fbpx

Waarom zou je outplacement zoeken? Is dat nu altijd nodig? We zullen het zonder meer toegeven: dit is niet altijd nodig. Als je ontslagen wordt binnen een branche waar meer dan voldoende werkgelegenheid is, zal het je weinig problemen kosten om een nieuwe baan te vinden. Mensen die al tijdens hun vorige werkzaamheden al headhunters aan de telefoon hebben gehad, zullen zelf ook wel een baan kunnen vinden. Wat zijn dan goede argumenten om (toch) outplacementbegeleiding te zoeken?

Je kunt moeilijk een nieuwe baan vinden

Misschien wist je al een tijdje dat je op zoek moest naar een nieuwe baan en heb je al wat sollicitaties gedaan. Met als resultaat: geen enkele uitnodiging. Dit is de meest voor de hand liggende reden voor outplacementbegeleiding. Mensen die in een moeilijke branche werken, hun hele leven bij dezelfde baas hebben gewerkt of al flink senior zijn hebben vaak moeite om een nieuwe baan te vinden. Voor hen kan outplacement helpen om er voor zorg te dragen dat letterlijk alle zeilen worden bijgezet op zoek naar die baan.

Je wilt zeker weten dat je de goede baan hebt

De baan vond je eigenlijk al een tijdje niet meer zo leuk. Je verwacht dat je over twee jaar met een goed gevoel terug zult kijken op het beëndigen van het contract. Er is alleen wel een groot probleem, je weet niet wat je dan wel moet gaan doen. Een outplacementtraject kan uitstekend ingezet worden om helder te krijgen welke baan optimaal is voor jou. Vaak kan dit al in een paar gesprekken gerealiseerd worden. Daarna kunnen er dan nog een aantal gesprekken besteedt worden aan de switch van de ene naar de andere baan. Vaak heeft dat namelijk nogal wat voeten in de aarde.

Je wilt het onderste uit de kan halen.

Het is waar dat je zo weer bij een andere werkgever aan de slag kunt. Maar je hebt het gevoel dat er meer inzit en wilt de gelegenheid aangrijpen om een mooie stap in je carrière te zetten. Een outplacementtraject kan je helpen om een beter inzicht te krijgen in je sterke punten en om deze beter te kunnen verkopen.

Je wilt werken aan je employability

Weer een nieuwe baan vinden lukt je waarschijnlijk wel, maar je weet niet of dit de beste stap is op lange termijn. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je in een moeilijke branche zit en bij een nieuwe baas waarschijnlijk weer in een risicovolle situatie komt te zitten. Het kan ook zijn dat je werk een groot afbreukrisico heeft of dat het sterk afhankelijk is van externe omstandigheden. Het kan dan handig zijn om eens goed te kijken naar je eigen inzetbaarheid. Wat kun je allemaal en hoe zou je dat in andere branches of andere functies in kunnen zetten. Op die manier ben je duurzaam inzetbaar zodat je ook in de toekomst gemakkelijker op je pootjes terecht komt.

Wil je meer weten over outplacement? Ben je benieuwd of outplacement voor jou geschikt is? Lees dan hier verder over onze outplacementtrajecten en neem vrijblijven contact op voor een afspraak. Brouteers zijn professionals met een rebels randje en altijd op zoek naar goud. Lees verder als jij meer weten over wie we zijn of hoe we werken. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!