning? Brout helpt je graag verder. Heb je als organisatie ondersteuning nodig bij het implementeren van Insights Discovery? Wij gaan graag een goed gesprek met je aan in ons Broutlab.