Wandelende tak!

Voel jij je vaak niet gezien?

Als Wandelende Tak heb je een verstoorde balans tussen ‘geven’ en nemen’. Je zorgt de hele tijd voor anderen en hebt vervolgens de verwachting dat er op dezelfde manier voor jou wordt gezorgd. Als deze verwachting dan niet uitkomt, of dat wordt niet gezien, dan heb je er last van en geef je jezelf of je omgeving de schuld.

Nou zijn er heel veel mensen die even moeten slikken bij bovenstaand voorbeeld. Maar hardnekkige Wandelende Takken hebben er bij veel kleinere voorbeelden als last van. Bijvoorbeeld als ze ‘per ongeluk’ niet worden uitgenodigd voor een meeting. Of als die ene collega vergeet te vragen of jij ook iets wil drinken, terwijl jij dat zelf nooit zou vergeten…

Lees verder

Meer info in de brochure

We helpen je graag in je persoonlijke groei met het leiderschapsprogramma Leading Self.  Meer info over de Wandelende Tak

  Talenten

  Wandelende Takken zijn vaak dienend naar de mensen om zich heen. Jij zorgt graag voor anderen! En dat is heel mooi. Maar je kan er vervolgens  best veel last van hebben dat er niet voor jou wordt gezorgd.

  Ook een talent: jij kunt bijvoorbeeld makkelijk onopvallend blijven in een conflictueuze situatie op de werkvloer. Maar ook dat voelt toch vaak niet goed.

  Valkuilen

  Als Wandelende Tak is het moeilijker om erkenning te krijgen voor je werk en om promotie te maken als je onzichtbaar bent. Wandelende takken komen voortdurend in situaties terecht die lijken op iets als: “Een collega is jarig en je verrast haar met een bloemetje en een handgeschreven kaartje. Super leuk en wat attent! Vervolgens ben je zelf 2 weken later jarig om te ontdekken dat niemand een bloemetje voor jou heeft gekocht.” Je schiet er gelijk weer in: zie je wel, ik word niet gezien.” Het voelt misschien dan ook alsof je onzichtbaar bent.

  Hoe zet jij dit in?

  Kortom, als Wandelende Tak is het belangrijk om een gezonde balans te vinden tussen zichtbaarheid en onzichtbaarheid op het werk. Het is goed om je taken goed uit te voeren en productief te zijn, maar het is ook belangrijk om jezelf te laten zien en te communiceren met collega’s en leidinggevenden. Op die manier kun je de juiste erkenning krijgen, jezelf ontwikkelen en doorgroeien in je carrière.

  Wandelende tak08

  Leading Self: ontdek meer over jezelf

  Wandelende Tak, het is slechts de uitkomst van een quizje. Toch zegt het wel iets. Wil je meer over jezelf te weten komen? Dan is Leading Self het trainingsprogramma voor jou.
  Leading Self bestaat uit vier trainingsdagen n een individueel coachgesprek. Daarnaast ga je aan de slag met intervisie, doe je ontwikkelopdrachten en overleg je met je buddy. Het volledige programma, van intake tot en met afsluiting, is uitgespreid over 4 maanden.
  module1web Tekengebied 1

  Module 1

  Wat wil ik echt? 

  Je gaat aan de slag met je dromen, idealen en doelen. Jouw persoonlijke verhaal staat centraal, vanuit je eigen persoonlijkheid, talenten en valkuilen. Je ontdekt wat écht belangrijk voor jou is en waarom. Je loopt naar buiten met een helder actieplan.

  bloemwatergeven

  Individuele coaching

   

  Tijdens module 1 heb je verschillende inzichten gekregen. Met een individuele coaching neem jij je doelen nog eens onder de loep en stel je ze scherp(er) op basis van deze inzichten.

  caringweb Tekengebied 1

  Module 2 

  Ik en de ander 

  Je bent verbonden met jezelf en leert nu ook hoe je een ander mee krijgt vanuit verbinding. Dus hoe zorg je dat je krijgt wat je echt wilt, terwijl je anderen ook geeft wat zij willen.

  module3web Tekengebied 1

  Module 3 

  Hoe houd ik de regie?

  Ben je je bewust van jouw blokkades die de weg naar je doel kunnen saboteren? In welke situaties val je in je valkuilen en hoe klim je hier weer uit? Na deze module is jouw toolbox gevuld en behoud je makkelijker regie.

  visual agenda
  Intake

  Mei 2023

  Trainingsdag 1

  24 en 25 mei 2023

  Individuele coaching

  Juni 2023

  Trainingsdag 2

  22 juni 2023

  Trainingsdag 3

  13 juli 2023

  Intake

  September 2023

  Trainingsdag 1

  2o en 21 september 2023

  Individuele coaching

  Oktober 2023

  Trainingsdag 2

  18 oktober 2023

  Trainingsdag 3

  15 november 2023

  Intake

  November 2023

  Trainingsdag 1

  22 en 23 november

  Individuele coaching

  December 2023

  Trainingsdag 2

  20 december 2023

  Trainingsdag 3

  24 januari 2024